Wysłany: 28-09-2009, 09:58 zginął skafander Bare na Zakrzówku
Zaginął suchy skafander Bare HD tech dry czarno-czerwony
w sobote 26.09 ok. godziny 17.00 na zakrzówku na wiacie nr 6.
Uczciwego znalazce proszę o
kontakt
Wysłany: 29-09-2009, 11:39
Zostawiliśmy go przez przypadek na sąsiedniej wiacie bo mieliśmy bardzo duzo sprzętu. Ten skafander jest narzadziem mojej pracy więc uczciwego znalazce proszę o zwrot.
Sam nog nie dostal napewno.
Pewnie ktos juz sobie testuje go albo mysli jak go sprzedac bo nie jego rozmiar
Szkoda ze nastaly czasy ze nawzajem sobie sprzet "podbieramy"
Wysłany: 29-09-2009, 14:12
Właśnie przygotowujemy dla Jacka płytę z filmem z jego rekordu czyli osiągnięcia głebokości 235 metrów i kiedy dotarła do nas ta wiadomośc zrobiło się nam bardzo smutno..
To dość dziwne że w tym kraju znika sprzęt zwłaszcza w trakcie takich spotkań jak konferencja nurkowa która była teraz w Krakowie. Jacek miał tam wykład ze swojego rekordu. To przedziwna sytuacja.
Nie wierzę w to by ktoś wziął sobie ten skafander jako pamiątką po rekordziscie polski.
Apelujemy o zwrot tego sprzętu ponieważ jest istotny przy następnych rekordach i przyłaczymy się do nagrody.
Projektfilm
Dawid
twardziel1234 [Usunięty]
Wysłany: 29-09-2009, 16:13
Mi w zeszły roku ktoś zarąbał 15kg balastu bo go zgubiłem z oczu na 25 min a szans na znalezienie raczej nie widze.Pogrzeb na allgro za jakiś czas może go znajdziesz.Przykre ale w takim kraju żyjemy,żę nawet na minutę niczego nie można zgubić z oka bo od razu znajdzie nowego właściciela.
Bardzo Cię szanuję Jacku i mogę tylko wyrazić swoje kondolecje i życzyć POWODZONKA I ZEBY SIE ZNALAZŁ!!!!!!!3maj się
Adamie !!!
niestety możesz mieć rację, ale przecież nie wszedł na Zakrzówek nikt nie nurkujący, bo i po co a przecież w Krakenie posiadają rejestr ludzi, którzy przyjechali w tym dniu nurkować. Mam nadzieję, że to zwykłe nieporozumienie i ktoś zapakował skafander przypadkiem razem ze swoim sprzętem. I oby się ta sprawa wyjaśniła szybko i w uczciwy sposób, bo nie dopuszczalne jest żebyśmy nie mieli do siebie zaufania !!!! Przecież nurkujemy razem !!!!
Jacku pozdrawiam i jest mi Bardzo Przykro z tej całej historii.
Pozdrawiam Piotr
twardziel1234 [Usunięty]
Wysłany: 29-09-2009, 17:16
Też mam taką nadzieję,że się mylę i to jest nieporozumienie!!!!!
Ale z dośiwdczenia wiem,że gdzie nie byłem na świecie to mogłem cokolwiek zostawić na widoku i nic nie zginęło a u nas chwila i nie ma
Cholerna polska rzeczywistość!!!!!!
Chciałbym nieco obronić wizerunek Polaka - złodzieja. I nie twórzmy stereotypów i nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora. Byłem w ten wekend na Zakrzówku, poszliśmy nurować i zapomniałem sobie zamknąć samochód. Cała tylna klapa była otwarta, na wierzchu leżało pełno sprzętu, kamera, laptop i inne. Przy samochodzie nie było nikogo przez półtorej godziny i ... nic nikt nie ruszył. Na Zakrzówku zostawiam zwykle dużo rzeczy na wierzchu i nikomu nic się nie przydało. Może miałem farta, ale tam i tak czuję się bezpiecznie. Nie róbcie ze wszystkich złodziei...
Suchy to nie igła - znajdzie się.
Mi w zeszły roku ktoś zarąbał 15kg balastu bo go zgubiłem z oczu na 25 min
Złomiarze?
A tak na serio, to w tym sezonie byłem świadkiem takich oto tajemniczych "rozpłynięć" na samym tylko Zakrzówku: Nóż nurkowy razem z towarzyszącą mu kiełbasą - piekące się spokojnie na grillu, kompas Suunto - prosto ze stolika pod wiatą, komputer Suunto - również ze stolika. Słyszałem też o latarce HID, ale właściciel nie był w stanie stwierdzić czy ukradli czy gdzieś położył.
Moim zdaniem pogląd, że w środowisku nurkowym nikt nie kradnie jest słuszny tylko częściowo, bo ten sport przyciąga coraz więcej ludzi i siłą rzeczy muszą znaleźć się wśród nich tacy, których kusi cudze.
Z drugiej strony to niewielki procent tego, co ludzie sami pozostawiają - ja sam znalazłem w tym sezonie chyba ze cztery fanty, które trafiły do skrzyneczki "znalezione" w Krakenie. Suchara też można zostawić - jeden taki wracał się z połowy drogi do W-wy. Dobrze że na wiacie było jeszcze kilku ludzi i suchy spokojnie wisiał sobie tam, gdzie był pozostawiony.
Wysłany: 06-10-2009, 18:04
mi jakis super nur podpier... telefon
dwa lata temu teraz pilnuję klamtów a ten tłok letni sprzyja.
Trochę z innej bajki ale ciekawe:
policja w Makarskiej tego roku w wakacje aresztowała dwóch Polaków mieszkańców miasta Łodzi jeden właściciel cukierni drugi piekarz. Kradli radia z samochodów . Boskie co ?
Wysłany: 15-10-2009, 10:57
Witam
Nurkuję już jakiś czas i powiem szczerze fakt faktem zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Nie potrafię zrozumieć że ludziom którym ufamy pod wodą, nie możemy zaufać na powierzchni. Współczuje Ci Jacku i mam nadzieję, że wszystko szczęśliwie się zakończy dla Ciebie. Możesz posłać jakieś zdjęcie będąc na zakrzówku rozglądnę się. Pozdrawiam i życzę POWODZENIA
Ostatnio zmieniony przez dreptus 15-10-2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 19-10-2009, 20:58 Ale Miodzio zszedł głębiej
Ale Darek Miodzio Wilamowski zszedł głębiej...
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=20310
A co do zaje...ia skafandra, to tylko ręce po.....dalać. I pomyśleć że na Zakrzówku wędkarzy nie ma (nie obrażając wędkarzy).
I pomyśleć że na Zakrzówku wędkarzy nie ma (nie obrażając wędkarzy).
Problem w tym, że nurkowie częściowo sami są sobie winni. Każdy patrzy swego i nie kwapi się do zwrócenia uwagi, gdy po wiatach szwędają się gówniarze, którzy już na pierwszy rzut oka nie mają nic wspólnego z nurkowaniem. Ostatnio rzadziej, bo w sezonie pilnują a i ogrodzenie w rejonie bazy jest naprawione, ale czasem przelezą tacy przez płot i szwędają się tu i tam.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 20-10-2009, 13:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko