Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
A tymczasem w Onecie...
Autor Wiadomość
beroduar 

Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 19-06-2014, 14:36   A tymczasem w Onecie...

artefakt : Tuska pamięci żałosny absurd

Wierzę w jednego Donka, Tuska wszechmogącego. Stworzyciela fotoradarów, dachów na stadionach i najtańszych autostrad, a także wszystkich dotacji z Unii - widzialnych i niewidzialnych.

I w jednego ministra finansów, kreatywnego księgowego, który podatkiem Belki z Balcerowicza jest zrodzony przed wszystkimi długami. Dług z długu, podsłuch z podsłuchu, wiek emerytalny w wieku do trumny. Fakty prawdziwe z TVN-u prawdziwego. Przez Lisa stworzone, po dziś dzień mówione. Współistotne Urbanowi.

A przez premiera wszystko się stało. On to dla nas judzi i dla polskiego zmartwienia zstąpił z komina. I za sprawą inwestora katarskiego, gazociągu północnego i portu za płytkiego przyjął miliardy z Unii i stał się premierem.

Przytulał Putina również za nas nad wszystkimi zwłokami. Został przez niego poklepany, a przez Angelę pochwalony i namaszczony. I ponownie wybrany dnia wyborczego, jak "oznajmiał" OBOP.

I wstąpił do Rządu. Siedzi po prawicy Bronka. I powtórnie przyjdzie w ”bulu” na następną kadencję, a kurstwu(e) jego nie będzie końca.

Wierzę w Donka Sondażowego, ojca Bąka i donosiciela, pogromcę Kiboli, który z Nocnej Zmiany pochodzi. Który wspólnie z Rostowskim odbiera pieniądze na emerytury. Który mówi w TVN-ie przez rozgrzaną tuleję i Durczoków: „państwo zdało egzamin”.

Wierzę w jedną, wielką, powszechną i niezatapialną Platformę Obywatelską. Wierzę w ministrę i marszałkinię, która na metr przekopała ziemię, a korupcji na Dolnym Śląsku nie będzie końca. Wierzę w umyty wrak pod brezentem i trotyl który już tam był przed wszystkimi wiekami.

Wyznaję tanią benzynę, brak emerytury, podwyżki podatków, by żyło się lepiej wszystkim. I oczekuję wytrysków intelektu Grodzkiej, mowy miłości Niesiołowskiego i Palikota. I obniżonego wieku szkolnego, związku partnerskiego i życia wiecznego w lepszej Unii.

Amen

PS. Niech zstąpi duch twój i obliczy odnowę Ziemi, tej Ziemi.

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-06-2014, 15:47   

Nie znajdziesz tutaj poklasku dla takich tez ;-) .
Jakby nie patrzeć robotników tu mało , a tych którym Tusk daje wypłaty więcej .
Komuno wróć ze swoją biurokracją .

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-06-2014, 16:05   

Skoro HYDE PARK to HYDE PARK :)
podobała mi się ta modlitwa/deklaracja :ping:
https://www.youtube.com/watch?v=J5zldRlEZPg

:pa:

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-06-2014, 18:22   

slawek290 napisał/a:
Nie znajdziesz tutaj poklasku dla takich tez

Tu nie chodzi o poklask ale o to ilu taką modlitwę trzy razy dziennie odmawia :-)

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-06-2014, 21:48   

beroduar napisał/a:
artefakt : Tuska pamięci żałosny absurd

Kolega to tak może z Davida Camerona by ..... chyba bliżej , bo z Tuska to bardziej Ci co na miejscu .

Pozdrawiam Piotr

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-06-2014, 23:31   

piotrkw napisał/a:
Kolega to tak może z Davida Camerona by ..... chyba bliżej , bo z Tuska to bardziej Ci co na miejscu .

Piotr - przecież Ci wszyscy nagrani ludzie powinni sobie palnąć w łeb jakby mieli trochę honoru . Widać wyrażnie iż robią coś tylko po to aby sami mieli kasę a całe społeczeństwo i zadłużanie Państwa mają w dupie . Powinno się ich postawić przed sądem i ja widzę tylko jedną możliwość . W obecnej sytuacji moim zdaniem pozostaje tyko głosować na UPR . Takiego gówna nie da się uporządkować .

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-06-2014, 23:42   

Ha! Właśnie oglądałem film pt. Bailout: The Age of Greed (2013)
http://www.filmweb.pl/fil...eed-2013-655948
http://zalukaj.tv/zalukaj...reed_2013_.html

Fakt, w kontekście machlojek na giełdzie, ale wyśmienicie wpisuje się w komentarz Sławka.

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 22-06-2014, 23:59   

hahaha :buuu:

W malych miasteczkach i wioskach nie wazne czy s prawa,czy z lewa.byle by przy zlobie.Ot,taka konkluzja przyszla mi do glowy podczas festynu dla "szerszej publiki"zorganizowanym w naszym grajdolku.

A tak na powaznie,coz ci podsluchiwani tam mowia takiego,o czym bysmy juz nie wiedzieli?

[ Dodano: 23-06-2014, 00:01 ]
() :ping: z...

[ Dodano: 23-06-2014, 00:04 ]
-sojusz polski z usa nic nam nie daje,a jest wrecz szkodliwy,bo daje nam falszywe poczucie bezpieczenstwa.

Co jest w tym zdaniu nieprawdziwe?

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 08:27   

jaros4 napisał/a:
sojusz polski z usa nic nam nie daje,a jest wrecz szkodliwy,bo daje nam falszywe poczucie bezpieczenstwa.

Co jest w tym zdaniu nieprawdziwe?

Wszystko jest prawdziwe . Tylko na ch .... tyle kasy na zbrojenia wydawać . Ewentualnie Ruskich przyjąć kwiatami wódką i dupami .... dużo taniej wyjdzie jak hamerykańskie samoloty i rakiety .
No to teraz przy tych taśmach się okazało że praktycznie całe podatki jakie płacimy są potrzebne tylko " elitom" u żłoba .

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-06-2014, 08:57   

No wlasnie po to bysmy nie musieli ruskich witac wlasnymi dupami :000: potrzebujemy jakies samoloty,moze rakiety.Potrzebujemy tez fachowych zolnierzy,wyszkolonych na misjach,na prawdziwym polu walki.
Ja mialem kiedys takiego szefa,zawolany prawicowiec,dobry katolik.Ale mial jedna wade.Lubial po skonczonej rozmowie nie odkladac telefonu.Sluchal godzinami o czym tam prawia jego podwladni,po czym wysnowal wnioski,przewaznie nietrafne.
Tydzien temu zamowil u mnie pewna usluge.Po skonczonej robocie dzwonie do niego by przyjechal po odbior.I co?Znowu to zrobil.Ale po co mu to?Mysle ze te typy po prostu tak maja.
Po prostu robmy swoje...

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 10:12   

jaros4 napisał/a:
No wlasnie po to bysmy nie musieli ruskich witac wlasnymi dupami :000: potrzebujemy jakies samoloty,moze rakiety.Potrzebujemy tez fachowych zolnierzy,wyszkolonych na misjach,na prawdziwym polu walki.

Tak, tylko dla czego kupujemy te samoloty i rakiety po śmietnikach. Przestarzałe technologie jak te śmieszne F16. W przetargu były Gripeny, Miraże, a my wybraliśmy używane śmietniki sprzed stu lat - PO CO?
Bo komuś się to opłacało - dla ścisłości - nie był to nasz kraj.

jaros4 napisał/a:
Ja mialem kiedys takiego szefa,zawolany prawicowiec,dobry katolik.Ale mial jedna wade.Lubial po skonczonej rozmowie nie odkladac telefonu.Sluchal godzinami o czym tam prawia jego podwladni,po czym wysnowal wnioski,przewaznie nietrafne.
(...) dzwonie do niego by przyjechal po odbior.I co?Znowu to zrobil.Ale po co mu to?Mysle ze te typy po prostu tak maja.
Po prostu robmy swoje...

a ja myślę że najzwyczajniej trafiłeś na zwykłego zboczeńca i do tego o niskiej samoocenie.
Możliwe że nie zrozumiałem kontekstu Twojej wypowiedzi, ale czy Twoje spotkania z "jednym prawicowcem"pozwala Ci rzetelnie ocenić całą grupę? Wydaje mi się że nie.

...chociażby nie znasz mnie, a takie porównanie mnie obraża.

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-06-2014, 10:30   

To wlasnie jest slabosc "prawej strony".Szybko sie obrazaja,na wszystkich wokolo,a potem juz na samych siebie,co paralizuje ich dzialania calkowicie..sens mojej wypowiedzi zawarty jest w ostatnim zdaniu.

Robmy swoje.

Tez uwazam sie za katolika.Nie mysl sobie...

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 10:44   

No i znów wyciągasz nieprawidłowe wnioski :ok2: ale tak to już dzisiaj jest.

piotrkw 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 15:23   

Sebiriusz napisał/a:
Przestarzałe technologie jak te śmieszne F16. W przetargu były Gripeny, Miraże,

Typowy obraz obywatela naszego kraju , co jak co, ale na zbrojeniach, leczeniu, i ekonomi zna się każdy , od dziecka ;-) Pomyśl chwilę zanim coś napiszesz jeszcze ;-)

Pozdrawiam Piotr

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 18:14   

:ping: dzięki za dobre słowo... jednak postawiłeś mnie w wielkiej kropce :ok2: jak odpiszę że będę myślał to może oznaczać że do tej pory nie myślałem jak pisałem, a jak napiszę że nie będę myślał to też nic dobrego z tego nie wynika... :hmmm:

...owszem, ekspertem nie jestem, ale swojego czasu byłem bardzo zżyty z lotnictwem i wtedy narodziły się moje oceny owej sytuacji. Sądzę też że PRAWDOPODOBNIE nie byłeś nigdy w "tym samym miejscu" co ja. :pa:

Oczywiście może się okazać że wywodzisz się z lotniczej rodziny. Twój dziadek nazywał się Skalski, a ty masz wojskową emeryturę z pobytu na rurach, ale...

:hihi-:

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2014, 19:36   

Sebiriusz napisał/a:

...owszem, ekspertem nie jestem, ale swojego czasu byłem bardzo zżyty z lotnictwem i wtedy narodziły się moje oceny owej sytuacji. :

Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem, i nie jestem ekspertem, ale mysle, ze te Rosomaki i Leopardy to szmelc bo wiadomo, ze trzeba bylo kupic nowki Merkawy, ktore wprawdzie byly projektowane do innego pola walki ale czolg jaki jest kazdy widzi. Nie, na pewno nie byles tam gdzie ja bylem, wiec jednak jestem ekspertem.
slawek290 napisał/a:

Ewentualnie Ruskich przyjąć kwiatami wódką i dupami

Myslisz ze sie nadasz ? W sumie ruskie soldaty malo wybredne, jak podasz wode i nadstawisz dupe ... kto wie ...

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 20:58   

gorcio napisał/a:
Myslisz ze sie nadasz ? W sumie ruskie soldaty malo wybredne, jak podasz wode i nadstawisz dupe ... kto wie ...

No ja raczej nie - ale sądzę że jakby Tobie odpowiednio zapłacili to byś wszystko zrobił . Tak samo jak spier.... z Polski za kasą ...tak samo byś dupę ruskim za pieniądze wystawił .

W sumie chyba to nawet nie masz moralnego prawa wtrącać się do dyskusji . My tam się w to co się dzieje u Ciebie nie wtryniamy .

[ Dodano: 23-06-2014, 21:02 ]
gorcio napisał/a:
Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem, i nie jestem ekspertem, ale mysle, ze te Rosomaki i Leopardy to szmelc bo wiadomo, ze trzeba bylo kupic nowki Merkawy, ktore wprawdzie byly projektowane do innego pola walki ale czolg jaki jest kazdy widzi. Nie, na pewno nie byles tam gdzie ja bylem, wiec jednak jestem ekspertem.

O popatrz - Komputera do nurkowania obsłużyć nie umiesz a na czołgach się znasz , kto by pomyślał .

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2014, 22:09   

slawek290 napisał/a:
gorcio napisał/a:

No ja raczej nie - ale sądzę że jakby Tobie odpowiednio zapłacili to byś wszystko zrobił . Tak samo jak spier.... z Polski za kasą ...tak samo byś dupę ruskim za pieniądze wystawił .

W sumie chyba to nawet nie masz moralnego prawa wtrącać się do dyskusji . My tam się w to co się dzieje u Ciebie nie wtryniamy .

Moralne prawo? hahah, chlopie, jestes tak glupi ze az, mi ciebie zal. Ale skoro chciales dupa ruskich witac to witaj. Ja ich bede wital inaczej. I nie mow my, bo takie gnojki jak ty nie reprezentuja nikogo poza samymi soba.
slawek290 napisał/a:

[ Dodano: 23-06-2014, 21:02 ]
gorcio napisał/a:

O popatrz - Komputera do nurkowania obsłużyć nie umiesz a na czołgach się znasz

Jestes zbyt tepy i glupi zeby sie zdziwic na czyms ktos moze sie znac.
Na odpowiedz sie nie sil, zgadnij dlaczego.

makalu
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2014, 22:34   

Ruskim dup się nie dawało.Sami sobie brali,a jak nie dali wziąć to kula w łeb.Tacy to byli przyjaciele.
Ja (na marginesie) robiłem w zakładach remontowych gdzie testowano F-16.I piloci i mechanicy tylko psy wieszali na tych maszynach.Piotrkw, zobacz gdzie używano pierwszy raz F-ów (dawno) i zapytaj Usa ,czemu nie dali nam nowszych konstrukcyjnie maszyn(bo mają)?Jak do malucha wsadzisz komputer i jet-odrzut to się rakietą nie stanie.Zaprojektowany z silnikiem przy samej ziemi zaciąga wszystko z pasa.Migiem można było wystartować z pasa w lesie pełnego szyszek i igliwia,a dla eFa to niewykonalne.Przed każdym startem pas się czyści polerkami.U Amerykanów nawet się sprawdzają takie konstrukcje -tyle że przy startach z lotniskowca.

A w temacie:Każdy normalny premier ,gdyby usłyszał jak mu dupę rąbią jego ministry,od razu podałby się do dymisji i wypieprzył ich na pysk.A co ma teraz biedny zrobić? Woli ,żeby się samo uspokoiło,bo posadka w Unii czeka i po co mu smród za d...ą?Jak nie upilnował swoich ministrów,to jak sobie poradzi z podwładnymi w Unii?

piotrkw 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-06-2014, 22:57   

makalu napisał/a:
Migiem można było wystartować z pasa w lesie pełnego szyszek i igliwia,

Cóż , argument nie do odparcia , a MIG-15 nie wymagał nawet hangarowania , zimą można było wleść na skrzydło i odśnieżyć łopatą , nalać wiadrami paliwo i lecieć . To rzeczywiście wspaniała maszyna . Dużo lepsza niż gówniany F-16 co to i ciepły hangarek , i sprzątnięty pas , i w ogóle takie "ciepłe kluchy".

makalu napisał/a:
U Amerykanów nawet się sprawdzają takie konstrukcje -tyle że przy startach z lotniskowca.

Na lotniskowce mają dużo mocniejsze konstrukcje .

Fakt , mogliśmy kupić F22 Raptor (gdyby chcieli sprzedać ? ) może na jeden egzemplarz by starczyło ;-) ale za to jakie nowoczesne byśmy mieli lotnictwo ;-)

Pozdrawiam Piotr

[ Dodano: 23-06-2014, 23:27 ]
gorcio napisał/a:
Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem,

Masz rację , są to argumenty poza wszelką dyskusją ;-) i podważanie ich nie ma sensu ;-)
Jak i kolegi Sebiriusza ;-) są po prostu prawdziwe ;-)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu