Wysłany: 17-03-2009, 21:19 BAZA W SHARM EL SHEIKH - BLISKO MARINA TRAVCO
Czy ktoś może zna dobrą bazę niedaleko Marina Travco?
o DIVING WORLD już wiem - może coś jeszcze?
[ Dodano: 19-03-2009, 21:01 ]
Co, czyżby nikt nie nurkował w Sharmie?
A może na tym forum nie wypada przyznawać się do tego, że ktoś nurkuje w "Egiptowie"? Jak się ktoś wstydzi, proszę o informację na PM.
Wysłany: 27-03-2009, 08:09
Trzeba było od razu tak napisać.
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale tutaj masz mapę płd. części Sharm z zaznaczonymi hotelami.
Praktycznie w większości z nich znajdują się centra nurkowe wystarczy nazwę wpisać w Google.
Czemu zakładasz Marina Travco i bazy które wypływają z tego portu? Syf, smród, bólu głowy dostajesz już przed odpłynięciem z portu.
Od kiedy porównałem bazy które wypływają z Travco z tymi co wypływają z kameralnego portu w Naama Bay za Iberotelem, nigdy więcej nie chce wypływać z Travco, no chyba że wymusza to miejsce do jakiego się płynie (np zwykle Dunraven).
Z tego co wiem kilka baz wypływa z portu w Naama: Camel Dive (150€ za 3 dni nurkowe, 220€ za 5 dni, nitrox free w przypadku pre-booking). Emperor Divers (141€ za pakiet 3 dni dla gości powracających, 150€ normalnie + 5€ od flaszki za nitrox), Sinai Divers (nie mylić z Sinai College Jak mnie pamięć nie myli to również Ocean College i pewnie ktoś jeszcze.
Ceny podałem w aktualnym miesiącu, kwietniu i tylko wybrane oferty, które mnie najbardziej interesują, jako że wybieram się za kilka dni. Kilkakrotnie już nurkowałem z Emperor Divers i ciężko jest im coś zarzucić. Dobra organizacja, rano wypłynięcie z portu, powrót zwykle o 15 już w centrum. Konkretna obsługa nurkujących, do tego hotel blisko w Naama, w okolicy bazy i nie tracimy niepotrzebnie dnia z bazami pływającymi z Travco.
Świetne opinie zbiera też Camel Dive i hotel, jeśli komuś nie przeszkadza hałas w nocy (hotel jest na głównym deptaku Naama) i nie ma zbyt dużych wymagań, to pewnie jest to świetna kombinacja (warto sprawdzać ich special offers, można złapać niezłą ofertę).
Jak dla mnie idealnie sprawdza się kombinacja Hilton Dreams + Emperor, jako że baza jest dosłownie rzut beretem od hotelu, który jest cichy, oferuje przyzwoity standard i ma gniazdko internetowe w każdym pokoju
Warto też zwrócić uwagę na promocję Emperora dla rezerwacji minimum 3 dni nurkowych, możemy zrealizować voucher uprawniający nas do jednego dnia nurkowego ekstra (2 nurkowania):
http://www.emperordivers.com/pdf/1%20Day's%20Diving%20Free.pdf
Ostatnio zmieniony przez stiwi 15-04-2009, 00:28, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 30-09-2009, 05:10
stiwi napisał/a:
Jak dla mnie idealnie sprawdza się kombinacja Hilton Dreams + Emperor, jako że baza jest dosłownie rzut beretem od hotelu, który jest cichy, oferuje przyzwoity standard i ma gniazdko internetowe w każdym pokoju
Z którym biurem podróży? Orientujesz się czy Emperor robi wyprawy do Thistlegorma?
Z którym biurem podróży? Orientujesz się czy Emperor robi wyprawy do Thistlegorma?
Lokalizacja bazy się zmieniła, obecnie są w samym sercu Naama Bay, hotelu Bay View. Nadal wypływają z kameralnego portu w Naama, mają dużo łodzi, więc zwykle nie ma tłoku (8-10 nurków). Rezerwacje albo bezpośrednio i płatność kartą, albo przez Victoria Travel, która czasem ma ich pakiety taniej niż Emperor bezpośrednio.
Co do hotelu Hilton Dreams, nie wiem które biura podróży mają go obecnie w sprzedaży. Ja zwykle kupuje wszystko oddzielnie, przelot, hotel, pakiet nurkowy.
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-10-2009, 17:42
MarSku napisał/a:
stiwi napisał/a:
Z którym biurem podróży? Orientujesz się czy Emperor robi wyprawy do Thistlegorma
Kilka biur ma ten hotel w swojej ofercie, jak podasz termin to sprawdze Ci kto ma najtaniej.
MarSku napisał/a:
stiwi napisał/a:
Z którym biurem podróży? Orientujesz się czy Emperor robi wyprawy do Thistlegorma
Wszystkie bazy nurkowe organizuja wyprawy na Thistlegorma
[ Dodano: 07-10-2009, 17:42 ]
MarSku napisał/a:
stiwi napisał/a:
Kilka biur ma ten hotel w swojej ofercie, jak podasz termin to sprawdze Ci kto ma najtaniej.
MarSku napisał/a:
Orientujesz się czy Emperor robi wyprawy do Thistlegorma
Wszystkie bazy nurkowe organizuja wyprawy na Thistlegorma
Wysłany: 26-01-2010, 06:23
W niedziele wróciłem z wyjazdu do Sharm el Sheikh. Dla chętnych faktycznie mogę polecić ten zestaw: baza Emperor Divers + hotel Sharm Cliff.
Hotel na niewielkim wzniesieniu, izolującym od deptakowego hałasu, a jednocześnie w samym centrum. Pokoje duże, ze sporą ilością szaf, schowków i półeczek. Lodówka, sejf, suszarka w cenie. W hotelu są dwa baseny, jeden podgrzewany. Jedzenie też OK, bez fajerwerków, ale przy każdym posiłku znajdzie się coś smacznego. W recepcji darmowy dostęp do WiFi. łącze żałośnie powolne, ale maila można wysłać.
W odległości 2 minut spacerkiem jest angielska baza Emperor Divers. Profesjonalna, bardzo zwracają uwage na przestrzeganie wszelkich procedur, bardzo dokładne brifingi przed nurkowaniem, na łodziach i w samej bazie wszystko zadbane, sprawne - tak powinno być. Praktycznie cała obsługa i nurkowie to Anglicy, a w każdym razie angielskojęzyczni. To sprawiło mi pewien problem, bo mimo, ze nieźle mówię po angielsku, to jednak uczestniczenie w konwersacjach prowadzonych przez native speakerów, często na tematy z którymi nie jestem obeznany, a zawsze prowadzonych w zawrotnym tempie i nafaszerowanych idiomami, sprawia pewne kłopoty.
Nie zmienia to jednak faktu, ze nie ma kłopotów w dokładnych zrozumieniu tematów bezpośrednio połączonych z nurkowaniem.
O samym nurkowaniu nie ma się co rozpisywać - większość z nas zna te rejony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko