Wysłany: 27-05-2004, 21:01 Koniec Strugalskiego
Oczywiście chodzi o koniec WYKŁADÓW Strugalskiego.
Istotnie: dziś dobiegł końca cykl wykładów, które dla Państwa prowadziłem. Serdecznie dziękuję za liczną obecność.
Był to już 16 cykl takich wykładów, poprowadzony przeze mnie w ciągu ostatnich 10 lat (we wrześniu '95 zacząłem tą akcję - tak, tak czas szybko leci... Liczba cykli bierze się stąd, że w niektórych sezonach prowadziłem po dwa cykle wykładów - osobno w pierwszym i drugim semestrze). Robiłem to zawsze społecznie, nie biorąc nigdy od nikogo ani złotówki - z tej prostej przyczyny, że ja po prostu kocham nurkowanie i nauczanie nurkowania. Mam nadzieję, że przynajmniej pod tym względem nie ma różnic między mną a moimi, coraz mniej zresztą licznymi, przeciwnikami.
Mam również nadzieję, że przyczyniłem się choć trochę do podniesienia poziomu wiedzy w nurkowej społeczności - wiedzy, od której często przecież zależy bezpieczeństwo.
Wykładów tych wysłuchało, w ciągu tych dziesięciu lat, ponad tysiąc osób. Jeśli choć jedną z nich udało się ocalić przed, wynikającym z niedouczenia, wypadkiem - cel mej roboty został osiągnięty.
Oczywiście zajęcia te będą również prowadzone w przyszłym sezonie (rzecz jasna zimowym - bo w lato pracuję w bazie, tam już nie za darmo bo przecież żyć z czegoś trzeba). Tematy dotyczące aparatów pracujących w obiegu zamkniętym oraz sztucznych mieszanin oddechowych - w tym roku, siłą rzeczy, zarysowane w sposób zaledwie podstawowy - zostaną znacznie rozbudowane.
Już dziś, z góry, zapraszam wszystkich chętnych.
Pozdrawiam wszystkich (a zwłaszcza takich jak ja wariatów, którzy BEZ WZGLĘDU NA FEDERACJĘ potrafią godzić ogień z wodą - to znaczy komercyjną konieczność zarabiania na chleb z wariacką miłością do uprawianej sztuki).
Do zobaczenia pod wodą
szef szkolenia klubu płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
Ludzie przestancie p.......c w kolko to samo bo juz WAS nie moge czytac. Chcesz to idziesz, nie chcesz to nie idziesz, a jesli juz pojdziesz to nikt cie nie zmusi do nurkowania w tym czy innym klubie. Nie mialbym nic na przeciwko gdyby wszystkie "kampanie marketingowe" tak wygladaly, darmowy produkt bez zobowiazan i nieustannego dreczenia.
Jest na to bardzo prosty sposob. A wiec, skoro tak bardzo sie obawiasz ze w jakis magiczny-telepatyczny sposob wbrew twojej wlasnej woli zmusi cie do nurkowania w jego klubie lub co gorsze w innej organizacji - uwaga NIE CZYTAJ JEGO POSTOW i po klopocie. Jesli widzisz w telewizji reklame produktu ktory ci sie z jakiegos powodu nie podoba i nie zamierzasz go kupic, czy automatycznie lapiesz za telefon i wydzwaniasz do producenta towaru lub stacji telewizyjnej nadajaca ta reklame z pretensjami, czy po prostu czekasz cierpliwie az sie skonczy lub zmieniasz na inny kanal.
To teraz wyobraz sobie ze duza czesc napisanych tutaj postow moze budzic w czytelnikach podobne emocje, czy to znaczy ze mamy zasmiecac forum swoim ciaglym stekaniem i narzekaniem jak nam zle?
A tak swoja droga to zastanawia mnie fakt dlaczego swiadomie wchodzisz/cie w posty napisane przez TS wiedzac ze a) na pewno, dla czystej zasady nie zgodzisz sie z tym co jest tam napisane b) jest to reklama czegos zlego i niewartego twojej uwagi c) ze to samo jest juz na pl.rec ....itd .
Ostatnio zmieniony przez NavySEAL 28-05-2004, 00:27, w całości zmieniany 1 raz
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 28-05-2004, 00:27
NavySEAL napisał/a:
A tak swoja droga to zastanawia mnie fakt dlaczego swiadomie wchodzisz/cie w post napisany przez TS wiedzac ze a) na pewno, dla zasady nie zgodzisz sie z tym co jest tam napisane, b) jest to reklama czegos tam c) ze to samo jest juz na pl.rec ....itd.
Bo mi sie nudzi w pracy. A golych babek nie moge ogladac bo mi wyfiltrowali.
Maniu - nie jest do konca tak jak piszesz. Jesli osoba za ktora z jakiegos powodu nie przepadam i w wiekszosci przypadkow sie z nia nie zgadzam, zalozy post na forum, to na 99% go nie otworze. A jesli juz tak uczynie to na pewno powstrzymam sie od wypisywania obrazliwych i nieuzasadninych komentarzy. Mam nadzieje ze widzisz roznice. Pozdrawiam
Wysłany: 28-05-2004, 12:17
NavySEAL napisał/a:
A jesli juz tak uczynie to na pewno powstrzymam sie od wypisywania obrazliwych i nieuzasadninych komentarzy.
Czytuje komentarze Lobstara i raczej nie zauważyłem, aby kogokowiek obrażał. Może czasem jest trochę złośliwy lub ironiczny, ale nie obraża nikogo na Forum.
A tak w ogóle to Forum jest od tego żeby komentować, to co ludzie piszą. Nie tylko wtedy, kiedy się z czymś zgadzamy, ale również wtedy gdy nie zgadzamy się z czymś, czy wręcz coś nas wkurza czy irytuje.
Jeżeli ktoś wypowiada się na Forum, to musi liczyć się z tym, że ludzie będą reagować w różny sposób. Nie można oczekiwać, że każdy przyjacielsko "poklepie cię po ramieniu".
A tak w ogóle to Forum jest od tego żeby komentować, to co ludzie piszą. Nie tylko wtedy, kiedy się z czymś zgadzamy, ale również wtedy gdy nie zgadzamy się z czymś, czy wręcz coś nas wkurza czy irytuje.
Jeżeli ktoś wypowiada się na Forum, to musi liczyć się z tym, że ludzie będą reagować w różny sposób. Nie można oczekiwać, że każdy przyjacielsko "poklepie cię po ramieniu".
Jesli nie widzisz roznicy pomiedzy komentowaniem czyjejs wypowiedzi a slepo i nieustannie prowadzona wojna to chyba za bardzo nie mamy tu o czym dyskutowac. Pozatym forum sluzy do wymiany pogladow, doswiadczen ....itd, a nie do chamskich nic nie wnoszacych do dyskusji komentarzy.
Magik69 napisał/a:
Czytuje komentarze Lobstara i raczej nie zauważyłem, aby kogokowiek obrażał. Może czasem jest trochę złośliwy lub ironiczny, ale nie obraża nikogo na Forum.
p.s. jak na razie w swojej wypowiedzi jeszcze nikogo nie wskazalem palcem, wiec jesli mozesz nie rob tego za mnie.
Wysłany: 28-05-2004, 13:56
NavySEAL napisał/a:
Jesli nie widzisz roznicy pomiedzy komentowaniem czyjejs wypowiedzi a slepo i nieustannie prowadzona wojna to chyba za bardzo nie mamy tu o czym dyskutowac. Pozatym forum sluzy do wymiany pogladow, doswiadczen ....itd, a nie do chamskich nic nie wnoszacych do dyskusji komentarzy.
Ja widzę, ale ty najwyraźniej nie.
NavySEAL napisał/a:
p.s. jak na razie w swojej wypowiedzi jeszcze nikogo nie wskazalem palcem, wiec jesli mozesz nie rob tego za mnie.
to może odrazu umawiajmy się na jakieś sparingi 1na1 i będziemy sobie dochodzić kto ma racje pozdrawiam wszystkich
...a może spasujesz trochę kolego i popracujesz nad stylistyką
Forum jest do wymiany poglądów, ale na jakimś ustalonym poziomie. Bez urazy, ale mógłbyś popracować troszkę nad pisaniem i wysilić się tak aby ludzie mogli to czytać nie męcząć się (zwracała Ci już uwagę moderatorka). To nie jest jakiś atak personalny tylko moja prośba. Może inni się przyłączą, a może nie - wtedy mea culpa.
Jeżeli chodzi o teksty T.S. to ja się powstrzymuję od komentarzy, bo nie wiem co o tym myśleć. Trudno mi jednoznacznie się ustosunkować, choć przeważa ocena lekko negatywna (nie zamierzam wyjaśniać dlaczego), ale być może Tomek jest doskonałym instruktorem (tego mu nie odbieram).
Podumowując uważam, że każdy może tu wtrącić swoje przysłowiowe 3 gr byle to jakoś wyglądało, mieściło się w ustalonych granicach i miało jakiś sens. Skończyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko