Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-02-2013, 17:54 Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...
Kto chętny?
Kto będzie i z kim spotkać się będzie można?
Wysłany: 18-02-2013, 20:38 Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
nurkot napisał/a:
tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...
Kto chętny?
Wysłany: 18-02-2013, 21:37 Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
wanan napisał/a:
nurkot napisał/a:
Kto chętny?
Nurkicia
A kiedy to bedzie ?
No tak... najważniejszego nie napisałam - w najbliższą sobotę 23.02. o godz. 14tej :)
[ Dodano: 18-02-2013, 21:39 ]
Tomasz Łach napisał/a:
nurkot napisał/a:
Kto chętny?
Nurkicia
Np ja sie wybieram
no to miło się będzie spotkać.
ech kurcze, choć wolałabym nurkowo bo strasznie HMS Gruby kusi - ostatnio nad wodą go widziałam. ale póki co leczę nieustające bolące gardło
Ostatnio zmieniony przez nurkot 18-02-2013, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 18-02-2013, 22:23
A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach nad hancza.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 19-02-2013, 08:18
JacekKG napisał/a:
A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek Natomiast sam pomysł zorganizowania w Krakowie jednej z największych i najbardziej znanych obecnie imprez szantowych na Świecie wykluł się przy wódce podczas imprezy na Darze Młodzieży stojącym w porcie w Gdyni
[quote="JacekKG"]A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach
Misjomarzu......może nie wszystko musi być "po bożemu"
Wysłany: 19-02-2013, 23:06
jacekplacek napisał/a:
Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek
70 km dalej znajduje się dość duży zbiornik wodny , który najlepsi żeglarze podobno potrafią opłynąć na jednym halsie .
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min
Ostatnio zmieniony przez slawek290 19-02-2013, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-02-2013, 19:51
slawek290 napisał/a:
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min
hihihi No to Kraków jest w górach. A więc jestem góralką, nie tylko z przybrania Czegóż to się człowiek po latach nie dowie. A nad Hańczą powiem Wam że jeden ze znanych instruktorów nurkowania trenował jazdę na nartach. I szło mu całkiem szybko, bo tam niezłe górki być potrafią!
Inną razą robiono tam kurs na ratownika narciarskiego, choć to już może nie była Hańcza, a Suwałk okolice, gwoli ścisłości.
Ale JacekKG - naprawdę mnie ucieszyłeś tym zlokalizowaniem Krakowa.
Swoją drogą - zimą Zakrzówek naprawdę piękny, więc sobota wykład, niedziela nur!
Ostatnio zmieniony przez nurkot 21-02-2013, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
z Flamingo zdarzało się że mnie wynosili
ale za to przy zbiorniku paru turystów się schylało... za co czasami zawieszany byłem... z resztą nie tylko ja
po drugiej stronie, nad Magurką, też się potrafiliśmy zabawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko