Wysłany: 26-09-2008, 16:18 Film z nurkowania 231m Jurka Błaszczyka?
Witam.Poszukuję filmu z nurkowania 231m Jurka Błaszczyka,z kamery która miał przy sobie,przygotowań itd.Ktoś może mi podesłać link bo chętnie bym obejrzał.
Materiał zdjęciowy (użyty w filmie)pochodził z 2 kamer . Jedna była umieszczona na kasku Jurka Błaszczyka, druga na kasku jego partnera Leigh Cunninghama.To są dwa kawałki po ok 60min (oryginał,bez cięcia). Jeżeli będziesz we Wrocławiu to mogę Ci to pokazać. nMimo , że było to nagrywane na urządzeniach mojej konstrukcji, nie mogę tego wypożyczać ani powielać.Mam również film o tym rekordzie "pod ciśnieniem". Jeżeli znajdzie się parę chętnych osób, to można zorganizować taki seans np. w nowym centrum "Atmosfera" we Wrocławiu.
GRALmarine
Bartłomiej Grynda
Jeżeli będziesz we Wrocławiu to mogę Ci to pokazać.
No niestety niebęde.Jestem z W-wy.
Może jakies spotkanie z prezentacją w Abbys na ul.Bełdan w W-wie.Na kilku juz byłem.
Może ktoś zorganizuje to chętnie pójdę.
[ Dodano: 26-09-2008, 23:51 ]
oba filmy z Youtube widziałem.Nie ma jakiegoś materiału w sieci obszerniejszego?Może na jakiejś stronie klubowej z którą nurkował tam J.Błaszczyk???
Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 27-09-2008, 16:44
Oczywiście zapraszałem Jurka aby poprowadził spotkanie FFF. Niestety Jurek odmówił poprowadzenia spotkania powiedział że, cytuję: "... teraz mam rodzinę i już się w to nie bawię...."
Ostatnio zmieniony przez duch 27-09-2008, 16:46, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście zapraszałem Jurka aby poprowadził spotkanie FFF. Niestety Jurek odmówił poprowadzenia spotkania powiedział że, cytuję: "... teraz mam rodzinę i już się w to nie bawię...."
A szkoda,chetnie bym usłyszał o przygotowaniach,wrażeniach.....Może kiedys się da zaprosić albo kolega który ostatnio ustanowił nowy rekord.Czekam na info z niecierpliwością
Wysłany: 29-09-2008, 14:49
Bartłomiej Grynda napisał/a:
Materiał zdjęciowy (użyty w filmie)pochodził z 2 kamer . Jedna była umieszczona na kasku Jurka Błaszczyka, druga na kasku jego partnera Leigh Cunninghama.To są dwa kawałki po ok 60min (oryginał,bez cięcia). Jeżeli będziesz we Wrocławiu to mogę Ci to pokazać. nMimo , że było to nagrywane na urządzeniach mojej konstrukcji, nie mogę tego wypożyczać ani powielać.Mam również film o tym rekordzie "pod ciśnieniem". Jeżeli znajdzie się parę chętnych osób, to można zorganizować taki seans np. w nowym centrum "Atmosfera" we Wrocławiu.
GRALmarine
Bartłomiej Grynda
Jak na tak długie nurkowanie to materiał filmowy (2x60 min) dosyć skromny! Mam nieodparte wrażenie, że brak na nim będzie jakichkolwiek dowodów na osiągniętą głębokość, ponieważ ani jeden taki "dowód" nie znalazł się na oficjalnym filmie (wspomniany "pod ciśnieniem"), a szkoda, bo dużo szumu Pan Błaszczyk (albo jak kto woli Pani MW) zrobił wokół tego nurkowania, szczególnie po pobiciu kolejnego rekordu przez Jacka Musiała. Moim zdaniem taka trochę "musztarda po obiedzie"
Ostatnio zmieniony przez angela 29-09-2008, 14:50, w całości zmieniany 1 raz
Ja odpowiedziałem na część pytania "Poszukuję filmu z nurkowania 231m Jurka Błaszczyka,z kamery która miał przy sobie", ponieważ sam wykonałem ten system rejestracji.Co było rejestrowane i w jaki sposób ,nie zależało ode mnie. Mnie tam nie było. Dlaczego "tylko" 2x60min? Ponieważ obraz z kamery umieszczonej na głowie nurków był rejestrowany na kasecie mini DV, a te umożliwiają nagranie max 60 min materiału. Taki sam rejestrator używała Agnieszka Łotocka w czasie swojego rekordowego nurkowania.I też czas nagrania miał 60min.
W tej chwili robię już rejestratory , które umożliwiają rejestrację kilku,a nawet kilkunastu godzin materiału.Rejestracja na Pen Drivie lub mini HD.
Materiał filmowy pochodził również z innych kamer ,obsługiwanych przez nurków zabezpieczających.
Rejestratora dla Jacka Musiała nie udało się zrobić , ponieważ telefon z pytaniem o możliwość wykonania tego urządzenia dostałem około 3 dni przed ich wyjazdem.
Jeżeli ktoś się wybiera po "Nowy Rekord" to mogę zrobić takie urządzenie, z długim czasem nagrania,z rejestracją (napisy na ekranie) czasu (stoper),głębokości, temperatury itp.Głębokość bez ograniczeń.
Bartłomiej Grynda
GRALmarine
Wysłany: 29-09-2008, 16:02
angela napisał/a:
Jak na tak długie nurkowanie to materiał filmowy (2x60 min) dosyć skromny! Mam nieodparte wrażenie, że brak na nim będzie jakichkolwiek dowodów na osiągniętą głębokość, ponieważ ani jeden taki "dowód" nie znalazł się na oficjalnym filmie (wspomniany "pod ciśnieniem"), a szkoda, bo dużo szumu Pan Błaszczyk (albo jak kto woli Pani MW) zrobił wokół tego nurkowania, szczególnie po pobiciu kolejnego rekordu przez Jacka Musiała. Moim zdaniem taka trochę "musztarda po obiedzie"
I tak masz szczęście że udało Ci się zobaczyć ten film.
Błaszczyk pewnie pragnie wykorzystać lepiej swój film komercyjnie ale ma fragment (60 minut) z nurkowania głębokiego, natomiast Musiał pokazał fajny film o tym co można zobaczyć na deko. Jakby tak się Panowie dogadali to mógłby powstać fajny film o nurkowaniu głębokim polskich nurków,
...
ale tak to tylko w erze
Mam cichą nadzieję, że kolejny kandydat skorzysta z oferty Bartka, i doświadczeń swoich poprzedników i opublikuje ciekawy film z nurkowania głębokiego.
Ostatnio zmieniony przez TomekP 29-09-2008, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 30-09-2008, 09:02
Do Bartka:
Moim celem nie było umniejszanie Twoich umiejętności, jedynie zwrócenie uwagi na fakt, że nigdzie nie ma żadnego dowodu na osiągniętą głębokość, a szkoda... Tym bardziej, że na łamach pism podważa rekord Jacka M, sam nie dając dowodów na swój!
Do Plotka:
Film udało mi się obejrzeć dzięki uprzejmości kolegi, który dostał ten materiał od osoby uczestniczącej w spotkaniu zorganizowanym koło czerwca/lipca br. przez Jurka B. właśnie na okoliczność swojego rekordu (to tak a propos, że już się w to nie bawi ) A na zadane pytanie, co sądzi o nowym rekordzie Jacka, odpowiedział: „nie słyszałem”!!
Osobiście myślę że tego filmu nie znajdziesz w sieci..jedynie jakieś małe wstawi na Youtube
Oczywiście mogę sie mylić ,ale sam z wielka chęcią obejrzał bym ten dokument.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko