Wysłany: 28-11-2007, 09:16 Manewry Jaskiniowe X-Divers Team na Dolnym Śląsku
Jeżeli chcielibyście poczytać, jak X-Divers Team & Przyjaciele spędzali ostatni weekend w Górach Sowich, zapraszam na stronę grupy. W tej chwili jest tam na przystawkę moja relacja okraszona kilkoma zdjęciami. Dalsze materiały będą się ukazywały, również relacja i zdjęcia Mateusza którego wszyscy czytamy z zapartym tchem:)
Pragnę podziękować Majkiemu i Rysiowi, że kolejny raz wzięli nas pod swoje skrzydła. Każda kolejna akcja przebija poprzednią
(...)Rano, przy pożywnym, przesyconym konserwantami śniadanku dogrywamy szczegóły. Zespół pierwszy, złożony z Majkiego i mojej skromnej osoby dokonuje eksploracji zalanej sztolni w Dzikowcu. Zespół drugi pod kierownictwem Rysia, wspieranego przez Mateusza i Darka napiera w kopalni srebra Augusta. Augusta Augustą, ja mam przed oczyma opis Majkiego odnośnie Dzikowca: "Wejście jest wielkości lisiej jamy". Myśli pędzą strumieniem: " Lisiej jamy. a fee, czy ja wyglądam na lisa? Czy ja tam w ogóle wejdę? A jeżeli wejdę to czy wyjdę? Chrzanić to, napieramy!". (...)
(...) Kur.., kask się blokuje! Po pierwszym nieprzyjemnym wrażeniu udaje się przepchnąć głowę, barki idą już w miarę lekko, niemniej na plecach czuję belkę stropową a brzuch mam wciśnięty w dno. Powoli wsuwam się w otwór. Tym razem blokuje się kanister od latarki, jednak po kilku ruchach na bok udaje się wsunąć. Nogi przechodzą już bez problemu. Przeniknąłem!!! Swoją drogą trochę nie fajnie by się było utopić w kałuży do kolan, z głową w zalanym zacisku i nogami sterczącymi na zewnątrz.(...)
Ostatnio zmieniony przez nseal 28-11-2007, 11:00, w całości zmieniany 3 razy
do tej pory się zastanawiam gdzie, kiedy i czy w ogóle wylazłem z jakiejkolwiek dzióry taki ubłocony i padnięty.Akcja trwała parę godzin a nurkowanie było jej minutką
Myślę że cytowane słowa Dominika dobrze odzwierciedlą weekend
Człowiek się zajebie a odpocznie.
Mateusz & Kris szacuneczek za relację. Michał, Ryś za koordynację.
-Siadlem do autobusu, popatrzylem po ludziach i wiesz co?... Zrobilo mi sie ich szkoda.
Dlaczego? Pytam.
-Pewnie spedzili weekend przed telewizorem lub u tesciow na obiedzie a my tu robilismy taaakie rzeczy.....
Dlugo o tym myslalem. Jedni "robia" Biale co weekend, inni telewizor lub obiadki. My odpoczywamy "zajebujac sie". Ale...
Dla takich chwil sie zyje. Bo inaczej po co zyc...
Pozdrowienia dla wszystkich co to w weekend "zajebia sie a odpoczna..."
Wysłany: 01-12-2007, 19:43
Witam ponownie
dla zainteresowanych. Videorelacja jako uzupelnienie części "pisanej".
To jest wersja "reżyserska", nie ocenzurowana!
Przepraszamy za "surową" treść jeśli kogoś to urazi...
Ale mam nadzieje, że forma jest usprawiedliwiona przez emocje
Prosze również o wyrozumiałość to moje pierwsze kroki w samodzielnym filmowaniu i postprodukcji...
ps. ja tam wole siedzieć w domu na kanapie.
Wołami mnie do wody nie wciągną w weekend.
Ale co ja poradze, ktoś musi robić te zdjęcia - padło na mnie...
Jestem nurkiem PADI i jestem z tego bardzo dumny!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko