Wysłany: 24-04-2004, 22:45 Podwodna Polska 22/23-04-2004
Witam!
Jak obiecałem dzielę się z Wami wrażeniami z przygotowania kolejnego odcinka Podwodnej Polski.
22 i 23 kwietnia Centrum nurkowe TICADA organizowało dla Programu TVP regionalnej, kolejny odcinek "Podwodnej Polski autorstwa p. Ewy Żerdzińskiej. Pełny profesjonalizm organizacji przedsięwzięcia pozwolił na sprawną i bezpieczną pracę ekipy filmowej TVP3.
Na plaży w Krynicy Morskiej energiczne dmuchanie pontonu i transport wraz z silnikiem na brzeg, następnie Andrzej ,Andrzej bis i piszący popłynęli oznaczyć wrak barki dla ekipy. Potem transport filmowców i nurek na barce, głębokość niewielka a i widoczność marna. Kilka fotek na plaży i pakowanie sprzętu, powrót do centrum.
Drugi dzień filmowo-nurkowy to już Torpedownia, wywiad z Admirałem Komorowskim przybliżył nam temat i wzbogacił naszą wiedze o budynku, odprawa na Ticadzie II, kilka wskazówek od operatora zdjęć podwodnych Wojciecha Jeznacha i w drogę w między czasie organizator Andrzej podpłynął ‘czarnym i mocnym potworem ‘, trochę szybkiej jazdy i piękne zdjęcia z każdej strony Torpedowni. Pierwszy nur to część podwodna od strony brzegu i Gdyni, widoczność wspaniała jak na Zatokę, następnie część zachodnia i północna z lukami torpedowymi już z autorką pod wodą, jeszcze kilka prywatnych zdjęć Andrzeja B. I szybki przelot ze sprzętem nad barkę blisko plaży Babie Doły. Pomoc rybaka była konieczna do odnalezienia obiektu jeszcze ok.20 min zdjęć i powrót na Ticadę II zmierzającą już do mariny w Gdyni. Już na kei ekipa filmowców klarowała sprzęt i szykowała się do wyjazdu, mimo zmęczenia humory dopisywały a i dla nie kierowców znalazła się kropelka rumu do gorącej herbaty. Teraz pozostaje czekać na emisję odcinka Podwodnej, cieszę się że mogłem być pomocny przy realizacji programu, poznać i obserwować profesjonalistów w pracy.
Pozdrawiam Sławek - slawnur
Wysłany: 26-04-2004, 16:53
Czesc !
A moglbys powiedziec blizej gdzie w Krynicy nurkowaliscie ?
Znam ja z corocznych wypadow wakacyjnych jakem dziecieciem byla i pamietam tylko wystajacy komin na wysokosci "Gornika" i jakies resztki o ktore kilka osob rozwalilo sobie nogi ale blisko brzegu
dzieki !!
Ale jazda !!
a prawa autorskie i co powie moja zonka??
Do zobaczenia na nurkowaniu .
Tylko taki drobiazg ty tez tam byłes Andriej!! vel scoot (to ten chudy)
Wysłany: 26-04-2004, 19:09
Aisa napisał/a:
Czesc !
A moglbys powiedziec blizej gdzie w Krynicy nurkowaliscie ?
Znam ja z corocznych wypadow wakacyjnych jakem dziecieciem byla i pamietam tylko wystajacy komin na wysokosci "Gornika" i jakies resztki o ktore kilka osob rozwalilo sobie nogi ale blisko brzegu
dzieki !!
Czesc ,np.komina są cztery barki przysypane piachem,sa to resztki barek transportowych ktore ewakuowaly uchodzcow na Hel niestety wiekszosc zostala zatopiona "wraz z ladunkiem" a ze zima to marne ich szanse .Dlatego P.P. sie tym tematem zainteresowala,widoki jezeli chodzi o wraki takie sobie,ale mozna je zrobic z brzegu.Pozdrawiam Sławek
Wysłany: 28-04-2004, 09:34
Kraków ale niestety bez nurków - zimno jak diabli a ja jeszcze nie dorobiłam sie suchacza - nie chciałabym zacząć sezonu od choroby
W zeszłym roku było jakoś cieplej a zanurałam tylko raz...
Wysłany: 15-06-2004, 22:30
No tak czulem (jest sie dobrym ), bo w tle ich siedziba i w ogole...
Ale to nic...mialem okazje poznac tych ludzi, ale tez nic wiecej nie mowie bo to tez tejemnica...
Ale mam takie pytanko ?? Z jakiej okazji ten pan robil przewozy swoja lodzia ?? Oni nie sa do tego tacy chetni, a w TV tez nie lubia sie pokazywac ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko