Wysłany: 11-05-2004, 20:30 Nowy magazyn dla nurasów?
Dostałem wiadomość którą tu przytoczę od koleżanki z agencji reklamowej...Szanowni Państwo
Prezentujemy Państwu nowy magazyn skierowany do wszystkich sympatyków nurkowania. „Wielki Błękit” poświęcony jest przede wszystkim turystyce nurkowej. Przyjęliśmy albumowy charakter pisma, aby w ten sposób pokazać czytelnikowi piękno podwodnego świata. „Zobaczyć znaczy uwierzyć” takie motto przyświeca naszemu tytułowi. Tworzymy produkt bardzo prestiżowy i dlatego współpracujemy z najlepszymi fotografikami i uznanymi autorytetami.
Wybierając taki profil magazynu chcemy dotrzeć przede wszystkim do ludzi ciekawych świata, szukających informacji i inspiracji do kolejnych wypraw. Grupa fokusowa to osoby zamożne, aktywne, czynnie i często uprawiające ten sport. W naszym magazynie znajdą relację z najdalszych zakątków świata, ale również z rejonów Morza Czerwonego, czy Śródziemnego, a także z Polski. Taki zestaw gwarantuje, że każdy znajdzie materiał dla siebie, odpowiedni do swoich zainteresowań i budżetu. Reportaże będą na końcu zawierać krótki poradnik turystyczno-nurkowy, tak aby ułatwić zainteresowanym organizację wyjazdu.
Dodatkowo w magazynie znajdą się testy i zestawienia sprzętu, cykl materiałów „akademia nurkowania technicznego” i „akademia fotografii podwodnej”, wywiady ze znanymi postaciami, których pasją jest nurkowanie, felietony nurkowe oraz wiele informacji z kraju i ze świata.
Bardzo istotny z punktu widzenia potencjalnego reklamodawcy jest fakt, iż magazyn poprzez swoją atrakcyjną wizualnie formę, trafi również do osób, które do tej pory nie były jeszcze przekonane do nurkowania. Pokazując im piękno podwodnego świata mamy nadzieję zachęcić ich od uprawiania tego sportu. Tak wiec nie tylko wypełniamy lukę, która w tej chwili istnieje na rynku, ale również poszerzamy ten rynek o kolejnych odbiorców towarów i usług reklamowanych na naszych łamach.
Wydawcą magazynu „Wielki Błękit” jest firma Platform Group. Istniejące od ponad 10 lat wydawnictwo publikuje 7 branżowych tytułów docierających do prawie 80 000 czytelników.
Nakład: 5000 egzemplarzy
Cykl wydawniczy: 8 wydań w pierwszym roku działalności, docelowo 12
Papier: okładka - kreda 200g, lakierowana, środki - kreda 90g
Format: 215 x 280 mm
Dystrybucja: salony EMPiK, Kolporter, Inmedio, Traffic, bazy własne wydawnictwa (sklepy, centra i szkoły nurkowe), prenumerata indywidualna, targi branżowe, imprezy promocyjne.
i nic więcej nie wiem....
Witam,
To swietna wiadomosc, ze ktos chce robic magazyn z nastawieniem na jakosc zdjec - bo chyba o to chodzi w stwierdzeniu ''charakter albumowy''. Jak patrze na niektore foty w magazynach juz ukazujacych sie, to az mi zal... Mam tylko watpliwosc, czy na polskim rynku jest mielsce na trzeci magazyn nurkowy, ale mam nadzieje, ze tak. Czy wiesz moze, kto jest naczelnym tego magazynu i kto znalazl sie w zespole redakcyjnym?
Pozdrawiam,
Marcin
Artur Kornacki [Usunięty]
Wysłany: 12-05-2004, 20:33
no wlasnie ktos cos wie wiecej:)
kto bedzie redaktorem naczelnym
kiedy sie pojawi
cena
Artur Kornacki [Usunięty]
Wysłany: 12-05-2004, 20:34
no wlasnie ktos cos wie wiecej:)
kto bedzie redaktorem naczelnym
kiedy sie pojawi
cena
oto fragment listu, który dostaliśmy z redakcji tegoż magazynu:
(...) Z przyjemnością informujemy o pojawieniu się nowego magazynu nurkowego NitroX. Pierwszy numer ukazuje się w czerwcu - na początku kolejnego sezonu, w okresie planowania urlopów, poszukiwania nowych sposobów na aktywne spędzanie wolnego czasu. W odróżnieniu od innych czasopism istniejących na rynku, postanowiliśmy nie koncentrować się na prezentacjach sprzętu i egzotycznych miejsc nurkowych. Chcemy dostarczać kompleksową wiedzę dotyczącą podwodnego świata - z czytelnym i logicznym podziałem tematycznym, realizowanym konsekwentnie w każdym kolejnym wydaniu.
Spełnieniu tych założeń ma służyć m.in. ścisła współpraca z bazami i centrami nurkowymi. Magazyn NitroX jako jedyny będzie w każdym numerze publikować bezpłatnie listę takich miejsc. Wierzymy, że tego typu zestawienia pomogą Czytelnikom
w zaplanowaniu wyjazdów wakacyjnych, jak też weekendowych wypadów. Takie podsumowania są bardzo chętnie czytane przez płetwonurków zastanawiających się nad wyborem miejsca ich pierwszej w życiu wyprawy, jak też osoby doświadczone, szukające solidnych partnerów(...).
Redaktorem naczelnym nowego magazynu jest Maciek Tomaszewski.
Bardzo nas cieszy fakt, że zaczyna się coś dziać na polskim rynku wydawniczym. Mamy nadzieję, że pojawienie się nowych tytułów zmobilizuje wszystkich wydawców do wypełnienia magazynów treścią poszukiwaną, oczekiwaną i na tyle interesującą, że będzie w czym wybierać...
Ostatnio zmieniony przez Dorota i Wojtek 13-05-2004, 06:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-05-2004, 08:24
hmm, nazwisko redaktora naczelnego rowniez sugeruje, ze w "nitroxie" beda fajne i ladne zdjecia...
coz, zapowiada sie wiec bardzo ciekawa walka o czytelnikow w najblizszych miesiacach...
"niech wygra najlepszy"
Dla mnie są tu dwie ważne informacje
a) wojna mediów - będzie się ostro działo: imprezy, konkursy, płyty DVD z filmami, większa uwaga na potrzeby rynku, niż dotychczas. Mniamś. Czytelnicy muszą na tym skorzystać.
b) skończy się era pisania o wszystkim, pewnie pisma trzeba będzie wyprofilować. Jeśli powstanie magazyn o podróżach, to zawalanie połowy numeru relacjami może stracić sens, bo jak będę chciał czytać o podróżach, to będę miał cały numer gdzie indziej. Tak się przynajmniej spodziewam.
Oby.
Pozdrawiam,
Nishigoi
Krzysztof Dębski [Usunięty]
Wysłany: 14-05-2004, 21:33
Obyś miał rację
Mam nadzieję, że ruch na rynku wydawniczym wpłynie na stronę merytoryczną tych wydawnictw.
czyli wynika z powyzszego, ze od czerwca startuja dwa nowe pisma? Wielki Blekit i Nitrox?
czekam z niecierpliwoscia...
kuba...
kmadej
Wysłany: 24-05-2004, 21:13
widzialam dzisiaj wydruki probne magazynu wielki blekit. trafilam na nie przypadkiem i mialam tylko okazje pobieznie na nie zerknac, ale powiem wam, ze to zupelnie nowa jakosc na tym rynku. dla mnie na prawde przepiekne. pierwsze co sie rzuca w oczy to niesamowite zdjecia. jest ich bardzo duzo.
nie moglam poczytac tekstow, wiec nie wiem jak merytorycznie, ale wizualnie sa genialni. przynajmniej dla mnie aha i o ile dobrze zauwazylam to na okladce byla cena 9.90
naczelnego nie znam, ale to tez jakis fotograf.
to takie moje 5 groszy
kasia
Good job, Kasiu! Wartościowe info. :] A więc jednak będzie nurkowy National Geogr. A miesiąc był na okładce?
Skoro to próbny wydruk, to pewnie z miesiąc jeszcze, albo dwa...
Wysłany: 28-05-2004, 23:18
Witam,
Własnie odwiedziłem stronę nowego magazynu Wielki Błekit http://www.wielkiblekit.pl
Wygląda na to że już wkrótce ukaże sie ich pierwszy numer.
Pozdrawiam,
Arturro
Wysłany: 29-05-2004, 10:53
Witam raz jeszcze:)
Nie chcąc być posądzonym o kryptoreklamę, podaję również adres strony Nitroxu http://www.nitrox.com.pl
Oba magazyny prezentują sie profesjonalnie, nie mogę doczekać sie już pierwszych numerów.
Życzę miłego weekendu,
Arturro
Wielki Błękit trafia do sklepów 2 czerwca (środa). Kto pierwszy ten lepszy.
Uściski,
Nishi
Jacek Cholewinski [Usunięty]
Wysłany: 03-06-2004, 09:53 Magazyn Nurkowy NitroX
Witam,
Nazywam się Jacek Cholewiński i jestem dziennikarzem radiowej Trójki.
Mam przyjemność razem z Maćkiem Tomaszewskim przygotowywać Magazyn Nurkowy NitroX,
który już wkrótce trafi do Waszych rąk.
Zainteresowanie jakie towarzyszy wydaniu
obu nowych czasopism nurkowych jest dla nas
dodatkowym bodźcem do podjęcia wszelkich starań,
by zaprezentować się z jak najlepszej strony
i nie zawieść Waszych oczekiwań.
Zapraszamy na naszą stronę internetową www.nitrox.com.pl,
gdzie znajdziecie podstawowe informacje o nas oraz naszych planach.
Pozdrawiam
Wysłany: 07-06-2004, 10:23
Widziałem , czytałem a raczej oglądałem - dużo fotografii , ładnie wydany , cena na okładce 9,90 . Jak na mój gust - przerost formy nad treścią - ale jak kto lubi ładne fotki to ok.
Jeśli chodzi o stronę techniczną wydania ok. dużo lepiej niż Nurkowanie .
Merytorycznie na razie mało . Pzdr- Kriss.
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 07-06-2004, 14:35
Kupiłem , przejrzałem i nasuwa się uwaga za blady druk
A kiedy będzie dostępny "NITROX" może ktoś wie?
Jacek Cholewinski [Usunięty]
Wysłany: 07-06-2004, 15:07
Witam,
Magazyn Nurkowy NitroX pojawi się na rynku pod koniec czerwca. Będziemy informować na bieżąco o wszystkich szczegółach.
Pozdrawiam
Jacek Cholewiński
Redaktor Naczelny MN NitroX
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko