Najlepiej znalezc instruktora obu federacji LOK i CMAS w jednym.
Stopnie te sa wlasciwie rownorzedne a programy kursow byly zawsze bardzo podobne, wiec nie powinno byc problemu. Ewentualnie odbedzie sie jakies nurkowanie weryfikacyjne. Nastepnie bedziesz musial poczekac troche na plastik CMAS i to wszystko. Przynajmniej tak to kiedys wygladalo i takie postepowanie wydaje sie byc rozsadnym.
Listy "aktywnych" instruktorow masz na stronach KDP CMAS oraz LOK.
Wysłany: 28-03-2004, 01:44
czy ktos moglby mi przyblizyc jak teraz wyglada program kursu LOK * lub LOK **? Mam normy z LOK wg programu szkolen M.P. Nr 26/85. Wiem, ze GKP Rekin nadal szkoli zgodnie z tymi normami i wiem jakie normy sa na kursach KDP/CMAS w czasach obecnych. Czy LOK uzywa obecnie tych samych programow szkolen co KDP/CMAS?
Wysłany: 29-03-2004, 19:55
Uprawnienia LOK, ze względu na trudny i obszerny program szkoleń (trudniejszy nawet niż CMASowski!), traktowane są z szacunkiem i uznawane "jeden do jednego" bez żadnych sprawdzianów. Przyjedź do bazy kiedy chcesz i miej przy sobie 2 kolorowe zdjęcia legitymacyjne (są konieczne do wystawienia dokumentów).
ze sportowym pozdrowieniem
szef szkolenia klubu płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
PS. Umieszczanie reklamy na Forum jest traktowane jako zachowanie nieeleganckie (i słusznie), dlatego nie mogę tu podać linku do mojej strony, ale znajdziesz ją w moim profilu.
Wysłany: 15-05-2004, 20:40
t0m1 napisał/a:
czy ktos moglby mi przyblizyc jak teraz wyglada program kursu LOK * lub LOK **? Mam normy z LOK wg programu szkolen M.P. Nr 26/85. Wiem, ze GKP Rekin nadal szkoli zgodnie z tymi normami i wiem jakie normy sa na kursach KDP/CMAS w czasach obecnych. Czy LOK uzywa obecnie tych samych programow szkolen co KDP/CMAS?
ja oczywiście odnośnie tego no chyba,że program potrzebny Ci jest jedynie z ciekawości - nie z chęci odbycia szkolenia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko