Jakie są gniazdka elektryczne w hotelach . Czy na łodzi jest napięcie 220V aby doładować akumulatorki do aparatu.
Byłem kilka razy w Egipcie i zawsze miałem 220V w hotelu i na statku (nawet dziennym). Prąd był dostepny cały czas. Pamietam to dokładnie bo też mam problem z ładowaniem akumulatorów.
Ale najlepiej dowiedz się u organizatora wyprawy. Czasami takie informacje są na stronach www. w opisie bazy lub hotelu.
W hotelach trafiają się gniazdka identyczne jak we Włoszech.
Czyli trzy bolce w jednym rzędzie (środkowy to uziemnienie).
Różnej wielkości są też otwory w gniazdkach - wtyczka
z grubymi bolcami da się wcisnąć tylko do odpowiedniego gniazdka.
Warto wziąć też trójnik lub przedłużacz bo gniazdek w hotelach mało.
Różnej wielkości są też otwory w gniazdkach - wtyczka
z grubymi bolcami da się wcisnąć tylko do odpowiedniego gniazdka.
Podczas ostatniego pobytu mialem wlasnie taki problem z notebook'iem - wszystkie gniazdka w pokoju obsługiwały jedynie cienkie bolce. Musiałem przerabiać przedłużacz
Nie wiem czy mozna dostac takie przejsciowki, ale przydaja sie te kupione we Wloszech lub Hiszpanii. Tam wszedzie sa bowiem "cienkie bolce" i do naszych grubych jest potrzebna przejsciowka. I te czasami w egipcie sie sprawdzaja.
Ale po co Wam na wakacjach komputer????
Mania
Na wakacjach ... np. do wykonania runtim'u na ZPlanerze lub do oczyszczenia karty pamięci w aparacie cyfrowym i zgrania zdjęć na dysk.
Ale nie wszyscy jadą do Egiptu na wakacje ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko