Wysłany: 09-11-2008, 18:41 Pierwszy kurs
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie zrobic pierwszy kurs nurkowania?Najlepiej na mazurach, bo bede chciał zrobić jakiś w lato.I ile mniej wiecej taka zabawa kosztuje?
Ja za swój kurs w 2008 płaciłem ok 1300 zł. W cenie był sprzęt (butla, AO, ołów, jacket), jedzenie (3 posiłki), pokój w domku. Była tańsza opcja, gdy spałbym w namiocie ok. 1100 zł. Kurs robiony na mazurach.
Na PW masz adres + www centrum nurkowego gdzie robiłem kurs.
ja na PW tez polecam centrum w ktorym zrobilam wszystkie swoje szkolenia i... absolutnie nie zaluje!!! pozdrawiam Wszystkich, ktorzy mnie pozdrawiaja i... Pozostalych tez
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 10-11-2008, 00:53
Jak planujesz latem kurs, proponuję zrób zimą czy wiosną kurs na basenie (na basenie spokojnie opanujesz podstawy, to dobry krok na początek). Gdzie w Warszawie niestety nie doradzę ale napewno Warszawiacy wiedzą.
Polecam Jacka Porzeżyńskiego z Sosnowca . Prowadzi kursy profesjonalnie w miłej atmosferze i bardzo ciekawie, ma doświadczenie i dużą praktykę . Nurkowanie to Jego pasja dale się to odczuć przy pierwszej rozmowie . Potrafi przekazać cenne informacje których nie znajdziemy w żadnych książkach . Proponuje ciekawy program zajęć wybiegający nawet poza ramy kursu. Przygotowuje do wielkiej przygody pod wodą profesjonalnie bezstresowo i w przystępnej cenie .Osobiście nurkuje już od 1989r i posiadam praktykę . Zaczynałem w LOKu przez Cmas* i kursy u Pawła Rosłańca ale najwięcej dały mi zajęcia z Jackiem zwłaszcza że potrafił zachęcić mojego syna do nurkowania z którym razem zdobyliśmy u niego uprawnienia rescue , deep i nitrox w organizacji PADI .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko