Wys³any: 06-04-2008, 15:51 D³ugie w³osy
Kieruje pytanie do d³ugow³osych nurków co robicie ze swoimi w³osami podczas nurkowania. Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.
Wkladajac maske musisz sprawdzic - a najlepiej zeby to zrobil partner - czy jakies klaki nie weszly pod maske.
A poza tym zwiazuje wlosy w maly kok i chowam pod kapturem. A jak juz wlozysz maske to jeszcze przejedz palcem pod brzegiem kaptura, tak zeby na pewno ulozyl sie na plaszczu maski i nie wszedl pod nia.
Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.
to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli
Kelo napisa³/a:
Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.
to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli
W³a¶ciwie z d³ugimi jest mniejszy problem wg mnie - zwykle mam d³ugie i wystarczy, ¿e przypilnujê przy ubieraniu kaptura, ¿eby by³y "gdzie¶ z ty³u". Dosz³am do wprawy, wiêc frotki mi niepotrzebne. Czasami wrêcz puszczam je luzem i wy³a¿± do³em z laptura, do³em nie ma maski, wiêc mi nie rozszczelniaj± Natomiast gorzej by³o przy d³ugo¶ciach niezbyt d³ugich w okolicach twarzy - np. d³u¿sza grzywka - tu ju¿ frotki nie pomog±, toto lubi³o wy³aziæ bokami. Pozostawa³a dok³adno¶æ przy ubieraniu kaptura i cierpliwe wpychanie ich pod kaptur, potem uwa¿ne nak³adanie maski, potem to, o czym Mania pisa³a - przejechanie ³apk± dooko³a pod kapturem no i poddanie siê oglêdzinom partnera. Teraz grzywka mi ju¿ odros³a, wiêc mam ³atwiej. Ale za jaki¶ czas wrócê do tych trudno¶ci... Fryzjer te¿ musi zarobiæ...
N.
dawno siê tak nie u¶mia³am
a tak na serio to mo¿e wystarczy³oby je rzeczywi¶cie spi±æ? Przyznam siê, ¿e nie mia³m nigdy takich problemów choæ od zawsze mam b.d³ugie w³osy... có¿, widocznie Twoje s± bardziej psotne
Zaczyna³em przygodê z nurkowaniem maj±c bardzo d³ugie w³osy. Przyznaæ trzeba, ¿e to udrêka. Nie wspominaj±c ju¿ ile czasu trzeba je suszyæ, gdy siê wychodzi z basenu...
Rada prosta. Z³apaæ wszystkie w³osy i zwi±zaæ gumk±. Odstaj±ce k³aki, wpadaj±ce na twarz wyrwaæ Kitkê wrzuciæ pod piankê. Zapi±æ przy asy¶cie partnera.
Rada jeszcze prostsza. Przyci±æ :] Mo¿na siê przyzwyczaiæ do nieco krótszych
Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±.
Pozdrawiam.
alhanna [Usuniêty]
Wys³any: 02-05-2008, 16:58
Mi³y Maciej napisa³/a:
Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±.
Wstaw prosze swoje zdjecie do posta, bo mnie zaciekawiles tym opisem.
A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, ¿e nie ponosi odpowiedzialno¶ci i w ¿aden sposób nie ingeruje w tre¶æ wypowiedzi umieszczanych przez u¿ytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ci±gu 24 godzin, postów o tre¶ci reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywaj±cych do nienawi¶ci rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propaguj±cych przemoc oraz tre¶ci powszechnie uznanych za naganne moralnie, spo³ecznie niew³a¶ciwe i naruszaj±cych zasady regulaminu.
Przypominam, ¿e osoby zamieszczaj±ce opinie, o których mowa powy¿ej, mog± ponie¶æ za ich tre¶æ odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam okre¶laæ zachowania u¿ytkowników na stronie, dostarczaæ im odpowiednie tre¶ci oraz reklamy, a tak¿e u³atwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcjê automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy w³±czonej obs³udze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyra¿enie zgody na zapisywanie ich w pamiêci urz±dzenia, z którego korzystasz.
Je¿eli siê na to nie zgadzasz, mo¿esz w ka¿dej chwili zmieniæ ustawienia swojej przegl±darki. Przeczytaj, jak wy³±czyæ pliki cookie i nie tylko