Wysłany: 04-11-2008, 23:16 do neopremowego suchego
skafander- 4mm neopren ,manszety neopren i nie wiem jakie rękawice wybrać może jakieś sugestie że by było sucho i ciepło ?? jak się da z tym sucho
pozdrawiam
Generalnie manszety (szczególnie lateksowe) z założonymi pierścieniami bardziej się niszczą.
W neoprenowych to może dziur nie będzie, ale ślady po pierścieniach będą.
nurek102 [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2008, 10:34
Jesli pierscienie beda dlugo zalozone na neoprenowe manszety, to sie odksztalca. Po pewnym czasie manszety dziurawia sie (w okolicy oringow). Doswiadczone na 4 skafandrach.
Jesli chcesz zachowac manszety w dobrym stanie, to pewnym (upierdliwym i nie do konca sktecznym) wyjsciem jest zakladanie i sciaganie piercieni po nurkowaniu
Wysłany: 06-11-2008, 23:08
jak nie pierścienie to jakie rękawice stosujecie ?
morze jakieś marki i przemyślenia praktyczne bo jest to mój pierwszy suchy i nie mam wiele doświadczeń na tym polu
jak nie pierścienie to jakie rękawice stosujecie ?
morze jakieś marki i przemyślenia praktyczne bo jest to mój pierwszy suchy i nie mam wiele doświadczeń na tym polu
miałem mobby's 4mm cresh. Używałem z nim Si-tech. Wszystko ok, tylko że musiałem wypruć wszystkie szwy i zalać klejem. Manszety odkształcają się bardzo po pierścieniach.
Niestety neopren ma sporą pamięć odkształceń i nie da się bez zniszczenia ich założyć pierścieni.
czyli jednak pierścienie -lecz poczekam może ktoś się wypowie na temat innych rękawic
Jeżeli chcesz suche rękawice to tylko pierścienie. Jeżeli wybierzesz z manszetą to i tak masz dużą możliwość zmarznięcia ponieważ będą uciskać 2 manszety na nadgarstek.
Jak zniszczysz manszety to wymienisz na lateks będzie mniej problemów niż z neoprenowymi.:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko