Głosujcie dalej na śmieci z po.. Tak się traktuje obywatela który nie kradnie tylko uczciwie pracuje.. Ukradnij 100 milionów i zróbcie przewały na autostradach to nic ci nie grozi.. Ale śmieci ze strażnicy złapali strasznego przestępce.. Do gnoju z takimi ścierwami..
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 28-06-2015, 20:12
gazeliusz napisał/a:
który nie kradnie tylko uczciwie pracuje..
Rozumiem, że uczciwe prowadzi działalność gospodarczą , odprowadza podatki, i uzyskał zgodę na handel uliczny w tym miejscu, za co wniósł stosowna opłatę do urzędu gminy danego terenu ???
gazeliusz napisał/a:
Głosujcie dalej na śmieci z po..
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz Tylko to wszystko niestety nie jest śmieszne .
Pozdrawiam Piotr
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2015, 21:08
piotrkw napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Rozumiem, że uczciwe prowadzi działalność gospodarczą , odprowadza podatki, i uzyskał zgodę na handel uliczny w tym miejscu, za co wniósł stosowna opłatę do urzędu gminy danego terenu ???
Płaci czy nie, zakres użycia "siły" przez SM przekracza rzeczywiste potrzeby. Dla Straży Miejskiej tego rodzaju akcje, przekraczają zwykle ich znajomość tematu - stąd ten brak profesjonalizmu a co za tym idzie - taki ośmieszający ich film. Obywatel ten, po akcji mógł złożyć kilka zażaleń i skarg na działanie strażników, szczególnie gdyby był w posiadaniu tego filmu i miałby ogromne szanse wygrać sprawę (napisałem "miałby" bo sądy Ci u nas niezawisłe ( a może stne ) i nigdy wynik nie jest z góry przesadzony).
Poza tym, też jestem, by kwota wolna od podatku była odpowiednia. Bo jeśli min socjalne wynosi ~900 zł (zależnie czy jednosobowo czy per capita) to w skali roku kwota ta winna wynoisć min 12x900 ~ 11.000 zł a nie 3091zł !!!! I dla działalności gospodarczsej, też winny byc na niskim poziomie obciązenia. Jednym ruchem więcej osób byłoby na legalu i szara strefa znaczący by zmalała.
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2015, 21:55
piotrkw napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Głosujcie dalej na śmieci z po..
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz Tylko to wszystko niestety nie jest śmieszne .
Pozdrawiam Piotr
Nawet jeżeli nic nie odprowadzał i nie miał pozwolenia to te śmiecie nie miały prawa go dotknąć palcem.. Może spróbuj ich poprosić o pomoc jak piesek sra na środku chodnika, okradają samochód albo banda pijanych leszczy okłada twojego kolegę...Zakończą się wtedy twoje wywody na temat papierka z gminy od kolejnego marnego urzędniczyny bez jakiejkolwiek odpowiedzialności, który nie odpowiada przed nikim za błędne decyzje.. A co do niezawisłości sądów.. Nie istnieje coś takiego, ręka rękę myje w układzie milicja, prokuratura, sąd..
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2015, 22:04
gazeliusz napisał/a:
to te śmiecie nie miały prawa go dotknąć palcem..
Cytat:
od kolejnego marnego urzędniczyny bez jakiejkolwiek odpowiedzialności
Czytając tak skonstruowane zdania, łzy nie uroniłbym gdyby Ciebie tak potraktowali. , mimo że z treścią się zgadzam, ale z formą nie.
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2015, 22:48
Może właśnie z tego powodu tak ich nazywam.. To się nazywa doświadczenia własne..
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 29-06-2015, 07:45
Jak zwykle - mamy 38 milionow ekspertow od podatkow, polityki zagranicznej, polityki wewnetrznej, zas od lotnictwa i armii pewnie bedzie juz ze 40 milionow ekspertow.
Nie martwcie sie - na jeseni nowy rzad rozwiaze Wasze problemy, do Boze Narodzenia wszyscy beda milionerami, zas do wiosny kraj zostanie odbudowany z ruiny. Kto wie, moze jak sie dobrze postaraja to uda sie zrzucic jarzmo Unii Europejskiej i wyjsc spod ucisku NATO . Na pewno zas uda sie zmienic ustawe o in vitro i uniewaznic przetarg na helikoptery bo tako rzecze Kosciol i Solidarnosc ... a potem wybudowac ze 100 pomnikow i 50 swiatyn opatrznosci.
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz
Eeeeee, ten tego... w kwestii ilości ekspertów:
Dane jakie niedawno czytałem mówią o 8 milionach młodych którzy wyjechali z kraju.
Czyli ekspertów pozostało max 32 miliony...
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 30-06-2015, 08:20
A tam w Belgii macie wątpliwości, że samolot i prezydent był nasz?
[ Dodano: 30-06-2015, 08:24 ]
Przepraszam, pomyliłem posty. Pytanie kierowałem do Piotrkw a nie wiedzieć dlaczego nie mogę zmienić swojego wpisu..
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 30-06-2015, 11:21
gazeliusz napisał/a:
że samolot i prezydent był nasz?
Samolot jak najbardziej Nasz , czyli Państwa Polskiego . Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój
Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój
Powołujesz się na filozofie PIS uzasadniając stosowanie tej zasady (wzajemności ).
Myślę kolego ,że chronologia zdarzeń ci się pomyliła bo uznając, że stosujesz zasadę wzajemności to musiałbyś jednak wyprzedzić PIS w dezawuowaniu prezydenta gdyż Kaczyński był prezydentem ( nie uznawanym przez ciebie ) przed Komorowskim. No chyba, że uznałeś pośmiertnie ( w rewanżu za postawę PIS) ,że to nie jest Twój prezydent.
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 30-06-2015, 14:32
Henry napisał/a:
piotrkw napisał/a:
Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój
Powołujesz się na filozofie PIS uzasadniając stosowanie tej zasady (wzajemności ).
Myślę kolego ,że chronologia zdarzeń ci się pomyliła bo uznając, że stosujesz zasadę wzajemności to musiałbyś jednak wyprzedzić PIS w dezawuowaniu prezydenta gdyż Kaczyński był prezydentem ( nie uznawanym przez ciebie ) przed Komorowskim. No chyba, że uznałeś pośmiertnie ( w rewanżu za postawę PIS) ,że to nie jest Twój prezydent.
To cofnij sie przed Prezydenta Kaczynskiego (tak sie sklada, ze nie byl on pierwszym Prezydentem po zmianie ustroju), i jeszcze raz zobacz ktory z Prezydentow byl publicznie dezawuowany, obrazany czy wyzywany, rowniez od zdrajcow, poprzez rozne polityczne i ludzkie miernoty glownie z PiS. To tak apropos zasady wzajemnosci, bo po jesieni bedzie obowiazywala inna zasada - TKM. Pogadamy za 4 lata, bo przeciez nie ma co teraz krytykowac rzadu, ktory jeszcze nie powstal.
jeszcze raz zobacz ktory z Prezydentow byl publicznie dezawuowany, obrazany czy wyzywany, rowniez od zdrajcow, poprzez rozne polityczne i ludzkie miernoty glownie z PiS
Jakbyś podał konkret to mógłbym przyznać Ci racje lub zaprzeczyć bo mogę mieć inne zdanie . Posługiwanie się ogólnikami jest w takich dyskusjach nie skuteczne i prowadzi właśnie do takiego samego skutku jak mamy na naszej scenie politycznej . Trudno mi się odnieść do słów obrażany.wyzywany, miernoty z PIS.
Jeśli chodzi zaś o naszych byłych prezydentów po 89 roku to uważam, że nie mieliśmy wiele szczęścia albo rozumu jako wyborcy ale myślę też ,że nie ma powodów takich by jutro nie mogło być lepiej.
[ Dodano: 01-07-2015, 11:49 ]
W USA przeliczano głosy ręcznie bo różnica była jeszcze mniejsza
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 01-07-2015, 12:28
Henry napisał/a:
Jakbyś podał konkret to mógłbym przyznać Ci racje lub zaprzeczyć bo mogę mieć inne zdanie .
Zartujesz prawda ? Chyba potrafisz wymienic Prezydentow RP po zmianie ustroju ? Wystarczy zeknac na nazwiska ... kazdy jeden po kolei byl traktowany jak byl, a jak byl to sobie mozesz poczytac. Lub poogladac, np palenie kukly w wykonaniu obecnych czlonkow PiS.
To tyle jesli chodzi o zasade wzajemnosci lub szacunek dla urzedu Prezydenta RP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko