Wysłany: 11-05-2008, 19:53 Jakie płetwy?
Chciałabym zakupić płetwy.
Mój budżet na płetwy i buty wynosi około 500zł. wiem, że będę nurkować zarówno w Polsce jak i w wodach ciepłych. Myślę więc, że powinnam kupić płetwy paskowe, tylko nie wiem jakie. Mam średnią kondycje.
Dziękuję za pomoc.
Płetwy raczej paskowe a nie kaloszowe, bo czasem trzeba do wody np. po rafie przejść co boso albo w płetwach jest 'ciut niewygodne'.
Avanti Maresa powinny być ok. Na Allegro poniżej 300 PLN.
I tu się mylisz
Nie wiem czy jeszcze są ale w znanym sklepie nurkowym Decathlon w Wawie na Targówku okazało się ze zamiast dostarczyć zwykłe Quattro dostarczyli Excele na ABS'ach i sprzedają je w cenie zwykłych Quattro po 299pln. Wg. mnie konkretna okazja!
Wysłany: 12-05-2008, 12:54
Tydzień temu nie mieli exceli w wersji paskowej. Mieli natomiast X3 w wersji normal i ABS w tej samej cenie (bodaj 199). Ponieważ wersja ABS miała już solidnie przetrzebioną rozmiarówkę, chłopaki oferowali przekładkę zapięć do licznie dostępnej wersji zwykłej.
te ABS'y to sobie darujcie nawet za darmo - zawodne plastikowe g**no
Sporo czasu męczyłem zarówno jak, małża i znajomi płetwy Maresa i klamry były zawsze w całości. Czego nie można powiedzieć o gumowych paskach - poszło ich kilka.
Wysłany: 12-05-2008, 15:31
Ja się do żółtych quattro ostatecznie zniechęciłem, gdy dwa lata z rzędu obszarpała mi je rogatnica zielonkawa. Tworzywo wygląda na dość mocne, ale dziur narobiła na wylot bez liku. Choć może to i dobrze, bo gdybym, tak jak teraz miał czarne, to wbiłaby zęby w coś innego...
Wysłany: 13-05-2008, 10:47
Dokładnie obie sympatyczne rybki to były giant triggerfish. Pierwszej nawet nie zauważyłem, bo capnęła mnie zaraz po skoku z łodzi. Drugiej nie spodobała się sesja zdjęciowa, którą jej robiłem.
Wysłany: 13-05-2008, 17:12
Do wczoraj miałem avanti z ABSami. Boszsz, nigdy więcej! (ABSów i podobnych wynalazków, bo płetwy są fajne). Nie rozleciało mi się toto i trzymało płetwę ok, ale zapinanie tej klamerki, przesuwanie blokadki klamerki, no porażka. Tym bardziej, że zawsze zapominałem, w którą to stronę odsuwa się blokadkę
Założyłem sprężyny mocowane na zwykłych, metalowych oczkach, kurcze, prostota i wygoda.
BTW, myślałem o kupnie Jet Finów scubaproskich i tu niespodzianka. But mam w rozmiarze 10. Płetwy w rozmiarze XL są za małe i ciasne a XXL wielkie, jakbym nogę wkładał do gumofilca nr 49
Szukać innego producenta? Czy wierzyć tekstom sprzedawcy ze sklepu obuwniczego
- panie, to skóra, złapie trochę wilgoci, to się rozejdzie i but będzie, jak ulał!
- ale ja mówiłem, że za luźny...
- no to tłumaczę przecież, to skóra, złapie trochę wilgoci, skurczy się i but będzie, jak ulał!
Płetwy w rozmiarze XL są za małe i ciasne a XXL wielkie, jakbym nogę wkładał do gumofilca nr 49
standardowy i znany kłopot
hara-kiri napisał/a:
Szukać innego producenta?
próbuj:
DiveSystem - jeden rozmiar kalosza z różnymi rozmiarami sprężyn (mam, mogę pożyczyć)
Turtle - o rozmiarze i szczegółach perorował nie będę ale temat był wałkowany tu i ówdzie
Wysłany: 14-05-2008, 10:21
Bezimienna napisał/a:
Chciałabym zakupić płetwy.
Mój budżet na płetwy i buty wynosi około 500zł. wiem, że będę nurkować zarówno w Polsce jak i w wodach ciepłych. Myślę więc, że powinnam kupić płetwy paskowe, tylko nie wiem jakie. Mam średnią kondycje.
Dziękuję za pomoc.
Jak masz slaba kondycje to wybierz miekkie pletwy. Z drugiej strony wspomniane Maresy sa jakby "uniwersalne" nie za miekkie i nie za twarde. Z kondycja powinnas wkrotce podciagnac. Tylko paskowe.
Buty polecam z twarda podeszwa, w Polsce zejscie do wody jest czesto dosc trudne, a w egiptowie, jak bedziesz wychodzila po drabince, to w butach z twarda podeszwa szczeble nie wbijaja sie tak w stope (szpej troche wazy).
Ze sprezynami bym troche poczekal, bo jak sie okaze ze Ci sie kondycja poprawi i zmienisz pletwy, to moze sie okazac, ze sprezyny nie beda pasowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko