Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:17
Co się stało z naszym Forum
Autor Wiadomość
JAPKO 

Stopień: Instruktor PADI, P3
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 12:30   Co się stało z naszym Forum

Muszę z przykrością przyznać, że z czasem pod wpływem kilku osób, to forum zmieniło swój charakter. Niegdyś zwane Forum-LIZUS, za niewątpliwie sympatyczne relacje członków, dziś w niczym nie przypomina dawnego forum. Dyskusje merytoryczne są pełne osobistych kłótni o "mojszą" rację, moderatorzy zamiast rozwiązywać konflikty zaoogniają je, wiele osób jedynie "nabija" posty walcząc o cyferki.

Coś uciekło. Coś co sprawiało, że naprawdę lubiłem tu zaglądać, że mogłem poczuć się jak wśród dobrych znajomych, których łączy wspólna pasja.
Ostatnio zmieniony przez JAPKO 31-03-2008, 12:49, w całości zmieniany 1 raz  

Konrad Dubiel 

Stopień: złomiarz
Kraj:
Kazakhstan

Wysłany: 31-03-2008, 13:11   

To zerknij na pl.rec.nurkowanie - parę lat temu było tam sympatycznie, a teraz...
Na forum-lizus to wersal jest :-)

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 31-03-2008, 13:15   

JAPKO, "Co się stało z naszym Forum" to taka retoryka..
Moja jest taka: co sie dzieje z naszym klimatem...

Niby nie ma zwiazku a jednak... nie mozesz wplynac na ksztalt forum jedynie bedac jego czytelnikiem(przez prawie 4 lata napisales 54 posty) podobnie jak pogoda po prostu jest jaka jest.

Jesli wieksza ilosc osob majaca cos do powiedzenia na tematy nurkowe bojkotowalaby niemerytoryczne, osobiste wypowiedzi byloby duzo, duzo lepiej.

JAPKO napisał/a:
wiele osób jedynie "nabija" posty walcząc o cyferki

Przecierz to czy ktos ma 100, 1000 czy 50000 postow nic nie znaczy to tylko cyferki...

Nie odbieraj tego jako atak na Twoja osobę a jedynie jako refleksje ze narzekaniem nic sie nie da zmienic.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 13:17   

Ditto do Nurofena.....

I pytanie - czy osoby, ktore tylko "czytaja" forum, a nie uczestnicza w jego zyciu - czyli praktycznie rzecz biorac nic nie pisza - moga narzekac?

Mania

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 31-03-2008, 13:36   

Maniu, mogą narzekać bo może źle im się czyta ;) Czytając też uczestniczą w życiu forum, jakby każdy pisał to by się dopiero działo...

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 13:44   

Seba - a bo ja wiem.....
Tak od czapy przyklad z Twojego podworka - czy Twoim zdaniem ojciec, ktory pracuje od 6 rano do 24 uczestniczy w zyciu swoich dzieci? A przeciez sms od nich i od zony czyta
:D :D :D

Mania

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 31-03-2008, 14:18   

Jakiego mojego...ja tak nie pracuje ;) Dodatkowo, taki pracuś ma weekendy, więc trochę w tym życiu uczestniczy - tak samo niektórzy piszą tylko jak mają coś istotnego do powiedzenia....a inni mimo tego że mają, nie piszą. Jest jeszcze trzecia grupa ;)

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 31-03-2008, 14:43   

Mania napisał/a:
Ditto do Nurofena

DItto znaczy jak wyzej - ja napisalem powyzszy post a na nic nie nazekam sprecyzuj o co chodzi :)

tukot 

Stopień: FCave/RecTmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 18:41   

Tez ktorys tam raz spotykam sie z oskarzeniami, ze ktos podbija sobie statystyki piszac dyrdymaly. ma sie za to jakies znizki czy co...swoja droge to ja rowniez nie moge sie "pochwalic" duza iloscia postow, co nie oznacza, ze nie staram sie tu zagladac jak tylko jestem w poblizu internetu;po trzecie mysle ze tak, moga narzekac- nie kazdy jest tak doswiadczony, aby zabierac glos w kazdej sprawie.
pozdrawiam

MARKUS5 

Stopień: TMX TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 19:56   

Ja też mało pisze bardzo często zaglądam zaczynałem nurkowanie od podstaw i prawie równolegle zaczołem być bywalcem na forum wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałem brałem pod uwage cenne wskazówki doświadczonych nurasów skopletowałem sprzęt nabrałem doświadczenia choć wiele mi jescze brakuje dalej uważam że te forum jest potrzebne i napewno jeszcze nie jedno pytanie zadam i będe oczekiwał odpowiedzi może przyjdzie kiedyś taki czas że i ja będe mógł udzielić porady mniej doświadczonym nuraskom na razie jest to dla mnie duża skarbnica wiedzy
Serdecznie wszystkich bywalców forum pozdrawiam i oczywiście moderatorów :serce:

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 20:34   

Andrzej Minorczyk napisał/a:
ja napisalem powyzszy post a na nic nie nazekam sprecyzuj o co chodzi

bo mi sie nie chcialo pisac tego samego co Ty napisales. Wiec ditto wystarczylo, jako ze znaczy "to samo jak wyzej", a nie tylko "jak wyzej"
:D

Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 31-03-2008, 20:35, w całości zmieniany 1 raz  

squbel 

Stopień: OWD
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 31-03-2008, 21:11   

Ja tez wrzuce swoj kamyczek (przynajmniej liczba postow podskoczy!)

Z doswiadczen na innych forach wiem, ze nie ma nic gorszego niz "nadopiekunczy" moderator, ktory do tego zatraca obiektywnosc i przestaje dbac o sprawiedliwosc swoich interwencji uznajac ze moderator=bog.
Moim skromnym zdaniem funkcja moderatora to zaszczyt ale i ogromny obowiazek.

W zadnym wypadku nie Twierdze ze mozna powyzsze slowa odniesc bezposrednio do dzialan Mani ale chcialem w ten sposb przypomniec, ze zle moderowanie zabija fora i doprowadzilo juz nie raz do rozlamu i utraty uzytkownikow na wielu innych "sajtach".

agniesia 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 21:40   

Osobiście jestem w stanie zrozumieć autora tematu, ponieważ sama w zdecydowanej większości wypadków wolę być biernym czytelnikiem niż uczestnikiem "małej lokalnej wojenki" (a jest ich na naszym forum sporo).

Poza tym, jak człowieka ma nie trafić głupawka, gdy czyta:

nie mozesz wplynac na ksztalt forum jedynie bedac jego czytelnikiem(przez prawie 4 lata napisales 54 posty)

a zaraz potem:

Przecierz to czy ktos ma 100, 1000 czy 50000 postow nic nie znaczy to tylko cyferki...

:-/

Damass 

Stopień: TMX CCR
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2008, 23:29   

Mania napisał/a:
czy Twoim zdaniem ojciec, ktory pracuje od 6 rano do 24 uczestniczy w zyciu swoich dzieci? A przeciez sms od nich i od zony czyta
:D :D :D

Mania

Mania, Idąc Twoim tokiem rozumowania, dlaczego zabierasz głos i pouczasz ludzi
w wątkach dotyczących dzieci skoro sama ich nie posiadasz ??

Moim zdaniem trochę przesadzasz :!!:

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 01-04-2008, 14:49   

agniesia, Wyciagnęlas z kontekstu 2 zdania ktore sa przeciwznaczne. W radiu aryja to sie nazywa manipulacja. Abys dobrze zrozumiala co mialem na mysli specjalnie dla Ciebie :
JAPKO napisał/a:
Muszę z przykrością przyznać, że z czasem pod wpływem kilku osób, to forum zmieniło swój charakter. Niegdyś zwane Forum-LIZUS, za niewątpliwie sympatyczne relacje członków, dziś w niczym nie przypomina dawnego forum. Dyskusje merytoryczne są pełne osobistych kłótni o "mojszą" rację, moderatorzy zamiast rozwiązywać konflikty zaoogniają je

moja odpowiedz:
agniesia napisał/a:
nie mozesz wplynac na ksztalt forum jedynie bedac jego czytelnikiem(przez prawie 4 lata napisales 54 posty)

JAPKO napisał/a:
wiele osób jedynie "nabija" posty walcząc o cyferki

moja odpowiedz:
agniesia napisał/a:

Mam nadzieje ze juz wiesz co mialem na mysli.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu