Na głównej stronie LOK CMAS( http://www.lok-cmas.org.pl/ ) czytamy:
"W związku z brakiem potwierdzenia uprawnień Zaawansowanego Instruktora Trimiksowego p. Bernaciaka i p. Golika Komisja Płetwonurkowania KPLOK, cofa w/wym uprawnienia.
Jednocześnie wezwano instruktorów do zwrócenia certyfikatów o numerach
POL F02 MATx 08 000001 i POL F02 MATx 08 000002.
Wszyscy wyszkoleni przez podanych instruktorów w specjalnościach MANx, ER, ATx, NTx, ANx, proszeni są o kontakt z Biurem KPLOK CMAS. Uzyskane uprawnienia ze względów bezpieczeństwa Biuro zawiesza.
Wyszkoleni przez nieuprawnionych p. Bernaciaka i p. Golika w tych specjalnościach nurkują na własną odpowiedzialność.
BZG LOK"
I w związku z tym mam pytanie. Jest prawdopodobne(bardzo mało, ale jednak), że jakieś szkolenie przeprowadzi instruktor bez wymaganych uprawnień(np. nie opłacił składek na dany rok, bo zapomniał). Ale uprawnienia wydaje agencja a nie instruktor. Jak to jest więc możliwe, że agencja wydała certyfikaty nurkom, wyszkolonym przez nieuprawnionych i nie sprawdzonych instruktorów? Bo sformułowanie "uzyskane uprawnienia ze względów bezpieczeństwa biuro zawiesza", rozumiem jako uprawnienia przyznane, czyli certyfikację.
Wysłany: 26-04-2011, 11:32
Cytowania przez Ciebie informacja jest z lipca 2010
Z tego co ja wiem to i Golik i Bernaciak mają aktualne uprawnienia CMAS.
Odnośnie tej informacji na stronie lok-cmas sprawa jest w sądzie wytoczona przez P. Golika i G. Bernaciaka o zniesławienie i podawanie fałszywych informacji.
Przeczytaj jeszcze komunikat na ich stronie (pod tym, który cytujesz):
Koledzy Instruktorzy!
W dniu 07.08.2010 r. w siedzibie LOK na ul. Chocimskiej w Warszawie odbyło się posiedzenie Komisji KPLOK.
Informujemy, że z Komisji został usunięty (odwołany) Grzegorz Bernaciak oraz sam zrezygnował z członkostwa w Komisji Paweł Golik.
Czy tylko mi to wygląda na takie typowe działanie, że najpierw ktoś się z kimś poprztyka a potem zaczyna się dokładniejsze przyglądanie temu, co kto komu winien i jakiego na niego mamy kija? Nie, żebym wiedział coś w tej sprawie, bo ani LOKu nie znam ani ww. Panów - tylko te dwa opisane zdarzenia jakoś tak po sobie występują w sposób typowy...
Uprawnienia wydaje agencja a nie instruktor - więc albo bajzel jest albo wszystko by było OK i nikt by się o nic nie dopytywał, gdyby się wiatr nie zmienił i by nie trzeba było poszukać kija
Swoją drogą, trochę czasu minęło - ciekawe, jak się sprawa rozwinęła...
Cytowania przez Ciebie informacja jest z lipca 2010
Z tego co ja wiem to i Golik i Bernaciak mają aktualne uprawnienia CMAS.
Odnośnie tej informacji na stronie lok-cmas sprawa jest w sądzie wytoczona przez P. Golika i G. Bernaciaka o zniesławienie i podawanie fałszywych informacji
Z lipca, ale jest, więc zdaniem agencji aktualna. Ale nie o to pytam. Nazwiska są tu nie istotne i w zasadzie w moim poście mogły by być wyiksowane. Istotą mojego pytania jest to, że nie instruktorzy wydali ludziom certyfikaty, tylko agencja. Więc jak to możliwe, że wydaje kwity bez weryfikacji.
nie, normalne u nas, spójrz na politykę.Raz jedna partia, która doszła do władzy, wypierdala urzedników konkurencyjnej partii, a potem, wiadomo, ze nie wygrywa kolejnych wyborów, więc wcześniejsza partia wypierdala tych wsadzonych przez przegranych później, i tak w kółko.Nie zauważyłeś, ze politycy partii, które przegrywają wybory nie zmieniają sposobu zarabiania?dlaczego?bo to tylko cztery lata, a potem znowu to samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko