Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o pomoc w badaniach do doktoratu
Autor Wiadomość
marcelf 

Stopień: Adv Rec Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 15:30   Prośba o pomoc w badaniach do doktoratu

Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Jestem doktorantem w Instytucie Biologii Doświadczalnej PAN. Z racji tego, że staram się już ruszyć dość poważnie z badaniami do mojej pracy doktorskiej, chciałem się zwrócić z prośbą o wypełnienie ankiety (nie związanej z nurkowaniem). Zakończenie całości zajmuje około 10 minut. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :) Oto link: ankieta. Z góry dziękuję Wam bardzo za chęć pomocy:)

Torpeda 

Stopień: Tech instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 15:40   

Poszło:)!

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 15:47   

Dzięki:)

Marcin13736
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2012, 15:56   

Troche się powtarzają pytania, ale... poszło :)

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 16:54   

Marcin13736 napisał/a:
Troche się powtarzają pytania, ale... poszło :)

Tak, powtarzają się, ale zauważ, że udzielone na początku odpowiedzi się zmieniają:)

WW 

Stopień: P3 + dodatki
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 17:17   

Poszło.
Ta, w odróżnieniu od wielu innych tez tu promowanych, zmuszała do myślenia i ćwiczyła pamięć.
Ciekawe, do jakich wniosków dojdziesz.
Pytania a skrajny nacjonalizm, karę śmierci i rozdzielenie modlitwy od kościoła są intrygujące.

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 17:29   

fakt, że ankieta ciekawa :) a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 19:30   

lozerka napisał/a:
fakt, że ankieta ciekawa :) a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?

Chętnie opowiedziałbym, o czym jest badanie i mogę to ewentualnie zrobić po zakończeniu ankiety. Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego). Miałem intencję zaprosić chętnych z tego forum na takie badanie, ale jeśli wyjawię o co chodzi nie będę mógł tego już niestety zrobić. Wybór należy do Was ;-)

Torpeda 

Stopień: Tech instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 19:40   

Nie mów!
Ja bym się chętnie zgłosiła na ochotnika :D

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2012, 20:23   

marcelf napisał/a:
Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego)

Obawiam się że monitory LCD się nie nadają, rezonans trzeba przeprowadzać przez monitor CRT...
;)

Poooszło :ping:

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 22:15   

Muczos gracjas :)

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2012, 22:32   

Czołem Marcel, ankietka poszła.
Wrzuć jakieś ogólne spostrzeżenia po zakończeniu ankiety :)

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 23:00   

KSD napisał/a:
Czołem Marcel, ankietka poszła.
Wrzuć jakieś ogólne spostrzeżenia po zakończeniu ankiety :)

Dzięki serdeczne! Jeśli chodzi o napisanie co z tej ankiety wynika to szczerze mówiąc nie chciałbym tego robić. A to ze względu na fakt, że jest to jedynie preludium do znacznie ciekawszych badań, co prawda wymagających obecności na miejscu, ale dających bardzo dużo w zamian:) Jeśli napiszę o co chodziło publicznie, żadna z osób korzystających z tego forum nie będzie mogła wziąć udział w tych badaniach...

futrzak 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-06-2012, 23:04   

Poszło

Fridzia
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2012, 01:44   

poszło. + chętnie wezmę udział w "osobistej"części badania

mi_g 

Stopień: P2,Cave,nTMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-06-2012, 10:19   

Poszło. Intrygujące pytania. Jakby co jestem chetny na dalej... Jak skończysz opisz o co dokładnie chodziło.

Grotto8 

Stopień: Inst SDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-06-2012, 11:03   

Zrobione. Ciekawa ankieta.

lozerka napisał/a:
a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego :) ?

marcelf napisał/a:
...(obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego). Wybór należy do Was ;-)

Ja to nie... bo jeszcze jakiego raka dostane czy cuś!

marcelf 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-06-2012, 13:38   

Grotto8 napisał/a:

Ja to nie... bo jeszcze jakiego raka dostane czy cuś!

W rezonansie magnetycznym nie jest używane promieniowanie jonizujące i tym samym jest uznane za nieszkodliwe dla zdrowia.

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 06-06-2012, 17:01   

Bul-kot napisał/a:

Obawiam się że monitory LCD się nie nadają, rezonans trzeba przeprowadzać przez monitor CRT...
;)

to chyba stare informacje...LCD jak najbardziej działa dla MR.

http://www.nordicneurolab...D%20Monitor.pdf

~S

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2012, 18:43   

styx napisał/a:
Bul-kot napisał/a:

;)

to chyba stare informacje...LCD jak najbardziej działa dla MR.

http://www.nordicneurolab...D%20Monitor.pdf

~S

Mnie chodziło bardziej :beer3: o to że monitory CRT dla wyświetlania obrazu na ekranie potrzebowały działa elektronowego - i tu w formie żartu proponowałem użycie tegoż monitora jako rezonatora magnetycznego -> i marcelf nie ruszając się z domu/instytutu robi na wybrańcach badania rezonansem :aaa: :beer3: .
LCD podswietla ekran zwykłą świetlówką dlatego się nie da :ping:

Ongiś nawet afera wykwitła z powodu wycieku informacji wywiadu o właśnie możliwości podglądu przez sciany co robimy na monitorze CRT...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu