Strona G³ówna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj±cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
D³ugie w³osy
Autor Wiadomo¶æ
Kelo 

Stopieñ: OWD
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 07 Sie 2007
Sk±d: Kobylec
Wys³any: 06-04-2008, 15:51   D³ugie w³osy

Kieruje pytanie do d³ugow³osych nurków co robicie ze swoimi w³osami podczas nurkowania. Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.

Mania 

Stopieñ: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Do³±czy³a: 06 Maj 2003
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 06-04-2008, 16:01   

Wkladajac maske musisz sprawdzic - a najlepiej zeby to zrobil partner - czy jakies klaki nie weszly pod maske.

A poza tym zwiazuje wlosy w maly kok i chowam pod kapturem. A jak juz wlozysz maske to jeszcze przejedz palcem pod brzegiem kaptura, tak zeby na pewno ulozyl sie na plaszczu maski i nie wszedl pod nia.

Mania

lkulos 

Stopieñ: DEEP+AOWD+EAN IANTD
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 23 Lis 2005
Sk±d: Mys³owice
Wys³any: 06-04-2008, 16:01   Re: D³ugie w³osy

Kelo napisa³/a:
co robicie ze swoimi w³osami podczas nurkowania.

ganeralnie obcinamy bo lubi±
Kelo napisa³/a:

rozszczelniaæ maskê

:ok2:
pozdrawiam

Marcin_alien 

Stopieñ: IANTD Instr.
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 17 Sie 2003
Sk±d: LV 462
Wys³any: 06-04-2008, 17:23   

sciagam frotka i pod kaptur :ok2:
przed zalozeniem maski upewniam sie, ze nic nie wystaje spod maski
:alien:

snupi 

Stopieñ: padi
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 28 Pa¼ 2006
Sk±d: ¶l±sk
Wys³any: 07-04-2008, 02:21   

Kelo napisa³/a:
Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.

to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli

The_PiotREX 

Stopieñ: P2,WM1,PN1,TMX GB
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 15 Maj 2005
Sk±d: Poznañ
Wys³any: 07-04-2008, 09:18   

:D

Beeker 
Moderator Grupy

Stopieñ: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Do³±czy³: 16 Lis 2004
Sk±d: Lublin
Wys³any: 07-04-2008, 11:00   

snupi napisa³/a:
Kelo napisa³/a:
Ja maj±c jeszcze rok temu d³ugie w³osy mia³em k³opoty, pomimo tego ¿e chowa³em w³osy pod kaptur potrafi³y mi one wychodziæ z niego i rozszczelniaæ maskê.

to znaczy ¿e one ¿yj± - tylko s± troszkê z³o¶liwe- ale dobrze ¿e nie zakrêca³y Ci butli

le¿ê! :aaa:

Nul 

Stopieñ: Kuchcik
Kraj:
Poland

Do³±czy³a: 22 Pa¼ 2006
Sk±d: Kraków
Wys³any: 07-04-2008, 15:52   

W³a¶ciwie z d³ugimi jest mniejszy problem wg mnie - zwykle mam d³ugie i wystarczy, ¿e przypilnujê przy ubieraniu kaptura, ¿eby by³y "gdzie¶ z ty³u". Dosz³am do wprawy, wiêc frotki mi niepotrzebne. Czasami wrêcz puszczam je luzem i wy³a¿± do³em z laptura, do³em nie ma maski, wiêc mi nie rozszczelniaj± :) Natomiast gorzej by³o przy d³ugo¶ciach niezbyt d³ugich w okolicach twarzy - np. d³u¿sza grzywka - tu ju¿ frotki nie pomog±, toto lubi³o wy³aziæ bokami. Pozostawa³a dok³adno¶æ przy ubieraniu kaptura i cierpliwe wpychanie ich pod kaptur, potem uwa¿ne nak³adanie maski, potem to, o czym Mania pisa³a - przejechanie ³apk± dooko³a pod kapturem no i poddanie siê oglêdzinom partnera. Teraz grzywka mi ju¿ odros³a, wiêc mam ³atwiej. Ale za jaki¶ czas wrócê do tych trudno¶ci... Fryzjer te¿ musi zarobiæ... :)
N.

marta_d 

Stopieñ: CMAS/TDI
Kraj:
Poland

Do³±czy³a: 11 Wrz 2007
Wys³any: 16-04-2008, 11:30   

snupi napisa³/a:
Kelo napisa³/a:

dawno siê tak nie u¶mia³am :)

a tak na serio to mo¿e wystarczy³oby je rzeczywi¶cie spi±æ? Przyznam siê, ¿e nie mia³m nigdy takich problemów choæ od zawsze mam b.d³ugie w³osy... có¿, widocznie Twoje s± bardziej psotne ;)

styx 

Stopieñ: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Do³±czy³: 08 Mar 2006
Wys³any: 17-04-2008, 10:03   

w Egiptowie niektóre rybki prze¿ywaj± spor± fascynacjê takimi w³osami...trzeba uwa¿aæ ;>

D¿ejD¿ej 

Stopieñ: AOWD
Kraj:
Poland

Do³±czy³: 28 Lut 2008
Sk±d: Wroc³aw
Wys³any: 17-04-2008, 12:31   

Zaczyna³em przygodê z nurkowaniem maj±c bardzo d³ugie w³osy. Przyznaæ trzeba, ¿e to udrêka. Nie wspominaj±c ju¿ ile czasu trzeba je suszyæ, gdy siê wychodzi z basenu...

Rada prosta. Z³apaæ wszystkie w³osy i zwi±zaæ gumk±. Odstaj±ce k³aki, wpadaj±ce na twarz wyrwaæ :P Kitkê wrzuciæ pod piankê. Zapi±æ przy asy¶cie partnera.

Rada jeszcze prostsza. Przyci±æ :] Mo¿na siê przyzwyczaiæ do nieco krótszych ;)

Bezimienna 

Stopieñ: AOWD
Kraj:
Poland

Do³±czy³a: 09 Mar 2008
Sk±d: Polska
Wys³any: 29-04-2008, 20:35   

A mo¿e zastosowaæ opaskê? Nie wiem jak zadziala w praktyce bo jeszcze nie testowa³am, ale ogólnie mam ten sam problem...

Mi³y Maciej 

Kraj:
Poland

Do³±czy³: 18 Lut 2008
Sk±d: ...
Wys³any: 02-05-2008, 15:21   

Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±.
Pozdrawiam.

alhanna
[Usuniêty]

Wys³any: 02-05-2008, 16:58   

Mi³y Maciej napisa³/a:
Ja ogólnie staram siê powpychaæ wszystkie pod ocieplacz ale jak wy³a¿± do³em to jeszcze zak³adam na nie skarpetê. A wokó³ szyi to ju¿ siê trzeba bardziej namêczyæ - mo¿na zaczesaæ z przodu na klate a z ty³u na plecy. No i jeszcze oczywi¶cie nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku ³okcia, chyba ¿e u¿ywamy suchych rêkawic to wtedy nawet pomagaj±.

Wstaw prosze swoje zdjecie do posta, bo mnie zaciekawiles tym opisem.
A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem? :))

Mi³y Maciej 

Kraj:
Poland

Do³±czy³: 18 Lut 2008
Sk±d: ...
Wys³any: 02-05-2008, 19:58   

alhanna napisa³/a:
A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem?

O qrde nie moge, jak skoñcze sie trz±¶æ to co¶ wiêcej napisze :))))))

alhanna
[Usuniêty]

Wys³any: 02-05-2008, 20:27   

Mi³y Maciej napisa³/a:
to co¶ wiêcej napisze

nie, daj zdjecia:)))

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Dodaj do: Wypowied¼ dla Wykop  Wypowied¼ dla Facebook  Wypowied¼ dla Wyczaj.to  Wypowied¼ dla Gwar  Wypowied¼ dla Delicious  Wypowied¼ dla Digg  Wypowied¼ dla Furl  Wypowied¼ dla Google  Wypowied¼ dla Magnolia  Wypowied¼ dla Reddit  Wypowied¼ dla Simpy  Wypowied¼ dla Slashdot  Wypowied¼ dla Technorati  Wypowied¼ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: