Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-02-2013, 17:12 Dziewczęce fantazje - prośba o pomoc skierowana do Pań :)
Hej dziewczyny
Stanąłem przed zadaniem zaprojektowania płyty i wyściółki specjalnie dla Was.
Chodzi o system Ghost dla dziewczyn. Zmianie ulega delikatnie obrys płyty, ażury w płycie i haft na wyściółkach. O ile z obrysem już w zasadzie sobie poradziłem o tyle nie wiem jakiego typu motywy chciałybyście widzieć na swoim sprzęcie.
Pierwszą myślą może być złota rybka, rekinek czy syrenka ale osobiście uważam, że na sprzęcie do nurkowania motywy morsko-podwodne to może jednak przesada, takie masłomaślane. Zatem skierowałem się w kierunku tego, co dziewczyny dziergają sobie na własnych ciałach czyli kwiaty (np. bogaty lotos, róże...), "tribale", ale może serduszka, smoki, pieski, kotki, wilki, orły, tygrysy, węże, pająki, czaszki itd...
Nie chodzi o to co ja jestem w stanie wymienić.
Chodzi mi o wasze zdanie, wasze preferencje i skryte marzenia
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, zarówno "pozytywną" jak i "negatywną" (czyli np: "zapomnij o serduszkach, to dobre w przedszkolu").
Także istotne było by zaznaczenie czy chodzi o wasze osobiste marzenie czy piszecie ogólnie, "bo dziewczyny lubią takie rzeczy".
Puśćcie wodze fantazji Jeśli będą zbyt "osobiste, odważne czy kontrowersyjne" to chętnie pogadam o tym także na PW lub emailem
Wysłany: 23-02-2013, 18:20
Torpeda napisał/a:
coś w stylu pin up?
Ale czy pin-up to nie jest raczej styl z szafki drwala i spawacza? Jak sobie pomyślę, że miał bym mieć na sprzęcie wizerunek czipendejlsa to tak jakoś.... niechętnie
Wysłany: 23-02-2013, 18:56
Wiesz, że ja Każdej osobiście i nietypowo jestem gotów Ale niestety produkt seryjny wiąże się z parametrem "stan magazynowy" u dystrybutora. Z bułkami jest łatwiej. Ale ostatecznie to pytanie nie do mnie. O ile nie sądzę aby powstał więcej niż jeden wykrój płyty o tyle spekuluję, że można by zrobić ze dwie, trzy wersje haftu na wyściółce.
Wysłany: 23-02-2013, 22:28
TomS napisał/a:
że można by zrobić ze dwie, trzy wersje haftu na wyściółce.
Śmiało można kilka wersji wykonać . Trzeba jednak poczekać jak " programator ' będzie mieć trochę czasu . Z tego co pamiętam haft musi się mieścić w okręgu o średnicy 18 cm .
Wysłany: 25-02-2013, 12:32 Re: Dziewczęce fantazje - prośba o pomoc skierowana do Pań :
TomS napisał/a:
(...) Zatem skierowałem się w kierunku tego, co dziewczyny dziergają sobie na własnych ciałach czyli kwiaty (np. bogaty lotos, róże...), "tribale", ale może serduszka, smoki, pieski, kotki, wilki, orły, tygrysy, węże, pająki, czaszki itd...
mam dwie dziary, jedna to tribal, druga to data rzymskimi cyframi.
co bym chciała na sprzęcie? jaki motyw? a po co jakikolwiek? ):)
pewnie należę do mniejszości ale ja prosta w obsłudze jestem - nie ma co kombinować jeśli to do niczego nie służy i nie będzie potrzebne.
Napisz jakie motywy mogły by spowodować (skoro i tak już są...), że sprzętu byś nie kupiła? Co by Ciebie mogło aż tak drażnić?
- z pewnością kolor, jak widzę różową/błękitną maskę ze SPECJALNYM PRZEZNACZENIEM dla kobiet to dostaję drgawek i nawet jakby miała najlepsze szkło tempered master o disaster to i tak nie kupię,
- wszystkie znaczki które nadają się do "słit foci" - serduszka, ustka, korony, króliczki i inne takie
ogólnie to ja nie lubię udziwnień, różnokolorowego...wszystkiego
ewentualnie mogłabym zaakceptować jakieś wzory "potworów" morskich,
w sensie delfin, koń etc.
tylko wiesszzzzzz, że ja to nieco dziwna jestem, za dużo spędzam czasu z samymi nurkami - facetami i mi się na dekiel lekko rzuciło
Wysłany: 25-02-2013, 14:37
No właśnie... Należysz do nurkiń noszących się w czerniach zatem z założenia nie jesteś "targetem"
Dla takich jak Ty jest wersja "męska" - bez udziwnień właśnie. Natomiast chodzi teraz o dodanie do kolekcji "wersji damskiej" czyli właśnie dla Pań, które chętnie widziały by coś dziewczęcego w swoim sprzęcie. Nie koniecznie landrynki i róż bo większość "tych" Pań przeważnie nie nurkuje. Chodzi o dość w sumie wąskie grono "tych, które już nurkują ale jeszcze nie są twardzielkami jak faceci" - mam nadzieję, że czujesz o co chodzi bo na pewno nie o dyskredytowanie jakiegokolwiek gustu czy postawy
Wysłany: 26-02-2013, 09:37
Witam.
Tomku może bez piesków, koteczków i serduszek, ale rybki, delfiny i żółwie są ok
Na razie mój sprzęt jest standardowy, ale kto wie jak będzie, gdy już zrobisz te wszystkie cudeńka
pozdrawiam serdecznie
No właśnie... Należysz do nurkiń noszących się w czerniach zatem z założenia nie jesteś "targetem"
Dla takich jak Ty jest wersja "męska" - bez udziwnień właśnie. Natomiast chodzi teraz o dodanie do kolekcji "wersji damskiej" czyli właśnie dla Pań, które chętnie widziały by coś dziewczęcego w swoim sprzęcie.
Ja jestem podglądaczem rybek, najlepiej się czuję do 10 m (bo tam są szuwarki i rybki), ale w 100% zgadzam się z Kasią.
Tomku, czy wogóle badałeś rynek w kierunku zapotrzebowania na takie płyty?
Jestem szczęśliwą posiadaczką czerwonej płyty X-deep, no i oczywiście wyróżniam się z tym kolorkiem na nurkowiskach, również wśród kobiet. gdybym jeszcze na tej płycie miała rybki czy serduszka, no to byłaby już przesada .
Jeszcze pytanie. Podoba mi się płyta do Ghosta, a mam skrzydełko (Zeos 28) i uprząż X-deep. Czy ta płyta będzie pasować, czy muszę kupić zarówno uprząż, jak i worek? Bo ewentualnie mogę się zastanowić nad zakupem płyty podróżnej; ulubionym naszym hasłem na wyjazdach lotniczych jest "idziemy na gramy".
Wysłany: 26-02-2013, 15:13
arkac123 napisał/a:
Jeszcze pytanie. Podoba mi się płyta do Ghosta, a mam skrzydełko (Zeos 28) i uprząż X-deep. Czy ta płyta będzie pasować, czy muszę kupić zarówno uprząż, jak i worek?
Bedzie pasować, wymienność jest "pełna".
Płyta Ghost ma ciut inaczej zrobione "skręcanie" zatem najlepiej kupić ją z dedykowanym adapterem i śrubkami (3 szt M6 zamiast 2 szt M8) po czym delikatnie stuningować Zeosa: usunąć remizki i dodać środkowy otworek.
Można też po prostu rozwiercić otworki w płycie na fi 8 mm i zastosować stary adapter ale to trochę "rzeźnia".
Co do zapotrzebowania: Piotr badał i poprosił o wykonanie projektu dziewczęcego a ja teraz chcę go zrobić jak najcelniej
ptja [Usunięty]
Wysłany: 26-02-2013, 15:18
Scaner napisał/a:
Tomek,
Może zapytaj Kazimierę Szczukę ona często wypowiada się na temat kobiet? kazia.szczuka [at] krytykapolityczna.pl
Warto przestrzec: pytania należy dobrać wyjątkowo starannie
no nie nie muszę w czerniach, absolutnie,
ale lubię prostotę.
mój suchy czy płyta czy worek mogą być niebieskie czy zielone, ale dlaczego od razu mają mieć jakieś ciapki? po co?
TomS napisał/a:
Dla takich jak Ty jest wersja "męska" - bez udziwnień właśnie.
ja to w ogóle wersja męska jestem, szczególnie jak idę z twinem i 3 stage'ami. Zupełnie niezbyt kobieco to wygląda
TomS napisał/a:
Natomiast chodzi teraz o dodanie do kolekcji "wersji damskiej" czyli właśnie dla Pań, które chętnie widziały by coś dziewczęcego w swoim sprzęcie. Nie koniecznie landrynki i róż bo większość "tych" Pań przeważnie nie nurkuje. Chodzi o dość w sumie wąskie grono "tych, które już nurkują ale jeszcze nie są twardzielkami jak faceci" - mam nadzieję, że czujesz o co chodzi bo na pewno nie o dyskredytowanie jakiegokolwiek gustu czy postawy
tak, ja rozumiem o co Ci chodzi, tylko zastanawiam się czy jest sens się tak "szarpać" dla 10 osób
no nie wiem, może ciut więcej.
ogólnie to nie wiem jakie są statystyki damskie w nurkowaniu rekreacyjnym, ale w technicznym są yyyyyy...eeeee... słabe, ładnie ujmując.
Teraz i tak jest lepiej, ale jeszcze 3 lata temu, podczas sezonu nurkowego 2009' byłam totalnie załamana, gdy wyjeżdżając w każdy weekend na Bałtyk, przez cały rok, spotkałam w sumie 2 kobiety na łodziach, z których nurałam. Słownie - DWIE
jedna była Czeszką, druga przyjechała z Francji
tak więc wieszzzzz, po prostu rozmyślam czy to ma sens.
[ Dodano: 26-02-2013, 16:28 ]
Voltek napisał/a:
A w czym ma to wszystko pomóc babom przy robieniu kanapek?
Wiem, wiem, już spadam
słusznie, bo ten tekst świadczy tylko o Tobie,
co chyba widać bo żaden inny Pan się nie śmieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko