Wysłany: 27-02-2008, 22:37 skrzydlo techniczne dla kobiety
Witam,
chcialabym zakupic skrzydelko techncizne. poelcano mi juz hybrydowe, ale interesuje mnie nurkowanie techniczne na twin 2x12 . pytalam wiele osob, ale nie udaje mi sie uzyskac jednoznacznej odpowiedzi.
nurkowanie max do 66m (mysle, ze nie ebde poki co schodzic glebiej) w najblizszej przyszlosci.
jak takie dobrac, zeby nie splajtowac totalnie i nie kupic jakiegos szmelcu.
jaka uprzaz?
czy plywanie z przejsciowka na 1 butle jest ok (przejsciowo)?
wiem, ze te pytania przewijaly sie wiele razy, ale mimo to prosze o rade:)
dziekuje i pozdrawiam:)
boje sie, zeby moj instruktor nie naciagnal mnie. wlasnie slyszlam rozne rzeczy o gumkach... wiec nie wiem... wada czy zaleta, opinii tyle samo
zrobilam nitrox i nie chce zmieniac za 2-3 lata sprzetu, tylko wole kupic cos co bedize mi starczalo na dluzej... wiec prosze sie nie smiac z mojego stopnia... robie go po kilku latach od owd i w tym roku chce dojsc do rescue:)
prosze tylko kulturalnie po pomoc i rade od osob doswiadczonych i obytych sprzetowo
pozdrawiam
ak takie dobrac, zeby nie splajtowac totalnie i nie kupic jakiegos szmelcu.
pomyśl nad zakupem dwóch skrzydeł jeśli masz zamiar jak piszesz robić nurki techniczne nie kupuj worka dwukomorowego to mała pomyłka w technicznym
Aardena napisał/a:
pytalam wiele osob, ale nie udaje mi sie uzyskac jednoznacznej odpowiedzi.
mam nadzieję że nie pytałaś swojego instruktora domyślam się że nie nurkujesz długo jeśli pytałaś swojego instruktora i dalej nie wiesz to proponuje zmiane bo nawet nie nauczysz się przy tym instruktorze strzelać bojki
pozdrawiam
[ Dodano: 27-02-2008, 23:51 ]
Aardena napisał/a:
boje sie, zeby moj instruktor nie naciagnal mnie. wlasnie slyszlam rozne rzeczy o gumkach
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-02-2008, 23:52
Aardena napisał/a:
boje sie, zeby moj instruktor nie naciagnal mnie.
Nie boisz się iść pod wodę z człowiekiem, do którego nie masz zaufania nawet o parę złotych?
Naprawdę bardziej wierzysz w rady obcych ludzi na forum dyskusyjnym, a nie człowieka, który będzie Cię realnie uczył jak używać tego sprzętu?
Inna sprawa, to czy jesteś przekonana w inwestycję w sprzęt techniczny skoro masz zapewne nie więcej niż 1 nurkowanie na głębokość 20 - 30m, nie mówiąc już o większych głębokościach.
Zadalam pytanie. siegam roznych opinii... wiec prosze nie pisac ciagle o radach instruktora... to nie jest istotnie. chcialam uzyskac tylko pare informacji nt. konkretnych modeli i marek, potem udac sie do instruktora lub ktoregos ze starszych kolego i wybrac cos optymalnego, omawiajac przy tym kazdy z modeli i analizujac potencjalny zakup:), zeby nie byc totalnie zielona. mam dosc zejsc na pozyczonym jackiecie:)
a co do gumek, w sumie kobieta-nurek z syfem to bylaby tragiczna mieszanka;)
pzodrawiam
[ Dodano: 28-02-2008, 00:10 ]
i jestem przekonana, wrecz zdeterminowana;)
nie ma za co:)
a wiec mam juz 2 marki:
jedna to tu polecona halypso
a 2 - DIVE SYSTEM - REC TEK i nad tym sie zastanawiam. kolega na nim plywa i poleca:)
czy sa inne propozycje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko