Piszę to dla przestrogi,(jak to mówią lepiej uczyć się na cudzych błędach)więc uczcie się.16.11.2008 wreszcie w naszej mieścinie pojawił się zespół, który w mojej płytotece zajmował wysokie miejsce Proletaryat .Koncert jak dla mnie Bardzo OK - tylko jedno ale przez 48 godzin po w uszach dzwonienie i dodatkowo wrażenie jakbym miał na głowie garnek,powód
ZA GŁOŚNO . Przepieliłem internet w poszukiwaniu jakiejś odpowiedzi CO TO .Pierwszy i jedyny wpis jaki zobaczyłem --> marsz do lekarza , no i poszedłem i jakie było moje zdziwienie kiedy usłyszałem -jak w temacie (masakra) . Leczenie to dwa tygodnie łykania sterydów i może będzie ok .Jakie było wymowne spojrzenie pani lekarz jak spytałem czy to przeszkadza w nurkowaniu.Piszę tego posta dlatego przestrogi UWAżAJCIE
Już moja prababcia mówiła, że nie liczenie się z głosem ludu pracującego może mieć poważne konsekwencje.
Ciesz się ,że straciłeś tylko przejściowo słuch bo inni słysząc muzykę Wagnera tracili życie.
Czy to znaczy, że przejściowo pozostaniesz głuchy na nowe idee nurkujących inaczej?
Czy sugerujesz, że na wyjazdach nurkowych należy unikać głośnych imprez, czy tylko określonych zespołów i treści ?
Czy to znaczy, że jak będę brał zapobiegawczo sterydy to mogę chodzić na publiczne imprezy sportowe bez obawy o utratę zdrowia?
Współczuję miałem to samo po koncercie Rammsteina w Spodku. 4 dni piszczało mi lewe ucho i miałem przytępiony słuch. Nie poszedłem do lekarza ale na szczęście minęło. Teraz jak chodzę na koncerty to zabieram ze sobą piankowe koreczki do uszu zakupione w sklepie BHP.
$$ [Usunięty]
Wysłany: 07-12-2008, 19:30
Paweł Żołynia napisał/a:
tylko jedno ale przez 48 godzin po w uszach dzwonienie i dodatkowo wrażenie jakbym miał na głowie garnek,powód
Na X Konferencji było wystąpienie dotyczące urazów akustycznych ucha i utraty słuchu z niewiadomych przyczyn.
Autorowi obiecałem wpisanie informacji o tym, ponieważ do leczenia z bardzo pozytywnym skutkiem jest stosowane HBO.
Mazowieckie Centrum Terapii Hiperbarycznej Zastosowanie Tlenoterapii Hiperbarycznej w Leczeniu Nagłej Głuchoty. Marek Schen, Jacek Piechocki 04-306 Warszawa ul Szaserów 38.
"W nagłej głuchocie po urazie akustycznym obserwowaliśmy poprawę słuchu u 34% pacjentów o co najmniej 20dB.
Natomiast u 50% pacjentów z nagłą głuchotą idiopatyczną wystąpiła poprawa o co najmniej 20dB."
Zabiegi HBO są zwracane przez NFZ.
No to ja się podepnę i odgrzeję temat.
Niestety nie koncert ale impreza sylwestrowa dwa dni temu, gdzieś blisko gruchnęła jakaś duża petarda, nagły krótki ból i piszczenie w uchu. Dodatkowo na to ucho słyszę jakby przez grubą ścianę i bardzo przytłumione dźwięki. Już drugi dzień jestem w szpitalu i podają mi jakieś kroplówki. Miałem robione badanie słuchu i stwierdzono znaczne pogorszenie słyszenia w lewym uchu. Nie ma perforacji błony bębenkowej, tylko uraz akustyczny.
Teraz nie wiem, czy wszystko wróci do normy i czy nie będzie wpływało to na nurki.
Z tego co mówił lekarz mogę mieć pogorszony słuch.
Najgorsze jest to ciągłe piszczenie w uchu, bo nie mogę spać
Maciej
[ Dodano: 10-01-2012, 18:08 ]
Taa...
No to właśnie wyszedłem ze szpitala.
Stwierdzono uszkodzenie słuchu w lewym uchu(audiogram poooszedł w dół jak narciarz po stoku). Najgorsze, że cały czas piszczy mi w tym uchu a lekarz mówi, że mam się nie wsłuchiwać i ignorować... Łatwo się mówi, ale wykonać już trudniej. Denerwuje jak diabli
Na wypisie ze szpitala ZAKAZ NURKOWANIA
Ale p. ordynator przepisała zabiegi w komorze hiperbarycznej i przez dwa tygodnie chodzę w Poznaniu do komory na "suche nurki". Sprężają do 2,5Ata na 60min i tlen do oddychania.
Fajne uczucie, ale wolę pod wodę
Zobaczymy co będzie po zabiegach i czy będę mógł nurkować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko