Wysłany: 09-08-2013, 19:01 Freenurki na Zakrzowku.
W zeszly poniedzialek razem z ko lQ100 wybralismy sie na free nurki ,pouprawiac te najpiekniejsza dyscypline oczywiscie za free,czyli z "dzikiej strony" Zakrzowka.
Z wejsciem na akwen nie bylo zadnego problemu,liche ogrodzenia zostaly totalnie stratowane przez chmary lokalesow licznie zalegajacych wszystkie mikroplaze,polki skalne i inne tym podobne miejsca.
Wizura nie zachwycala a to z powodu tego rozsypujacego sie zbocza w drugiej czesci akwenu.Za to woda ciepla,i dopiero ponizej 5-tego metra mozna bylo zaczerpnac nieco chlodu do pianki.
Pelno smieci.wszedzie.na wodzie,na brzegach.tony!ludnosc lokalna pijana ,ale spokojna.widocznie maczety pozostawili w domach na czas upalow.ogolnie nurki udane.Chwala MC. za te schodki.bardzo pomogly!
Wysłany: 09-08-2013, 22:05
Cześć Jaros
Chciałbym cię poinformować, że na małym akwenie działa stowarzyszenie miłośników Zakrzówka organizowane naszymi siłami. Można o nim przeczytać na tablicach koło dziur w siatkach. Jeżeli ktoś chce korzystać z tamtego akwenu nie okradając właścicieli terenu i dokładając się do sprzątania i wynoszenia tych ton śmieci które zauważyłeś wpłaca 100 zł rocznej składki do stowarzyszenie - dostaje kluczyk i nie musi przechodzić przez dziury. Zapraszam.
Wysłany: 10-08-2013, 17:27
jaros4, A nie zauważyłeś wchodząc tam MAŁEJ zielonej(?) tabliczki informującej o tej możliwości legalnego korzystania z "dzikiej" ?
Myślę że więcej osób było by chętnych na tą formę korzystania niż nielegalne przebywanie gdyby o tym wiedzieli.
Tabliczki niestety są dość małe z małą czcionką i gdy pierwszy raz ją ujrzałem myślałem że zwykły zakaz wstępu czy coś w tym stylu.
Może większe tabliczki w większej ilości miejsc (gdzie ludzie wchodzą) z rzucającym się w oczy hasłem typu
I potem już tak jak jest opis co i jak mogło by przyciągnąć więcej chętnych.
Jakoś trzeba potencjalne osoby zainteresować przeczytaniem tabliczki niż omijanie jej (kolejny zakaz tak tak wiem)
Sciezki zaczynajace sie za kapliczka wioda przez szczatki ogrodzen,nic tam nie wisi.Faktem jest ze od dawna wiem o istnieniu stowarzyszenia.Moze od mometu zbierania podpisow pod Petycja.Czlowiek sie starzeje i pewnie to ten moment by sie zapisac.Faktem jest tez, ze w tym roku smieci jest wyjatkowo duuuzo!
nie wnioskuj ,bo nie potrzeba...
Faktem jest ze lubie wlazic w miejsca niekoniecznie dostepne .
Czesto wchodzilem tam ze sprzetem,od kiedy postawili tam furtke ,wystarczylo poprosic o otwarcie,nie bylo problemow.Dla mnnie Z.to fantastyczne miejsce,warte by mu pomoc,chocby tylko biorac udzial w takim stowarzyszeniu.ale do tego trzeba dojrzec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko