Wysłany: 06-09-2009, 21:51 Sharm...
Za jakieś 1,5 tygodnia lecę do Sharmu i chciałbym sobie wykupić pakiet nurkowy (jakieś 5 dni). Na razie myślałem o Nautice, albo o Sinai College, ale opinie o nich są różne... Dlatego kogo Wy byście polecili? Może jakieś inne biuro (może być w języku angielskim)? Zależy mi na odbiorze z hotelu i dostarczenie z powrotem (ale to raczej większość biur oferuje). Jeśli chodzi o moją lokalizację to zatrzymam się w Faanarze.
Wysłany: 07-09-2009, 14:09
Jeśli chodzi o sharm to polecam emperordivers (anglojęzyczne) nurałem z nimi w styczniu i lecę za trzy tygodnie znowu do nich.
Zachwala ich też angielski miesięcznik "Diver"
Pozdrawiam !
Ja też w tym czasie lecę do Sharm i też mam podobny dylemat. Ostatecznie zdecyduję się chyba na Divers International.
Myślałem o Nautice, ale cenowo troszkę mnie zabili
btw. będę mieszkał w El Faraana - to nie jest czasem to samo?
Wysłany: 07-09-2009, 22:12
Emperor divers w sumie głupiej oferty nie ma.
heintz napisał/a:
Polecam Tomka Werbanowskiego tkom. +20103128236, dostosuje nurki do Twoich upodobań i potrzeb. Życzę udanego pobytu i dużo powodnych wrażeń.
A możesz dać do niego namiar na maila? Dopytam się co i jak.
Leh - to samo. Może uda się na jakiś wspólny nur załapać? A co do Divers International to właśnie na nich patrzyłem i w sumie cenowo oni wychodzą drożej od Nautici... 245 € za 5 dni (10 nurów). Nautica bierze 200 € też za 5 dni (10 nurków).
Ostatnio zmieniony przez cuube 07-09-2009, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 09-09-2009, 22:35
heintz - dzięki. Na pewno się z nim skontaktuje i dopytam się co i jak.
leh - ja lece 15.09 więc terminy podobne. Na wspólne nurkowanie bardzo chętnie bym się pisał - zawsze to lepiej z kimś, kogo się chociaż z forum zna. Dogadamy się jeszcze co i jak - jakby co to moje gg: 3038538.
[ Dodano: 11-09-2009, 22:38 ]
Mam jeszcze pytanie odnośnie samolotów (a raczej bagażu podręcznego). Czy automaty (pierwszy + drugi stopień + manometr + wężyk do inflatora) mogę bez obaw wziąć do bagażu podręcznego? Drugie stopnie + manometr + wężyk podłączone do pierwszego stopnie. Czy raczej spakować wszystko do bagażu głównego? To samo pytanie odnośnie komputera nurkowego i kompasu. Z góry dzięki za odp.
[ Dodano: 11-09-2009, 22:46 ] leh - daj znać jak z nurkowaniami, albo podaj do siebie namiary jak możesz i chcesz oczywiście. Ja prawdopodobnie zdecyduję się na Nautice...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko