Ponaglany przez widzów YT ("Nurknii z tymi gratami ziomuś na browarze w SBK") odwiedziłem z ekipą Gralmarine.com stary browar w Sobótce. Dziękuję poprzednim ekipom za zaporęczowanie większości korytarzy ujęcia wody. Piękne miejsce - szkoda, że ulega dewastacji. Na filmie, oprócz typowych scen z nurkowania jaskiniowego w zalanej sztolni, znajdują się "powierzchniowe" ujęcia budynków ich wnętrz i podziemi. Przy jednej z pięciu studni spotkaliśmy parę autochtonów robiących zapas wody - zwróćcie uwagę, że państwo "Wodnik" nalewają wodę przez lejek, a nie zanurzają ordynarnie butlę w źródle. Zalane korytarze są na tyle wąskie, że zrezygnowałem z konfiguracji sajdmołnt na rzecz twinsetu. Po raz kolejny upewniłem się, że można mieć byle jaką kamerę np gołpro, ale światła trzeba mieć dużo zarówno ilościowo jak i jakościowo (moc). Parę lampek wypożyczono mi z "Grala" razem z synem...
Przemku, ZAJE*#TY film W końcu ktoś zmontował ciekawe ujęcia z suchej części.
PS. Polecam Ci jeszcze bardzo rozbudowaną część podziemną, znajdującą się nad stropem sal (między powierzchnią a salami). Trzeba się trochę poczołgać, ale warto.
Fridzia [Usunięty]
Wysłany: 11-05-2012, 13:20
mnie też się bardzo podobał. jeden z nielicznych filmików z nurkowania, których nie przewijałam stara zasada, że film "musi być o czymś" sprawdza się jak widać i w przypadku filmów nurkowych. Bardzo zręcznie zmontowane - podobało mi się.
Autor filmu wykazał się kreatywnością, obraz fajnie skomponowany z muzyką, film jest po prostu ciekawy i zdecydowanie daleko mu do monotonii obecnej w 90% filmów nurkowych. Rewelacja!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko