Wysłany: 31-08-2011, 21:29 zmiany w szkoleniu CMAS czyli P3 po nowemu
Szanowni Mądrale,
Ukończyłem kurs P3 i zdałem egzamin według starych wymagań. Do otrzymania certyfikatu według tychże "starych" wymagań brakuje mi trzeciej specjalizacji oraz kursu motorowodnego (mam specjalizacje: suchy, niotrox oraz zaliczony KOMH)
Tymczasem KDP zmieniła wymagania do otrzymania certyfikatu P3, a teraz pytanie:
jakie wymagania powinienem jeszcze spełnić aby dzisiaj otrzymać certyfikat P3?
PS
moje pytania do szanownego KDP pozostały bez odpowiedzi (adresowane do Błażeja Pruskiego)
jackar,
wg nowych standardow wymagania spelniles - strona KDP
wg starych standardow nie
certyfikat to tylko plastik - ja bym po prostu o niego wystapil jak masz wpis w ksiazce ze kurs skonczyles bez wdawania sie w dywagacje
Tokaru napisał/a:
"prawo nie działa wstecz"
a co ma piernik do wiatraka? - zdanie prawdziwe, tylko niestety nijak sie to ma do tej sytuacji - czemu - bo prawdopodobnie ktos komus poszedl na reke i pozwolil zrobic kurs zanim spelnial minimum wymagan - czyli 3 specjalizacje przed kursem - po kursie to juz nie ma znaczenia bo kurs ukonczony, egzamin zdany - plastik powinien byc wydany!
a co ma piernik do wiatraka? - zdanie prawdziwe, tylko niestety nijak sie to ma do tej sytuacji - czemu - bo prawdopodobnie ktos komus poszedl na reke i pozwolil zrobic kurs zanim spelnial minimum wymagan - czyli 3 specjalizacje przed kursem - po kursie to juz nie ma znaczenia bo kurs ukonczony, egzamin zdany - plastik powinien byc wydany!
specjalizacje wg starych zasad nie byly wymagane przed kursem - nurek mial rok czasu na uzupelnienie brakow. wiec nie ma mowy o zadnym pojsciu na reke. wg mnie wiazaca jest data zawarcia umowy - zostala zawarta na starych warunkach i one powinny obowiazywac, jesli nastepuje znaczaca zmiana warunkow umowy w trakcie swiadczenia uslug konsument ma prawo do odstapienia i zwrotu poniesionych kosztow.
Haw, tym bardziej jezeli mial nurek czas (rok czasu na uzupelnienie brakujacego plastiku) to w tym wypadku powinien dostac P3 bez problemu - ma te najwazniejsze dla P3.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 01-09-2011, 20:25
Kurs motorowodny to znakomita zabawa a jak by się upierali ze specjalizacją, dawaj śmiało na priva, będzie Pan zadowolony
Haw, tym bardziej jezeli mial nurek czas (rok czasu na uzupelnienie brakujacego plastiku) to w tym wypadku powinien dostac P3 bez problemu - ma te najwazniejsze dla P3.
a nie nie nie. z tego co kiedys sprawdzalem, to kwit P3 dostajesz po uzupelnieniu brakow. robisz kurs, zdajesz egzamin, cala dokumentacja grzecznie czeka w centrali az doslesz potwierdzenia czy co tam brakujacych specjalizacji.
przepis wg mnie wynikal z tego, ze komh robil patofizjologie raz do roku i zeby chetnym na kurs w sezonie chec nie przeszla . a nawet jakby nie przeszla, to potencjalna kasa za szkolenie niejako zamrozona na rok. a po co takie rzeczy ;D.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 03-09-2011, 08:00
Haw napisał/a:
komh robil patofizjologie raz do roku
Mylisz się, raz do roku jest dla lekarzy SL KDP. Kursy skrócone, dla P3 były mniej więcej co 2-4 tyg, kilkanaście czy nawet ponad 20 w ciągu roku. Potem zdaje się kurs w KOMH-u w ogóle przestał być bezwzględnym wymogiem na P3.
Kursy skrócone, dla P3 były mniej więcej co 2-4 tyg, kilkanaście czy nawet ponad 20 w ciągu roku.
na ten rok jest info o 3 w jednym okresie:
http://www.hiperbaria.gdy...&id=7&Itemid=39
to mialel na mysli piszac raz do roku. nie jeden kurs, tylko kilka w zal. od liczby chetnych ale prowadzone blisko siebie.
tu masz archiwum z poprzednich lat:
http://www.hiperbaria.gdy...id=26&Itemid=39
kiedys bylo faktycznie tak jak piszesz (2008 i wczesniej), ale zauwaz, ze calosc odbywala sie w pierwszej polowie roku. wiec decydujac sie w sezonie na kurs i tak trzeba by bylo czekac do nastepnego roku...
hubert68 napisał/a:
Potem zdaje się kurs w KOMH-u w ogóle przestał być bezwzględnym wymogiem na P3.
o ile mi wiadomo w zeszlym roku jeszcze byl, tu chyba jackar bedzie mial info z pierwszej reki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko