Przymierzam sie do zakupu ocieplacza pod sucharka trilaminatowego. Oczywiscie przy tej okazji chcialbym nie zrujnowac portfela. Ogladalem propozycje rodzimych producentow (Santi, Patex Pol, Buddy). Wsrod nich fajny wydal mi sie Santi Classic.
Czy macie jakies doswiadczenia z w.w. produktem? Ewentualnie jakie inne tanie ocieplacze byscie polecali? Moze w internecie (PL + UE) jest jakis fajny sklep z tego typu rzeczami?
Wysłany: 17-05-2004, 09:18
ja mam ocieplacz fitmy TYPHOON cena 500zł około bardzo ciepły a i bardzo cienki polecam co do innych to jeszcze zetchnołem się z firmą HUNTER ocieplacze naprawde spoko tylko drogie
Co do Santi to są rózne zdania. Słyszałem, że jedni są zadowoleni, a inni nie. Ponoć "miś" w tym ocieplaczu to nieporozumienie, ale to tylko ze słyszenia. Sam w nim nie pływałem więc nie potwierdzę i nie zaprzeczę. Musisz podpytać użytkowników.
O ocieplaczu z polaru zapomnij. Może być jak jest ciepło, inaczej zmarzniesz i na dodatek w zimne dni Cię przewieje.
Najlepsze ocieplacze robi Weezle. Tu Martin bodajże wie coś więcej o nich. Z opisów uzytkowników ponoć rewelacyjne.
Mozna kupić przez net www.divesupport.de . Ciekaw jestem czy nie trzeba do nich brać dużo balastu bo wyglądają na dość grube.
Ja używam Seemanna. Dobry, ale bez rewelacji. Zimową porą pod ocieplacz kładę bieliznę termoaktywną, ale jakoś i tak marznę na dekompresjach (może kwestia osobnicza,ale kto wie).
Zwróć może jeszcze uwagę na krajowe Equesa i Techniki Podwodnej.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 17-05-2004, 13:19
tomkozd napisał/a:
Najlepsze ocieplacze robi Weezle. Tu Martin bodajże wie coś więcej o nich. Z opisów uzytkowników ponoć rewelacyjne..
Bylo to w ostatnia sobote:
Konfiguracja (od srodka na zewnatrz):
Martin, boxerki, WeezleExtreme+, Suchy ND/cortex, mokre rekawice.
Czas denny 30 min, glebokosc 38m.
Laczny czas deko (pod boja, bez ruchu) 50min.
nie powiem ze bylo zimno
tomkozd napisał/a:
Mozna kupić przez net www.divesupport.de . Ciekaw jestem czy nie trzeba do nich brać dużo balastu bo wyglądają na dość grube.
Biore tyle samo co do ND Flecatlon 200, jednak duzo wiecej niz do pianki....
[Biore tyle samo co do ND Flecatlon 200, jednak duzo wiecej niz do pianki....
Tzn. średnio ile ?
Ja ze swoim ocieplaczem+bielizna biorę ok. 6 kg (red bull + aku + palnik) nie licząc oczywiście płyty 3,5kg. Czyli razem ok. 9,5 kg.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 17-05-2004, 15:48
tomkozd napisał/a:
Tzn. średnio ile ?
Ja ze swoim ocieplaczem+bielizna biorę ok. 6 kg (red bull + aku + palnik) nie licząc oczywiście płyty 3,5kg. Czyli razem ok. 9,5 kg.
Komplet z twinem 2x7l, w zaleznosci od temp. wody miedzy 5 a 8 kg. Do tego plyta i neutralna latarka. Twin pusty jest niestety prawie ze neutralny....
Do pianki biore 1 kg, na wszelki wypadek...
Artur Kornacki [Usunięty]
Wysłany: 17-05-2004, 21:05
witam
polecam ocieplacz Equesa doskonala jakosc w rozsadnej cenie nurkuje juz w nim drugi sezon i jest jak dla mnie doskonaly
ciekawostka jest fakt ze kiedys na Helu pozyczylem Mobbysa od znajomego chac ponurkowac w lepszym/ drozszym ocieplaczu i zmarzlem:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko