Wysłany: 04-05-2009, 17:17 Suchacz dla większego chłopa
Mam problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru suchego skafandra dla siebie, mam 181 cm wzrostu i w klatce piersiowej ok 118 cm, jestem dosyć szeroki w ramionach. Większość skafandrów była albo dobra w ramionach i zdecydowanie za długa albo dobra na długość ale za mała w ramionach
Dodatkowym problemem jest mój budżet (ok 2500 pln), w którym muszę się zmieścić więc szycie na wymiar raczej odpada.
Czy ktoś z koleżanek lub kolegów mógłby podpowiedzieć jakiego suchacza szukać?
Dodam jeszcze, że skafander ma być wykorzystywany do rekreacyjnego nurkowania na poziomie max 50 nurków rocznie i raczej wolałbym coś innego niz neopren.
Ostatnio zmieniony przez kowal102 04-05-2009, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Też jestem na etapie kupna i Seaskin Nova wydaje się byc bardzo ciekawą propozycją. Jednak poszperałem na necie i jakośc chyba nie jest najwyższych lotów. Oto jedna z opinii: http://www.direxplorers.c...rysuit-2-a.html
Ta opinia chyba podsumowuje wszystkie inne, jakie znalazłem: "If I was filthy stinking rich with no concept of value, I'd get a DUI. If I had more money than I do now, I'd get a Ursuk or Santi. If I need a new drysuit with my current income, I'll probably get another seaskin. - it's still good value for your money."
Kilka innych też można znaleźc w podobnym tonie - na początku OK, ale z czasem zaczynają się problemy: "it's a good option if you can go to the factory and speak to them face to face. if you're overseas, you're ****ed."
Mam nadzieję że Twój będzie ok
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 09-05-2009, 19:59, w całości zmieniany 4 razy
Początkowo miałem ochotę kupić northern diver model cortex. Znalazłem go na ebayu za 325 funciaków plus 60 przesyłka ale nie mają już moich rozmiarów U nas kosztuje ok 3400 - 3800 pln. Skłąniam się też ostatnio na Pro Sub Nexus II, mają właśnie takie rozmiary jak potrzebuje a cena ok 2400 pl ale troche mi licho wygląda ten suchacz.
Hejka!Opinię Norwega którą cytuje piotr_c znałem,znalazłem też parę pozytywnych opinii o firmie na forum Yorkshire-Divers.Miałem b.dobry kontakt z firmą,skafander dobrze dopasowany i wykonany w ustalonym terminie(ok.4tyg).Jak bedzie z trwałością napiszę za rok...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko