Wysłany: 29-08-2009, 09:07 Centra nurkowe - Hurghada
Proszę o informację z kim bez wtopy można nurkować w Hurghadzie.
O Colonie już dużo dobrego czytałem. Widziałem również ofertę Diving-Stars - czy ktoś z nimi ostatnio nurał i czy był zadowolony?
Jakie ewentualnie są jeszcze bazy warte polecenia?
Chodzi mi raczej o "polskie" bazy ew. z "polskimi" akcentami.
W Colonie w chwili obecnej jest promocja, jeśli przychodzisz z partnurem to 5 dniowy pakiet kosztuje was tylko po 130 euro, biorąc pod uwagę, że nitrox jest for free to chyba jedna z najtańszych ofert w Hrg. Najlepiej skontaktuj się z Dorotą do kiedy temat jest aktualny.
Ostatnio zmieniony przez busi 29-08-2009, 09:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-09-2009, 20:59 Nurkowanie w Hurghadzie
Spokojnie polecam Seva Divers - polskojęzyczna baza, zdecydowanie najtańsza w Hurghadzie, codziennie na innej rafie, dobre jedzonko i dobra atmosfera.
od 2 października będę tam przez 2 tygodnie.
Pozdrawiam
Mirek
Nurkowałem z Seva , polecam osobiście nie widziałem wypadku nurkowego podczas 5 dni nurkowań. Więc ci co posiadają praktyke w polskich wodach raczej na głebokosći 10-13 m krzywdy nie powinni sobie zrobić
Seva ok. ale bez rewelacji, Colona dla mnie była lepsza, choć parę wad też by się znalazło Sprawdź czy nie mają teraz jakiejś promocji, ja byłem z 10 mcy temu to z promocją nury wychodziły cenowo bardzo dobrze.
Czy ktoś jeszcze nurał może z wymienioną wyżej Seva Divers?
tak, stala niska cena. raczej plytkie nury(max 15-20m) - glebiej ciezko. za to jak sie trafi dobra grupa to dlugie nury - w zasadzie az ktos wejdzie na ok. 30 bar, zadnych innych limitow czasowych nie stwierdzilem.
na lodzi standard przyzwoity, rewelacje sa pod woda .
Czy ktoś jeszcze nurał może z wymienioną wyżej Seva Divers?
Owszem - zdarzało się. W tym roku spędziłem z nimi 10 dni i w sumie zgadzam się z uwagami poprzednika. Głębsze nurki daje się załatwić o ile zbierze się choć 5-6 zainteresowanych osób i pomarudzą trochę obsłudze. Sprzęt proponowałbym zabrać własny mimo, że nie płaci się w Sevie za wypożyczenie - to, co mają w bazie jest niestety dość wyeksploatowane, aczkolwiek na moich oczach nikomu nic nie wybuchło.
Nb jak na egipskie warunki są przerażająco punktualni - pracownicy odbierający nas o 8:30 z hotelu przez te 10 dni nie spóźnili się ani razu!
Summa summarum, następnym razem chyba też wyląduję u nich.
Wysłany: 05-09-2009, 16:20
Dziękuję za powyższe rady.
Na początku myślałem o skorzystaniu z Colony bo miało nas być dwóch i wyszło by wtedy korzystnie cenowo bo dają rabat. Ponieważ jednak jadę bez partnera chyba skuszę się na początek na Seva Divers. Jadę na 2 tygodnie to w razie czego będzie czas na poszukanie innej alternatywy.
FotoMiś napisał/a:
Sprzęt proponowałbym zabrać własny mimo, że nie płaci się w Sevie za wypożyczenie - to, co mają w bazie jest niestety dość wyeksploatowane, aczkolwiek na moich oczach nikomu nic nie wybuchło
Potrzebuję w sumie pożyczyć jedynie jacket, resztę przywożę. Czy da się nurać w tym co mają czy lepiej jednak zabierać swój z Polski.
Nb jak na egipskie warunki są przerażająco punktualni - pracownicy odbierający nas o 8:30 z hotelu przez te 10 dni nie spóźnili się ani razu! :)
Prawda?! Człowiek by się jeszcze zdrzemnął na fotelu w holu po śniadanku, a ci bandyci już są! Za pierwszym razem o 8:29 z nudów wyjrzałem na ulicę, myśląc, że skoro to Egipt to mamy jeszcze co najmniej kwadrans luzu, a tam... Dziarsko maszeruje gostek w koszulce z ich logo :)
Zresztą, kiedy podczas kursu na OWD oglądaliśmy wieczorem w ich siedzibie film szkoleniowy, to potem zafundowali naszej dwójce taksówkę do hotelu. Kierowca włączył sobie taksometr, co wywołało nasze uśmieszki, co do tego niby "zafundowania", ale na koniec okazało się, że wszystko jest OK, zapłacone z góry. Uśmiechy i dobranoc :)
Nie mam porównania - w innych bazach pewnie jest podobnie, tak?
Czy da się nurać w tym co mają czy lepiej jednak zabierać swój z Polski.
Nurać to się da, czemu nie.. Ja jednak jestem zwolennikiem tachania własnego sprzętu - przynajmniej zna sie jego narowy.
Wilczy napisał/a:
Nie mam porównania - w innych bazach pewnie jest podobnie, tak?
Transfer do, i z bazy, jest w cenie nurkowania/kursu - to chyba standard. Natomiast z punktualnością bywa różnie. W innych bazach, z którymi miałlem do tej pory kontakt, normą był raczej rozrzut +/- 15 minut w stosunku do umówionej godziny. Choć bliższy prawdy byłby raczej przedział -5/+25 minut..
Wiek: 51 Dołączył: 21 Mar 2004 Posty: 651 Skąd: Bialystok
Wysłany: 05-09-2009, 23:34
Z tą punktualnością w Sevie to nie przesadzajmy im też się zdarzają wpadki (jak to w Egipcie), raz o mnie zapomnieli aż sms-y wysyłałem z niecierpliwości, z tego co pamiętam to 40 minut czekałem pod hotelem, tylko że to było ponad 2 lata temu.
Nurkowalem w sierpniu z Diving-Stars i moge Ich z czystym sumieniem (zupelnie poczatkujacego) polecic. Sprzet byl OK, porzadna lajba i BARDZO mila zaloga.
Pozdrowienia i podziekowania dla Czerwonego Kapturka Waldka i calej zalogi
Nurkowalem w sierpniu z Diving-Stars i moge Ich z czystym sumieniem (zupelnie poczatkujacego) polecic. Sprzet byl OK, porzadna lajba i BARDZO mila zaloga.
Pozdrowienia i podziekowania dla Czerwonego Kapturka Waldka i calej zalogi
Również polecam Diving-Stars. Byłem w czerwcu. Wszystko na czas. Załoga z poczuciem chumoru. Mój Krzysiek nie może już się doczekać następnego spotkania z Wolidem i resztą załogi;-) Pozdrawiam i do zobaczenia w listopadzie
Wiek: 48 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 404 Skąd: Białystok
Wysłany: 01-11-2009, 20:43
magul napisał/a:
Widziałem również ofertę Diving-Stars - czy ktoś z nimi ostatnio nurał i czy był zadowolony?
Nurkowalem w lutym.
Bardzo fajna baza. Polecam z czystym sumieniem. Bardzo miła atmosfera na łodzi.
Żadnych niemiłych niespodzianek. Podchodzą profesjonalnie do organizacji nurkowania.
Haw napisał/a:
w zasadzie az ktos wejdzie na ok. 30 bar
dobrze, że nie na zero. I to dla mnie dyskwalifikuje bazę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko