Wysłany: 24-01-2004, 18:21 Galeria
Wystąpił jakiś kłopot z ładowaniem zdjęć do galerii foto - nie wiem czy dotyczy tylko mnie , ale ostatnie zdjęcie DiW też mi się wyświetla jako NO THUMBNAIL. Chciałem umieścić kilka z dzisiejszego podlodowego, ale nie dałem rady. Za jakiś czas spróbuję - może się uda.
Wysłany: 25-01-2004, 00:57 Re: Galeria
Losiek napisał/a:
ale ostatnie zdjęcie DiW też mi się wyświetla jako NO THUMBNAIL.
Chciałem umieścić kilka z dzisiejszego podlodowego, ale nie dałem rady. Za jakiś czas spróbuję - może się uda.
Podaj link do tych zdjec
Podaj jaki miales komunikat
Galeria ma ograniczona ilosc zamieszczenych zdjec. W tygodniu przeniose wszystkie stare zdjecia na oddzielna strone WWW zeby ich nie utracic i w galerii zdjecia po miesiacu beda przesuwane na oddzielna strone WWW.
Pozwoli to nam uniknac wszelkich problemow.
Komunikat pojawia się bardzo krótko w formie ostrzeżenia o "nie przyjęciu obrazu przez serwer". Pojawia się zaraz po próbie wysłania zdjęcia w formie kilkunastu linii tekstu.
Czy po przeniesieniu zdjeć pod inny adres będą one dalej dostępne w tematach, w których zostały użyte jako dodatek do wątku (np. opisy sprzętu) ?
Jako, że w "Galerii" nie ma działu "Inne" lub podobnego, wszystkie zdjęcia, których później używamy w naszych postach umieszczamy w "Wyprawach". Tam można znaleźć nieudane próby wysłania.
Wysłany: 25-01-2004, 21:18
Próbowałem dzisiaj ponownie zamieścić zdjęcie - też bez skutku - tak jak pisze DiW komunikat pojawia się na bardzo krótko - zdążyłem tylko przeczytać " unable to create album folder..." a było tego ze cztery linijki i jakieś komunikaty cyfrowe wytłuszczonym drukiem. Nie wiem co jest przyczyną - pojawia się tylko ikonka z komunikatem (w folderze "podwodne") a fotek nie widać. Darku spróbuj zamieścić jakiekolwiek zdjęcie - Ty się napewno zorientujesz o co chodzi zanim komunikat zniknie.
Cała zawartość galerii została wyczyszczona i można nadal umieszczać zdjęcia, które po 3 miesiącach bedą z galerii usuwane i bedą w [url=fn.sklepik.org]archiwum[/url]
Dorota i Wojtek napisał/a:
Czy po przeniesieniu zdjeć pod inny adres będą one dalej dostępne w tematach, w których zostały użyte jako dodatek do wątku (np. opisy sprzętu) ?
Niestety w postach będziesz musiał zmienić link.
Dorota i Wojtek napisał/a:
Jako, że w "Galerii" nie ma działu "Inne" lub podobnego, wszystkie zdjęcia, których później używamy w naszych postach umieszczamy w "Wyprawach". Tam można znaleźć nieudane próby wysłania.
Zdjecia wklejałem z Archiwum - to nie było trudne, ale wszystko co z nimi mogłem zrobić, to zamieścić je w formie adresów (zdjęcia jako takie, nie były widoczne).
Postanowiłem pozostać przy tej wersji (lepiej mieć adres niż "krzyżyk" niedstępności obrazu).
Przy próbie wysłania, okazało się, że nie mam uprawnień to takich "operacji". Pojawił się komunikat: "Przepraszamy, ale możesz zmieniać tylko swoje posty..."
Jaka jest poprawna kolejność działań, aby udostępnić zdjęcia z Archiwum w poszczególnych postach?
Zdjecia wklejałem z Archiwum - to nie było trudne, ale wszystko co z nimi mogłem zrobić, to zamieścić je w formie adresów (zdjęcia jako takie, nie były widoczne).
Zapomniales zaznaczyc link i kliknac IMG
W archiwum galeri klikaj prawym przyciskiem myszki na zdjeciu wybierz: wlasciwosci i kopiuj adres fotki a nie strony, np. http://fn.sklepik.org/album_428_1066733051.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko