Wysłany: 11-10-2010, 20:24 Machów-pytania
Witam,
bardzo proszę o jakieś bieżące informacje nt.zbiornika w Machowie(rej.Tarnobrzeg):
-czy istnieje już jakaś baza
-czy można legalnie nurkować
-głębokości(czy są jakieś bojki...),wizura itp.
Będę wdzięczny za wszelkie info
Pozdrawiam
3 tygodnie temu wjechaliśmy do samego zbiornika bez problemu. Wpuścił nas ochroniarz przy szlabanie.
Cytat:
-głębokości(czy są jakieś bojki...),wizura itp.
Osobiście dotarłem tam tylko do 24m (zbiornik jest sporawy i żeby dotrzeć głębiej trzeba trochę podrałować z płetwy (możliwe, że o czymś nie wiem). Z tego co słyszałem od nurkujących tam tarnobrzeskich strażaków maksymalna głębokość to 46m. Z miejsca w którym schodziliśmy widoczna była spora czerwona boja (nie pamiętam do jakiej głębokości prowadzi puszczona od niej opustówka). Wizura super. 3 tygodnie temu było 8m. Pozdrawiam.
Wysłany: 12-10-2010, 07:10
Dzieki!
[ Dodano: 12-10-2010, 09:09 ]
p.s.jeszcze prośba gdyby ktoś dokładnie wiedział jak nanierzyć w miarę dokładnie najgłębsze miejsce(wg.różnych źródeł +- 40-46m)-proszę o info..
Pozdrawiam
Witam!
W następnym tygodniu wybieram się do Tarnobrzegu i jestem zaintrygowany tym zbiornikiem. Czy ktoś wie jak znajdę max głębokość? Może jakieś namiary na sprężarkę?
Podobno teraz trzeba miec pozwolenie od prezesa kopalni siarki, które sprawdzają ochroniarze przy wjeździe, albo oni mają listę nazwisk osób,, które takie pozwolenie mają.
Znalazłem namiary na Tarnobrzeskie Centrum Nurkowe OCTOPUS. Bardzo rzeczowy Kolega wpisał mnie i kumpla na listę i umówił się z nami na miejscu. Jutro jedziemy. Ciekawe jak będzie?
Pozdrawiam
[ Dodano: 29-10-2010, 13:32 ]
Byliśmy w Tarnobrzegu. Kolega Mirek z TCN OCTOPUS wszystko nam wytłumaczył i oczywiście załatwił bezinteresownie wejściówkę na Machów. Widoczność 7m, temp. wody 5-8st.C. Od plaży są poprowadzone dwie poręczówki. Ta po prawej stronie zawiodła nas na 32m. Widoczki na dnie jak na księżycu. Wąwozy, dołki z siarką, miejscami mgła. SUPER NURKOWANKO. Polecam każdemu. Widzieliśmy suma, szczupca i ławice płoci. Dołek do 46m jest jakieś 1,5km. od brzegu. Bez jednostki pływającej z napędem się nie da. Wielkie dzięki dla kolegi Mirka TCN. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko