Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 17-12-2008, 18:37
Stan na sierpień roku 2007: z portu w stolicy wyspy dwie bazy, każda z jedną łódką, podobną do tych w Egipcie, tylko nabite do granic możliwości 40-50 osób. Wycieczki z "introwcami" - płyną kilka kilometów, dobijają do brzegu i tam nurki. Są dwa miejsca, z których bazy korzystają "na zmianę". Bazy PADI ale jakość i dbałość o bezpieczeństwo taka, że lepiej nie mówić. Jeden divemaster (lub może instruktor) zabierał pod wodę, tak do jakichś 8 może 10 m SZEŚCIU introwców. Pod wodą, z dzisiejszej perspektywy, też żadna rewelacja. Ogólnie nie polecam.
Wysłany: 17-12-2008, 19:36 ?
Tylko intro?
Bo ja jestem zainteresowany 2 dniami nurkowymi (2-3 nurów dziennie)...
Może ktoś inny zna szczegóły?
Bo nie chce mi się ciągnąć całego sprzętu z PL.
Ostatnio zmieniony przez PCH 17-12-2008, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 17-12-2008, 20:16
Nie tylko, normalne nurkowanie i kursy też. Tylko ja wtedy robiłem intro, wię o tym mogę powiedzieć.... Może dla "przeszkolonych" były lepsze warunki ale nie sądzę. Ceny też nie pamiętam ale "wyraźnie wyższa", niż w Egiptowie....
A pod wodą - wtedy mi się podobało, teraz oceniłbym te miejsca inaczej.
Potwierdzam opinie przedpiszców - pod wodą dłużyzna i nędza . Szkoda kasy na targanie sprzętu. Weź ABC - wystarczy. Zobacz ten wątek: http://forum-nuras.com/vi...ighlight=#49706
Kiedyś planowałem rodzinne wakacje z nurkowaniem na Rodos.
Okazało się, że jest tam jakaś jedna zatoka wyznaczona do nurkowania.
Oczywiście wybrana tak żeby nic ciekawego tam nie było...
cześć
a w jakiej miejscowości byłeś??
ja mam z dzieciakiem rezerwację w Lardos i zastanawiałam się nad poszukiwaniem jakiejś bazy na wyspie - ale powyższych postach zaczęłam mieć duże wątpliwości nad sensem zabierania naszego sprzętu i kosztami - skoro jest tak źle???
może jednak ktoś poleci jakąś sensowną bazę - dzieciak zrobił w wrześniu OWD więc z uwagi na "umiejętności - dość świeże" ..wolę jakąś sprawdzoną bazę -
a jeszcze jesli jestes facetem to KONIECZNIE zabierazmy swoją żone , dziwczyne , kochanke poniewaz uroda grecznek jest mocno średnia po powrocie
zrozumiałem dlaczego w grecji rozkwitał homoseksualizm i milośc do zwierząt
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez lkulos 22-12-2008, 08:36, w całości zmieniany 1 raz
Witam, nie przesadzajmy co do tych warunków i atrakcji pod wodą w PIĘKNEJ Grecji, chociaż Egipt to nie jest, ale już z Chorwacją (bez wraków) można to porównać...,
Podwodna Grecja może być ładna i ciekawa - ale moje doświadczenia ograniczają się wyłącznie do ABC, co generalnie może potwierdzać to, co piszecie.
Fajnych miejsc snurkowych jest całkiem sporo i chętnie powymieniam się doświadczeniami, tym bardziej, że w maju "grozi" mi kolejny grecki rejs - zapewne z Jońskiego na Kretę.
A to kilka wciąż tegorocznych wspomnień z Cykladów:
a cerbery* pilnujace muzeów ciagle sie darł "no połsing" co znaczy nie pozowac
a normalnie to pykasz sobie ile chcesz:P
ale jak to sie mowi powiedz polakowni ze czegos nie wolno " i mamy piakne z połsingowane fotki
*/cerber - przedstawicielka podobno płci pieknej pilnujaca muzeum i draca sie na wszyskich
Ostatnio zmieniony przez lkulos 22-12-2008, 11:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko