Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
18-02-2013, 19:48
Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie
Autor Wiadomość
nurkot 

Stopień: murena
Kraj:
Poland

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-02-2013, 17:54   Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...

Kto chętny?
Kto będzie i z kim spotkać się będzie można?

Nurkicia

Tomasz Łach 

Stopień: MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-02-2013, 18:42   Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

Np ja sie wybieram :pa:

wanan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-02-2013, 20:38   Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

nurkot napisał/a:
tzn. opowieści Tomka Stachury na temat wraków Bałtyku, ciekawostki z Północy naszego morza oraz z Południa. Mnóstwo pięknych zdjęć... Opowieści o eksploracji, oraz ciekawszych akcjach nurkowych, a ma ich Tomek na swoim koncie wiele, czego pisać nie muszę. Ani też reklamować Tomka, ani wraków Bałtyku!!!
Natomiast chcę zapytać czy ktoś się wybiera - w ramach imprezy Shanties jest bowiem owo spotkanie organizowane - w dobrze znanym krakowskim nurkom i żeglarzom (zresztą nie tylko) Starym Porcie tj. Tawernie przy ulicy Straszewskiego 27 tudzież w okolicy ul. Jabłonowskich, innymi slowy rzut beretem od Bagateli...

Kto chętny?

Nurkicia

A kiedy to bedzie ? :)

nurkot 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-02-2013, 21:37   Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

wanan napisał/a:
nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

A kiedy to bedzie ? :)

No tak... najważniejszego nie napisałam - w najbliższą sobotę 23.02. o godz. 14tej :)

[ Dodano: 18-02-2013, 21:39 ]
Tomasz Łach napisał/a:
nurkot napisał/a:

Kto chętny?

Nurkicia

Np ja sie wybieram :pa:

no to miło się będzie spotkać. :beer3:
ech kurcze, choć wolałabym nurkowo bo strasznie HMS Gruby kusi - ostatnio nad wodą go widziałam. ale póki co leczę nieustające bolące gardło :(
Ostatnio zmieniony przez nurkot 18-02-2013, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  

JacekKG 

Stopień: hydrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-02-2013, 22:23   

A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach nad hancza.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2013, 08:18   

JacekKG napisał/a:
A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?

Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek Natomiast sam pomysł zorganizowania w Krakowie jednej z największych i najbardziej znanych obecnie imprez szantowych na Świecie wykluł się przy wódce podczas imprezy na Darze Młodzieży stojącym w porcie w Gdyni :)

Slavo1972 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 19-02-2013, 22:56   

[quote="JacekKG"]A ze tak sie zastanawiam kto wpadl na tak wspanialy pomysl robienia szantow wraz z pokazami nurkowania na morskich wrakach w gorach?
To tak jakby uczyc szusowac i pokazywac filmy z jazdy na nartach

Misjomarzu......może nie wszystko musi być "po bożemu" :)

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-02-2013, 23:06   

jacekplacek napisał/a:
Wprawdzie Kraków nie leży w górach, ale za to znajduje się w rejonie dość silnie działających środowisk żeglarskich a w pobliżu centrum jest jedno z najładniejszych polskich nurkowisk - Zakrzówek

70 km dalej znajduje się dość duży zbiornik wodny , który najlepsi żeglarze podobno potrafią opłynąć na jednym halsie .

Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min :aaa:
Ostatnio zmieniony przez slawek290 19-02-2013, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

nurkot 

Kraj:
Poland

Wysłany: 21-02-2013, 19:51   

slawek290 napisał/a:
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min :aaa:

hihihi :) No to Kraków jest w górach. A więc jestem góralką, nie tylko z przybrania ;)) Czegóż to się człowiek po latach nie dowie. A nad Hańczą powiem Wam że jeden ze znanych instruktorów nurkowania trenował jazdę na nartach. I szło mu całkiem szybko, bo tam niezłe górki być potrafią!
Inną razą robiono tam kurs na ratownika narciarskiego, choć to już może nie była Hańcza, a Suwałk okolice, gwoli ścisłości.

Ale JacekKG - naprawdę mnie ucieszyłeś tym zlokalizowaniem Krakowa.
Swoją drogą - zimą Zakrzówek naprawdę piękny, więc sobota wykład, niedziela nur!

:serce:
Ostatnio zmieniony przez nurkot 21-02-2013, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

klon 

Stopień: ntmx instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-02-2013, 21:16   

slawek290 napisał/a:
Kto żeglował w górach wszędzie pożegluje , kierunek wiatru zmienia się co 3 min

:-D
to samo mówi się o lataniu ;-)
a niedaleko Ciebie jest moje ulubione miejsce ku temu - Żar w Międzybrodziu Żywieckim ;-)

...przepraszam Kasiu za OT... ;-)
k

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-02-2013, 21:52   

Może spróbuję namówić znajomych i się zjawić .

klon napisał/a:
a niedaleko Ciebie jest moje ulubione miejsce ku temu - Żar w Międzybrodziu Żywieckim

Moje też i ulubiona zabawa . Próbowałeś strącać kufle we Flamingo szybowcem ?

klon 

Stopień: ntmx instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-02-2013, 21:59   

slawek290 napisał/a:
Próbowałeś strącać kufle we Flamingo szybowcem ?

z Flamingo zdarzało się że mnie wynosili ;-)
ale za to przy zbiorniku paru turystów się schylało... za co czasami zawieszany byłem... z resztą nie tylko ja ;-)
po drugiej stronie, nad Magurką, też się potrafiliśmy zabawić :-)

Tomasz Łach 

Stopień: MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2013, 18:28   Re: Wraki Bałtyku na szantach w Krakowie

nurkot napisał/a:

Nurkicia

Albo pobyt w Zakopanem tak Cie zmienil i Cie nie poznalem, albo po prostu Cie nie bylo...

Tomek pelny szacun :beer3: Sposob opowiadania i prezentowane zdjecia po prostu bajka.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu