Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana plastiku
Autor Wiadomość
wreszelewski 

Stopień: CMAS P1*
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-01-2009, 22:35   Wymiana plastiku

Skończyłem kurs P1, ale niestety na moim identyfikatorze jest błąd w nazwisku(litere zjedli...). Co ja powinienem zrobić, żeby dostać prawidłowy(bez tego błędu)? Będe za to musiał jeszcze płacić dodatkowo?
Pozdrawiam
Wojtek

Przemo_C 
Moderator Grupy

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 12-01-2009, 22:41   Re: Wymiana plastiku

Moim zdaniem nic, to nie ma większego znaczenia, zrobisz za jakiś czas nowy kurs i dostaniesz nowy plastik. Naprawdę szkoda zachodu.

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-01-2009, 22:58   

Przemo_C napisał/a:
zrobisz za jakiś czas nowy kurs i dostaniesz nowy plastik. Naprawdę szkoda zachodu.

Dawaj, P1 to przedszkole, te 20 nurków stażowych do P2 zrobisz raz dwa i na kurs! :ping:

Ale myślę, że możesz zadzwonic do KDP tel./fax: 0 - 22 826 83 89 tel. 0 - 22 826 22 51 w. 115 i 119 tel. kom. 0 - 602 152 159 - biuro i bez problemu przyślą Ci nowy.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2009, 23:17   

wreszelewski napisał/a:
Skończyłem kurs P1, ale niestety na moim identyfikatorze jest błąd w nazwisku(litere zjedli...). Co ja powinienem zrobić, żeby dostać prawidłowy(bez tego błędu)? Będe za to musiał jeszcze płacić dodatkowo?

Nie z błędem w nazwisku, tylko pomyłkowo dostałeś cudzy identyfikator. KDP się nie myli i co za tym idzie, otrzymasz przeprosiny za zwłokę.

Puszor 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-01-2009, 09:05   

Skontaktuj się ze swoim instruktorem i on to załatwi. Pomylił się on albo KDP, zdarza się. Ty na pewno nie będziesz nic płacił.

wreszelewski 

Stopień: CMAS P1*
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-01-2009, 15:27   

Dzieki za pomoc:)

Gosia 

Stopień: ratujący w zbożu :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2009, 23:32   

hej - a co z certyfikatem padi? odkleiła mi sie ta folia z góry - a na niej jest napis który to stopień ( a odkleiła sie na najwyzszym :) i co ? do kogo sie zgłosić? muszę do szkoły w której robiłam stopień? czy mogę poprosić jakiegokolwiek instruktora padi?

Bezimienna 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-01-2009, 13:15   

Mi się wydaje, że możesz wejsć tu: https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ
i zamówić po raz drugi plastik.
(100% pewności nie mam.)

szczemar 

Stopień: res-iq padee+more
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-01-2009, 15:32   

Bezimienna napisał/a:
Mi się wydaje, że możesz wejsć tu: https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ
i zamówić po raz drugi plastik.
(100% pewności nie mam.)

Może ale musi zapłacić.

Gosia 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2009, 12:38   

hmm - dzięki - ale zalogowałam sie tam - dokonałam przeróżnych opcji - 40 $ .. i przy wyborze kraju - nie ma polski ........ nosz.... nie chce dzwonic do klubu w którym robiłam stopień - bo był to olsztyn - teraz mieszkam w wa-wie - więc wolaabym to załatwić tu ..ech... dzieki - poszukam jeszcze

szczemar 

Stopień: res-iq padee+more
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2009, 13:24   

Gdzie nie ma Polski? By otrzymać plastik musisz pisać do Anglii. Wszystko na stronie Padi.http://www.padi.com/scuba/scuba-certification-cards/default.aspx
Ostatnio zmieniony przez szczemar 18-01-2009, 13:25, w całości zmieniany 1 raz  

Piotrek Ginter 

Stopień: TMX CCR / Instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2009, 18:09   

szczemar napisał/a:
Gdzie nie ma Polski?

W podanym linku https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ nie ma Polski, bo to odnawianie certyfikatow online jest tylko dla osob z krajow okreslonych jako "Padi Americas Region".

Bezimienna 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2009, 23:58   

szczemar napisał/a:
By otrzymać plastik musisz pisać do Anglii. Wszystko na stronie Padi.http://www.padi.com/scuba/scuba-certification-cards/default.aspx

Bogen 

Stopień: instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 09:55   

Gosia napisał/a:
hej - a co z certyfikatem padi? odkleiła mi sie ta folia z góry

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Folia mogła ci się odkleić z nie tyle z certyfikatu a z tzw. Temporary Card. czyli certyfikatu tymczasowego ważnego 90 dni.

Czy właśnie to masz na myśli?

Jeśli tak to nic nie musisz robić gdyż certyfikat docelowy zostanie wysłany z biura PADI do Ciebie, Twojego instruktora lub centrum, gdzie " robiłaś " dany kurs.

W kwestii wydania duplikatu lub wymiany certyfikatu: sama tego nie możesz uczynić. W tej sprawie skontaktuj się ze swoim instruktorem lub centrum PADI w Twojej okolicy.
Ostatnio zmieniony przez Bogen 19-01-2009, 09:59, w całości zmieniany 1 raz  

Gosia 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 16:26   

Bogen, - dzięki za odpowiedz - ale mój certyfikat - ten własciwy - jak na niego spojrzysz - tam gdzie masz nazwe stopnia pokryty jest cienka falia - ten delfinek a na nim jest folia z nazwa stopnia :) - i to mi sie odkleiło :) z najwyzszym stopniem :) od tak dziwnie - pewnie dla tego ze z nim czest nurkowałam - ledzał w jacketcie i namókł :)

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 19:53   

Gosia napisał/a:
pewnie dla tego ze z nim czest nurkowałam - ledzał w jacketcie i namókł

Po co nurkujesz z certyfikatem?
Przecież nie ma policji podwodnej weryfikującej uprawnienia w trakcie nurkowań...

~BitPump

Gosia 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 21:18   

bo czasami wkladam do jacketu - bo zapomne wyjąć :) po prostu - jakie to ma znaczenie? :) zapytałm tylko jak go moge wymienic :) .

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 21:22   

Gosia napisał/a:
po prostu - jakie to ma znaczenie? zapytałm tylko jak go moge wymienic

Bo jak wymienisz na nowy, to może wkrótce znowu będziesz musiała wymieniać na jeszcze nowszy :-)

~BitPump

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 22:24   

Gosia napisał/a:
zapytałm tylko jak go moge wymienic .

Chyba najlepszym sposobem będzie kurs na kolejny stopień..... :ping:

Gosia 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-01-2009, 22:45   

hyhyhhhyhyh - tak - rzeczywiście ... hmmm .. tylko co? "papierologia padi " :) jest ? musze sie douczyc hyhyhyh ;)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu