Wysłany: 13-07-2004, 21:31 Co kupić Canon A80 czy S60?
Witam,
do niedawna byłem w 100% zdecydowany do zakupu A80 z obudową podwodną, aż to magazyn Wielki błękit pokazuje zdjęcie S60 i notatkę o tym, że jest w nim secjalny program podwodny.
Czy ktoś może mi poradzić co wybrać?
Pewnie A80 można ustawić na manualu tak aby zdjęcia wychodziły OK ale jak o to jest pytanie .
Witam
Jezeli Canona to slyszalem ze A75 ma jakis tryb podwodny poszukaj informacji o nim. A nie zastanawiales sie nad kupne Olympusa C-5050 teraz on juz jest calkiem tani a jest o klase lepszy od Canona A80 i S60
Wysłany: 13-07-2004, 22:55 Canon
Myślałem ale podobno matryca ma większe zakłucenia, więc wcale nie jestem przekonany czy jest lepszy (może funkcjami?).
Jest też trochę mniej poręczny co utrudni mi wykorzystanie na nartach w ruch, a takie zdjęcia często robię jadąc.
Olympus napewno ma jasniejszy obiektyw co przy naszych ciemnych wodach jest duzym plusem. Zoom optyczny ( cyfrowego nie warto uzywac ) tez ma wiekszy i zaden z canonow nie ma wyjscia na zewnetrzne lampy blyskowe co tez przewaza na kozysc olympusa. Z tego co wiem to matryca nie ma zaklucen wystepuje to w wielu modelach z 8mpx matryca np Sony DSC-F828.
Olympus napewno ma jasniejszy obiektyw co przy naszych ciemnych wodach jest duzym plusem. Zoom optyczny ( cyfrowego nie warto uzywac ) tez ma wiekszy i zaden z canonow nie ma wyjscia na zewnetrzne lampy blyskowe co tez przewaza na kozysc olympusa.
Niestety, obudowa PT-015 do C-5050 nie posiada gniazda dla zewnętrznej lampy błyskowej. Dopiero PT-020 dla C-5060 ma gniazdo lampy, ale z kolei obiektyw został w nim lekko "skopany".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko