Gdy tam ostatnio byłem (jakieś 2 lata temu) nie było możliwości dojazdu do zbiornika - szlaban, kłódka i żywego ducha. Sprzęt 'dotargaliśmy' ale widoczność była fatalna ok. 1 m.
Jak jest teraz?
byly "prezes"tamtejszego klubu odszedl do przeszlosci,pewnie nie wytrzymala watroba ustepujac w ten sposob miejsca mlodemu pokoleniu,a to jak widzimy na zalaczonym obrazku zaczelo od sprzatania.klub powolutku zaczyna dzialac na nowo.mozna juz nabijac butle na miejscu,wizura niezbyt rewelacyjna,2-3m. ale panie,za to szczupaczki jakie!!!dodatkowym plusem balatonu jest to ze mozna tam smialo sie wybrac cala nienurkujaca rodzinka,bez obawy ze beda sie nudzic.dla mnie to ciekawa odmiana od wszechobleganych koparek,czy zakrzowka.
macie jakieś namiary www. na Balaton w Trzebini ?, wybieramy sie wiekszą ekipą i chcielibyśmy coś wiecej wiedzieć o tym nurkowisku i opłatach związanych z wjazdem na teren
do tej pory dzialala tam stara sprezarka typu GERA,zaloga wycofala ja z obiegu.nowa sprezarka ,nie pomne nazwy,jest w drodze,powinna zaczac pracowac do dwoch tyg.w tej chwili mozna nurac po uprzednim uzgodnieniu z zaloga bazy.
Widocznośc pod woda około 8m co do wagoników to niestety niezalazłem zadnego pociagu zatopionego
Tory od strumienia po lewej stronie, duzo opon pod woda, szczupak, ładne skały troche śmieci w tym pogubione ABC
Dużo miejsca do parkowania. Dzwonilem do miejscowych i wkrótce ruszą z nabijaniem powietrza poniewaz sa w trakcie wymiany kompresora na nowy.
Wybieram sie jak cos w poniedziałek można sie podłączyć - zapraszam
Jak narazie koszt wstepu jest zerowy
Bardzo ładny kamieniołom byłem równiez w poniedzialek i widziałem jeszcze 3 innych nurków nad woda :-8
Co do atrakcji to jak poplyniesz wzdłuz torów znajdujacych sie pod woda dopłyniesz do konca i w tamtej okolicy jest zlokalizowany ładny wagonik
jak poplyniesz wzdłuz torów znajdujacych sie pod woda dopłyniesz do konca i w tamtej okolicy jest zlokalizowany ładny wagonik
Kris, to gdzie Ty nurkowałeś? Jesteś pewien, że to był Balat Przecież na końcu torów jest... garnek!
Wagonik jest w połowie długości torów i prowadzi do niego poręczówka - przymocowana jest do szyny, a ponieważ jest bardzo cienka, to miejsce jej przywiązania oznaczone jest opartym na szynie sporym kamieniem.
Łódek już nie ma bo zostały wyciągnięte. Została jeszcze platforma - jest oznaczona czerwonymi bojkami widocznymi z brzegu.
Widoczność od 0,5m (na 6-9m od torów w kierunku platformy) do 6 w rejonie torów. Temperatura 9 stopni, cudne słonko i zero ludzi w/pod wodą.
Ostatnio zmieniony przez agniesia 18-04-2010, 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Tak zgadza sie w obu przypadkach
Wiem gdzie nurkowałem i napisałem ze w okolicy dokładnie na końcu skreciłem w prawa strone trzymałem sie sciany i doplynołem do wagonika
A ta ... poreczówka która mi sie splatala z moja bojką
Jak ja byłem w poniedziałek pod wodą było 3 innych nurasów
Grol, ponieważ nad akwenem znajduje się baza CN Posejdon, choćby z grzeczności warto zapukać do nich i poinformować, że będzie się wchodziło do wody.
Tam ktoś chyba nawet mieszka - wnioskuję mając na uwadze ilość odzieży posiadanej przez osobę otwierającą drzwi o godz. 9 w niedzielę
Grol, ponieważ nad akwenem znajduje się baza CN Posejdon, choćby z grzeczności warto zapukać do nich i poinformować, że będzie się wchodziło do wody.
Tam ktoś chyba nawet mieszka - wnioskuję mając na uwadze ilość odzieży posiadanej przez osobę otwierającą drzwi o godz. 9 w niedzielę
Nie mieszka, ale pilnuje 24h/dobę , więc przyjeżdżać można naprawdę o każdej porze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko