Wysłany: 06-04-2008, 16:14 Fajka i dwumetrowy wąż.
Co zrobić fajką gdzie ja przypinać, gdy ma się długi wąż. Nie chce kupować fajki takiej zginanej może ktoś już opracował jakiś dość ciekawy system mocowania jej do skrzydła albo gdzieś indziej
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-04-2008, 17:27
Kelo napisał/a:
Co zrobić fajką gdzie ja przypinać, gdy ma się długi wąż.
Do kieszeni. Albo zostawić w domu, w szufladzie.
~BitPump
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 06-04-2008, 18:02
Mania napisał/a:
bo po prostu nie uzywa fajki
No właśnie. Spotkałem się nie dawno ze stwierdzeniem, że fajka jest niezbędna w nurkowaniu przy wysokiej fali. Jest to jedyne w miarę uzasadnienie jej posiadania. Trochę nie rozumiem, jak ma pomóc przy załamującej się fali, ale nigdy nie byłem w takich warunkach. Ja to bardziej taki koparkowy jestem...
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 06-04-2008, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie. Spotkałem się nie dawno ze stwierdzeniem, że fajka jest niezbędna w nurkowaniu przy wysokiej fali. Jest to jedyne w miarę uzasadnienie jej posiadania. Trochę nie rozumiem, jak ma pomóc przy załamującej się fali, ale nigdy nie byłem w takich warunkach. Ja to bardziej taki koparkowy jestem...
tak, ale jezeli ktos ma długi wąz to przy wysokiej fali poprostu oddycha z automatu
Wysłany: 06-04-2008, 18:39
Tak ale jak się nie ma suchacza i dodatkowo jak się nie chce jej pakować do kieszeni to może macie jakiś pomysł jak to sęsownie zamocować np. do uprzęży?? Poza tym ja uważam że fajka jest dość przydatna.
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-04-2008, 22:10
Stosowanie fajek doustnie wywołuje raka i choroby serca, może też być przyczyną bezpłodności a przynajmniej śmierci; szkodzi też Twojemu otoczeniu i jest zakazane w miejscach publicznych oraz nieetyczne w przestrzeniach zamkniętych.
Stosowanie fajek doustnie wywołuje raka i choroby serca, może też być przyczyną bezpłodności a przynajmniej śmierci; szkodzi też Twojemu otoczeniu i jest zakazane w miejscach publicznych oraz nieetyczne w przestrzeniach zamkniętych.
A! I fajki śmierdzą.
Wisisz mi klawiature - opryskalam ja piwem ze smiechu
Podstawowy będę robił. Ale tak się wszyscy rozpisali na temat "niepotrzebności" fajki, że przyszedł moment zastanowienia: nie dać się namówić sprzedawcy i jakiejś droższej nie dać sobie wcisnąć. Po prostu chciałem się upewnić.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-04-2008, 23:06
Cerberiusz napisał/a:
Podstawowy będę robił. Ale tak się wszyscy rozpisali na temat "niepotrzebności" fajki, że przyszedł moment zastanowienia: nie dać się namówić sprzedawcy i jakiejś droższej nie dać sobie wcisnąć. Po prostu chciałem się upewnić.
Skoro instruktor już na podstawowym kursie daje Ci długi wąż, to zapewne wyrzuci Ci fajkę. Uzgodnij to z nim zanim zrobisz zakup.
A może kurs robisz w organizacji, gdzie na kursie podstawowym zamiast długiego węża masz mieć fajkę?
choc raz w jednym sie z Mania zgadzam, Ona nie ma fajki i jest Jej zbedna.natomiast tytol tego tematu jest wprost rewelacyjny.mnie sie kojazy ze wczesna era wideo,jesli wiecie co mam na mysli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko