Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 26-05-2009, 09:50 Hotel lub Baza z ladnym home-reef w Sharm
Wybieram się na wakacje do Sharm - tym razem z osobami mocno początkującymi - i szukam hotelu/bazy z ciekawym home reef w którym można by było te osoby rozpływać. Najlepiej niegłęboko (20..30m), baza z nitrox'em i no limit w hotelu.
Hotel Tropitel, plaża hotelowa, bezpieczne wejście do wody z wygodnego pomostu. Z lewej strony pomostu płytka laguna z ładną rafą. Baza niemiecka Lagoona Divers z nitroxem.
30 minut spacerem do Blue Hole i Bells, 5 minut do Canion. Tylko to jest w .... Dahabie.
Ostatnio zmieniony przez zbigniewb 29-05-2009, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Hotel Millenium. Do plaży ok.40 m. Po prawej stronie przy sąsiednim hotelu, tuż przy samym pomoście centrum nurkowe ( egipskie). Można wypożyczyć flaszki i podwiozą wózkiem na pomost. Jak się ich doceni , to nawet płetwy Wam założą. To żart...
Ale ludzie ok. -polecam
Wysłany: 02-06-2009, 20:26
Polecam Sharks Bay i hotel Savita. Piekna rafa w zatoce tuz przy hotelu, idealna do snorklowania.
Nurkowalem z centrum DiversLand z Naama Bay. Dojazd zajmuje ok 10 min taxi albo 20 busem z centrum nurkowego. Pomimo koniecznosci dojazdow hotel zdecydowanie polecam.
Egipt w czasach kryzysu jest jeszcze tanszy i serwis sie zrobil lepszy
Nurkowalem w polowie maja, wiec informacje sa aktualne
Polecam Sharks Bay i hotel Savita. Piekna rafa w zatoce tuz przy hotelu, idealna do snorklowania.
Nurkowalem z centrum DiversLand z Naama Bay. Dojazd zajmuje ok 10 min taxi albo 20 busem z centrum nurkowego. Pomimo koniecznosci dojazdow hotel zdecydowanie polecam.
Egipt w czasach kryzysu jest jeszcze tanszy i serwis sie zrobil lepszy
Nurkowalem w polowie maja, wiec informacje sa aktualne
Byłem w tym hotelu w zeszłym roku w maju. Występuje pod dwoma nazwami stara Savita, nowa La Vita & SPA
Hotel jest nowy ma chyba ze 3 lata. Trzy pomosty. Dwa pływające jeden betonowy położony na rafie. Rafa rzeczywiście fajna. Przy betonowym dno jest na 4 metrach.
Przy pływających dno zaczyna sie od 7 i idzie szybko w głąb. trochę snurkowałem w tym miejscu nurkowałem gdzie indziej. Mniej więcej w odległości 20 metów od brzegu jest już 15,5 m. na tyle na bezdechu udało mi się zejść.
Wyjechałem z biura Sun & Fun i również przez nich wykupiłem pakiet nurkowy w Aquasharmie. 3 dni z łodzi z lunchem i dwa nurkowania dziennie 125USD. Napoje nielimitowane. W bazie kontakt w języku polskim. Odbierali i zawozili do hotelu, było to w cenie pakietu nurkowego.
Mogę ich spokojnie polecić.
Jedyne, co mi się nie podobało to zawsze dziki tłum w porcie w Sharmie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko