Na sucho w jaskini miewam chwile słabości a pod wodą?? nie dla mnie
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 31-07-2014, 10:11
Czasem się zastanawiam na ile nie normalny jest ktoś kto odkrywa takie jaskinie. No bo wleźć do nie znanej dziury bez pewności czy za zakrętem będzie dośc miejsca i czy będzie szansa się cofnąć.
Mocna rzecz- cieszę się, że wrzuciłeś film. Fajnie byłoby wzbogacić film opisem miejsca akcji, odległości, głębokości, wymiarów korytarzy, zespołu, trudności itp. Myślę, że nie tylko ja chętnie poczytałbym o tym.
sorki za brak opisu ale nie liczyłem że ktoś się zainteresuje...
to ze puszczało wiedziałem bo woda tam płynęła i gdzieś sie mieściła, okazało się że i ja sie zmieszcze.
głębokość jakieś 7 metrów max (za ciasno żeby na zegary spojrzeć) odległość wszystkiego jakieś 80-100 metrów, na pare razy podchodziłem a poręcz nie skalibrowana więc precyzyjnie nie wiem
twin a'la Starnaś bo inaczej sie nie da.
ciąg dalszy nastąpi
[ Dodano: 31-07-2014, 19:58 ]
Nuroslaw:
takie rzeczy sie robi z głową i wtedy nie jest źle chociaż nurkowanie nowe i to które jest na filmie zrobiłem sam ale według mnie było bezpiecznie, ale ja uznaje to co powiedział Krzyś:
"Robię coś solo, bo mi to z różnych powodów po prostu odpowiada, a potem schodzę na dół lub wychodzę do góry i mam potrzebę napić się piwa w dobrym towarzystwie.
Ale wspólne picie piwa to nie to samo co wspólne nurkowanie"
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 01-08-2014, 22:19
Cytat:
takie rzeczy sie robi z głową i wtedy nie jest źle
hehe, człowiek musi mieć coś z głową, że pcha się w takie dziury
Gratulacje! To jest nurkowanie do jakich chce dojśc. Pytanie: to jest naturalna dziura? Bo mam wrażenie, że przy wyjściu widac kłodę drewna w która są wbite gwoździe.
Zawał puszcza, tylko że pod nim jest korytarz metr na metr, nie ma gdzie uciekać... trzeba go z daleka szturchać...
a naturalny to taki który zrobiła woda i nie trzeba nic poszerzać żeby się zmieścić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko