Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: KasiaK
08-04-2013, 14:32
Pytanie do Moderatorów o zamieszczanie ogłoszeń prywatnych
Autor Wiadomość
S-E-B 

Stopień: AOWD, Wreck
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-04-2013, 16:56   Pytanie do Moderatorów o zamieszczanie ogłoszeń prywatnych

Mam pytanie do Moderatorów co należy zrobić, aby ogłoszenie prywatne nie zostało usunięte ? Czy zależy to od humoru moderatora, znajomości, a może od czegoś innego ?!

W dniu dzisiejszym zamieściłem ogłoszenie w dziale Sprzedam i zostało usunięte - a było napisane w taki sam sposób jak inne, które widnieją (przeczytałem regulamin zamieszczania ogłoszeń). Pan DarekS usunął ogłoszenie, strasząc zablokowaniem konta, natomiast na emaila z prośbą o wyjaśnienie co jest nie tak - niestety nie raczył odpisac.
Po raz kolejny zamieściłem ogłoszenie - skopiowałem treść z ogłoszenia, które jest widoczne na forum - zmieniłem nazwę produktu, cenę - tym razem znowu komuś się nie spodobało - usunięto - powód - SPAM.

Może warto rozważyć zamieszczenie szablonu ogłoszenia Sprzedam, Kupię , Zamienię, Oddam takiego które będzie spełniało warunki ogłoszenia prywatnego bo odnoszę wrażenie, że forum to prywatny folwark i jedne ogłoszenia są kasowane, a inne nie.

Miłej niedzieli.

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 07-04-2013, 17:52   

Na początku działu sprzedam jest przyklejony temat w którym są podane zasady.
W skrócie - dział sprzedam jest dla uczestników forum, którzy chcą sprzedać swój, najczęściej używany sprzęt.
Jeśli chcesz sprzedać kilka, kilkanaście sztuk nowego sprzętu to jest to komercja i ma trafić do działu reklama - zasady inne.
to samo dotyczy wyjazdów komercyjnych i innej działalności komercyjnej.
Ostatnio zmieniony przez nuras5 07-04-2013, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-04-2013, 17:59   

nuras5,

przyznaję, że pierwsze ogłoszenie wystawiłem źle, ale kolejne wystawiłem poprawnie, a mimo to zostały usunięte i otrzymałem ostrzeżenie - niestety usuwający DarekS nie był już tak uprzejmy i nie odpowiedział na mojego emaila dlaczego.
Co mam zrobić w takim przypadku ?

[ Dodano: 07-04-2013, 20:26 ]
Panie i Panowie Moderatorowie czekam na odpowiedź i skasowanie ostrzeżenia. Czy panuje tu władza absolutna ?!

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-04-2013, 21:06   

S-E-B napisał/a:
Panie i Panowie Moderatorowie czekam na odpowiedź i skasowanie ostrzeżenia. Czy panuje tu władza absolutna ?!

Zarejestruj się na DT - będziesz mógł się wypowiadać .

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 07-04-2013, 21:37   

S-E-B napisał/a:
ale kolejne wystawiłem poprawnie

Nie wstawiles poprawnie, gdyby byly tam, gdzie maja byc (znaczy tu: http://forum-nuras.com/viewforum.php?f=21 ), to nie byl bym ich w stanie przesunac.

Ps.: jesli wstawisz to ogloszenie jeszcze raz, dostaniesz nastepne ostrzezenie, blokujace twoj dostep do forum.

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 08:34   

Jak widzę władza Moderatorów jest absolutna i mogą robić co chcą, a użytkownik nie ma nic do powiedzenia - ot taki forumowy PRL.
Szkoda, że po jednym błędnie wystawionym ogłoszeniu, każde moje następne jest uważane za komercyjne !
Warto zatem sprawdzić dział Sprzedam i pokasować posty jeśli Sprzedający oferuje więcej niż 1 przedmiot - w moim przypadku tak było.
Prosze o odpowiedź dlaczego moje ogłoszenia Moderator uważa za komercyjne oraz Spam ?

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 08-04-2013, 10:21   

S-E-B napisał/a:
Szkoda, że po jednym błędnie wystawionym ogłoszeniu

A ja mam trzy latka, blond loczki i wierze w bociana, mikolaja i inne bzdury.
S-E-B napisał/a:
Prosze o odpowiedź dlaczego moje ogłoszenia Moderator uważa za komercyjne oraz Spam ?

Definicje spamu i komercyjnosci masz w wikipedi.

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 10:27   

Jak widać konstruktywna odpowiedź sprawia Moderatorowi bardzo dużo trudności. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak przyznać rację dyktaturze.
Ostatnio zmieniony przez S-E-B 08-04-2013, 10:27, w całości zmieniany 1 raz  

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 11:01   

Martin, a nie można rzeczowo wyjasnić zamiast sie przepychać ?

Bo ja czytałam ogloszenia SEB-a i totalnie nie mam pojecia, czemu zostało uznane za komercję, sama chcialabym na dniach ogłoszenie jakies umieścic, wiec wole wiedzieć, czego unikać.

A co do SPAM-u- to chyba powinienes sam definicje przeczytac. Na pewno nie jest spamem wystawianie poprawionego ogłoszenia, po tym gdy jedno z powodu jakiegoś błędu zostało usunięte.

Szkoda, że tu własnie nagle taka aktywność moderatorów się ujawniła, a w innych działach tylko Kasia się zaktywizowała ( dzięki, Kasia :-) ) po ostatniej awanturze.

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 11:17   

lozerka,

ja również chciałem dostać konkretną odpowiedź. Prosiłem o to nie tylko w postach ale również wysyłałem emaile do Moderatorów. Niestety odpowiedzi jaki uzyskałem nie były konkretne lub nie było ich wcale. Być może osoby które sa Moderatorami nie potrafią obronić swoich racji i przyznać, że zrobiły coś pochopnie. Totalna ignorancja.
Faktycznie moje pierwsze ogłoszenie było komercyjne - do czego się przyznaje, ale następne były kopią ogłoszenia http://forum-nuras.com/vi...hlight=sprzedam ze zmienionymi danymi produktu i zostały uznane za Spam. Chyba Moderator uznał, że jak pierwsze było komercyjne to kolejne również, a jak nie komercyjne to Spam.

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 11:26   

to chyba na pierwsze nie trafiłam, co do kolejnego/ych...jak wyżej

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 08-04-2013, 13:23   

S-E-B napisał/a:
Faktycznie moje pierwsze ogłoszenie było komercyjne - do czego się przyznaje

No widzisz - nie trzeba tlumaczyc, skoro sam zrozumiales. I tym samym reszta ogloszen byla komercyjna - byl sprzedawany ten sam produkt przez ta sama osobe.

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 08-04-2013, 13:28   

No tak, zarobić każdy chce, ale zrozumieć że inny też by chciał i zapłacić za usługę to ciężko.

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 14:05   

S-E-B napisał/a:

ja również chciałem dostać konkretną odpowiedź. Prosiłem o to nie tylko w postach ale również wysyłałem emaile do Moderatorów.

żadnego maila nie dostałam,
ponad to przez weekend nie było mnie na forum więc nie brałam udziału w zamieszaniu, ale w związku z tym że poczytałam posty, które zostały przeniesione do kosza informuję, że zostały przeniesione poprawnie.
1 post zawierał info o sprzedaży 5 nowych kamer, a FN to nie platforma charytatywna, tylko prywatne forum, stąd chcąc sprzedać coś w takich ilościach, nowe, nie jako swój sprzęt należy udać się do działu REKLAMA - zapłacić za wspomnianą reklamę i wystawić ogłoszenie.

Temat został usunięty. I tak trzykrotnie.

Następnie kolega chciał być cwany i wystawił ogłoszenie już na tylko jedną kamerę.
Super, ale nie róbcie z moderatorów idiotów - masz handel hurtowy - zapłać za reklamę - temat pozamiatany.

Mam nadzieję, że teraz sprawa jest jasna.

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 14:21   

KasiaK,

właśnie o to pytam czy teraz chcąc coś sprzedać zawsze będę dostawał ostrzeżenie ?

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 08-04-2013, 14:25   

Zalezy co i jak bedziesz sprzedawal. Ocena czy to komercja, czy nie nalezy do moderatora.

S-E-B 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 14:29   

martin,

właśnie to chciałem usłyszeć. Dzieki za wyjaśnienia. Temat wg mnie do zamknięcia.

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2013, 14:32   

S-E-B napisał/a:
KasiaK,

właśnie o to pytam czy teraz chcąc coś sprzedać zawsze będę dostawał ostrzeżenie ?

tak jak napisał Martin,

natomiast sądząc po mega zadymie jaką uskuteczniłeś, to gdy będziesz chciał sprzedać coś nowego, powinieneś się liczyć z przynajmniej usunięciem tematu.
czemu chyba nie należy się dziwić.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi