Witam,
Dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że będę w federacji LOK/CMAS. Poczytałem na forum trochę o LOK i piszecie, że dopiero w CMAS będzie w maju. Ja egzamin zdaje 22maja więc dlatego chyba tak już powiedział mój instruktor. Jakie są stopnie w LOK/CMAS? Takie same jak w KDP/CMAS? No i od czego to zależy do jakiej się przystępuje organizacji? Od klubu, instruktora czy egzaminatora? Oraz czy jak zdam to w LOK/CMAS to czy z tym papierkiem będę mógł sobie wyrobić patent w KDP/CMAS?
Wysłany: 03-05-2008, 17:03 Re: Stopnie w LOK
kiero napisał/a:
Witam,
Dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że będę w federacji LOK/CMAS. Poczytałem na forum trochę o LOK i piszecie, że dopiero w CMAS będzie w maju. Ja egzamin zdaje 22maja więc dlatego chyba tak już powiedział mój instruktor. Jakie są stopnie w LOK/CMAS? Takie same jak w KDP/CMAS? No i od czego to zależy do jakiej się przystępuje organizacji? Od klubu, instruktora czy egzaminatora? Oraz czy jak zdam to w LOK/CMAS to czy z tym papierkiem będę mógł sobie wyrobić patent w KDP/CMAS?
Stopnie są takie same, tak je okresla rozporządzenie w sprawie nurkowania. Rózne sa wymogi, nazwy stopnii itp. wszystko znajdziesz na stronach LOK, KDP CMAS, wrzuc hasła w google i znajdź.
np.:
http://www.divegate.pl/in...id=30&Itemid=78
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko