Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:21
Co się dzieje z tym forum!!!!!????? :(
Autor Wiadomość
Przemek 

Stopień: DM+dry suit+nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2004, 17:05   Co się dzieje z tym forum!!!!!????? :(

Z wielkim smutkiem przeczytałem wątek o panu S.
O forum nuras dowiedziałem się przez przypadek gdy znużony i zdegustowany przeglądałem pl.rec. Niedobrze mi było od czytania postów na tamtym forum, gdzie najwięcej postów miały dyskusje na temat: "czy cmas jest lepsze od padi", " dlaczego apeks a nie scubapro"... no i tak dalej wiadomo o co chodzi. Znużony miernym poziomem tamtego forum z wielką radością zacząłęm odwiedzać to forum, i nawet się skromnie udzielać...
Mili ludzie, umawianie sie na nurki, wymiana doświadczeń, zero bredni i bójek o organizacje....
Jednak to co widze teraz mnie przeraża, LUDZIE czemu wogóle dodajecie jakiekolwiek posty do dyskusji typu "strugal jest be bo..." nie znam gościa osobiście, mam gdzieś jego podejście do nurkowania.
Pytam tylko po co kontynuujecie dyskusje na temat pietruszki, jest ona bezowocna, nic nie da a ludzi tylko odstraszy bo zaczyna przypominać pl.rec.

Zwracam się z gorącą prośbą o utrzymanie tego forum na poziomie poprzez "olewanie" idiotycznych postów tego pokroju.... W przeciwieństwie do pl.rec. mamy tu adminów którzy mogą kontrolować co się tu dzieje. Czy na posta "Cmas czy PADI" nie można podać po prostu linków do obu organizacji i tyle, a nie brnąć w kolejną dyskusję na temat wyższości bmw nad mercedesem...??????????

Mam nadzieje że mnie rozumiecie i podzielacie moje zdanie.

Pozdrawiam
Przemek

Marta_W 

Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 14-08-2004, 17:34   

Całkowicie się z Tobą zgadzam; od paru dni nie mogę znaleźć nic ciekawego, a od czytania o TS naprawdę moja wiedza nurkowa nie wzrasta. Wprost przeciwnie; odkrywam kolejne środowisko, gdzie ludzie opluwają się wzajemnie. Ha! Żeby tego doświadczyć, wystarczy, że pójdę do pracy, nie musze jeszcze dodatkowo "uczestniczyć" w tym w moim wolnym czasie.
Jako świeżemu nurkowi bardzo mi zależy na rozwijaniu umiejętności, także przez wymianę zdań z doświadczonymi nurasami. A na razie dowiedzialam się tylko, że istnieje TS. To chyba nie jest podstawa.
Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieje, że tematyka odbije od dna i otrzepie się z mułu!!!!

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2004, 22:12   

Z przykrością muszę stwierdzić, że powyższe posty wywarły na mnie pewnego rodzaju refleksje niestety niezbyt przyjemne. Przedmówcy mają rację dlatego żeby nie doprowadzić FN do poziomu jak pl.rec muszę podjąć stosowne kroki.
Propozycje póki co mam dwie:
1/ Zamknąć FN na jakiś czas, aż się to wszystko uspokoi i wszyscy przemyślą sobie sens istnienia FN
2/ Osoby które będą w jakikolwiek sposób oczerniać innych otrzymają bana na jakiś okres.

Narazie mam tyle propozycje. Może wpadnie mi do głowy inne, lepsze rozwiązanie to nieomieszkam poinformować wszystkich :razz:

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2004, 22:21   

Czesc...
Nie wiem czy jestes osoba odpowiednia do tej dyskusji, ale powiem tylko to co ja mysle...
Postac Tomka Struglaskiego jest kontrowersyjna (jak dla mnie) i mysle ze to jest powodem wielu dyskusji...ja powiem co ja uwazam na temat Tomla gdy Go poznam osobiscie, albo jak pojawie sie w Kowntakach (wtedy wypowiem sie tylko o bazie), mysle takze ze moja ocena osby Tomka nie pojawi sie na forum bo nie mam zwyczju mowiec o kims publicznie, No chyba ze sa to rzeczy pozytywne.
Natomist co do srodowiska nurkowego...to sie nie zrazajcie ja nurkuje narazie tylko 4 lata, ale caly czas poznaje to srodwisko od najlepszej strony...sami mili, uczynni ludzie, usmiechnieci ze wszystkim jestem na Ty i to tez mi sie bardzo podoba :lol: - mysle ze jest to jedna z najfajnieszych rzeczy w naszej "wielkiej nurkowej rodzinie".
Wiele przykladow macie na tym forum..Gdy tylko ktos ma jakis problem odazu ktos inny pomaga go rozwiazac. dzieli sie doswadczeniem badz wiedza. Nikt nie jest na tym forum wysmiewany, ani pomijany i to jest bardzo wazne...bo widac jaka maja kulture ludzie ktorzy sie tutaj udzielaja...

Mrówa 

Stopień: DM pedi/ AN Iantd
Wysłany: 15-08-2004, 12:32   

Idzie wiosna ptaszki śpiewają . Wszystko co żywe i nie zywe budzi się do zycia . Kwitki pachną , wróbelki ćwierkają . Wszyscy się kochają :-D . Ale sie zrobiło sielsko . :mrgreen:

Przemek 

Stopień: DM+dry suit+nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-08-2004, 20:25   

Adminie, uważam iż sytuacja nie jest na tyle zła aby zamykać forum. Natomiast jestem za czasowymi bannami za oczernianie innych....

Bizon 

Wysłany: 15-08-2004, 21:24   

Tyle juz powiedziano o TS... Tak sobie myślę, czy zamiast usuwać nie lepiej utworzyć osobnego działu. Juz nawet nie "Komis", ale "TS",to powinno rozwiązac problem.
Czy forum sie popsuło? Nie odczułem tego. To, że czasem poleci jakieś łacińskie słowo, czy pajda na karczycho, to normalka w kazdej rodzinie...
Dyskusje "Padi"kontra "Cmas" były, są, i będą. Pokażcie mi Żuczki moje strony w necie, na których można wyczytać tak wyczerpujace info o tych organizacjach. Ktoś kto mysli o kursie, i nie bardzo wie co, i jak, wchodzi na forum i ma pełne info...
Nurasy to dobrzy ludzie, ale i harakterni. W końcu mięczak sie za to nie weźmie. Tak i dyskusje czasami są twarde. To nie jest forum szkółki niedzielnej o robótkach ręcznych przeca. Co by to było, gdybym kiedys otworzył forum.jds.pl, a tu zamiast postaci w szpeju do nurania, w awatarach jakies różowe barbi girl... Koszmar.
W końcu, to do Ciebie Marta_W, czy ktoś Ci kiedys odmówił pomocy? Może odmówił rady? Wątpie... A że czasami sobie poplują? Jak w rodzinie :) W realu ponurają. Browarem wypłuczą złe myśli, i wsio wporzo...

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-08-2004, 21:54   

Bizon napisał/a:
Tyle juz powiedziano o TS... Tak sobie myślę, czy zamiast usuwać nie lepiej utworzyć osobnego działu. Juz nawet nie "Komis", ale "TS",to powinno rozwiązac problem.

Pomysł jak najbardziej mi odpowiada o ile ktoś pokryje koszty częściowego utrzymania serwera bo ja nie zamierzam specjalnie dla TS zakładać działu. Jest tu ponad 1300 użytkowników więc może każdemu założe oddzielny dział? Wg mnie TS niczym sobie nie zasłużył abym mu zakładał specjalnie jego własny dział.
Dziwi mnie jak łatwo dajecie się podejść. Nie sądzę żeby TS miał zbyt wysoki stopień w wojsku jednak skutecznie potrafił "podejść" wielu do tego stopnia, że sami idziecie mu na ręke.
Moja odpowiedź brzmi NIE

Baster 

Stopień: bez znaczenia
Kraj:
Japan

Wysłany: 15-08-2004, 22:07   

Cytat:
Nie sądzę żeby TS miał zbyt wysoki stopień w wojsku jednak skutecznie potrafił "podejść" wielu do tego stopnia, że sami idziecie mu na ręke

To a'propos tego oczerniania :?: Przykre...

Bizon 

Wysłany: 15-08-2004, 22:41   

Baster... Jak Boga kocham... Znowu sie zacznie temat TS. Tu chodzi o ton jego wypowiedzi, który sprowadza burze na tę oazę spokoju, podczas gdy ON nastepnie wrzuca swoją reklamę. Wielgachny baner, kumasz bracie?
Ja nic do niego, jako człeka nie mam, bo go nie znam. Niech se nawet bedzie bohaterem narodowym w stylu Zorro, z nozem nurkowym w garści. Ani to ziębi, ani grzeje. Swoja droga jesli pominąć cały ten patos, i popelinę, facet ma troche racji.
Takoż... "Proponuję przenieśc kolegę śpiewaka do sekcji gimnastycznej. Po pierwsze nie będzie sam. Po drugie przestanie spiewać...."
Admin... To może "Temat testowy"? Niesmiało Bizon spytał....

Baster 

Stopień: bez znaczenia
Kraj:
Japan

Wysłany: 15-08-2004, 22:47   

Tiaa..już milczę.

czarnulka 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2004, 00:52   st

Ile nurków i organizacji nurkowych...tyle kontrowersji...a co tam ,niech kazdy sie "wyflaczy" z tego co myśli.Zamykac forum nie ma co. :-D .A pan Strugalski budzi kontrowersje i bedzie...

GosiaS 

Kraj:
United States

Wysłany: 16-08-2004, 08:07   

Czy wszyscy szanowni Forumowicze zauważyli przy każdym temacie ikonke IGNORUJ ??? Jeśli tak to zapraszam do korzystania z niej. Kliknięcie w nia spowoduje nie wyświetlanie się na waszych monitorach wypowiedzi danej osoby. I MACIE W KONCU SWIĘTY SPOKOJ. Czy cos jeszcze ??????????

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 16-08-2004, 09:13   

Gosiu,
opcja "Ignoruj' to jest mało wychowawczy element. Owszem mogę ją zastosować, ale dużo lepiej bym się czuł jak by dana osoba wiedziała, ze taki ton wypowiedzi nie jest dobrze widziany na tym Forum.
Tak więc propozycja Darka z czasowym banem, jest jak najbardziej słuszno IMHO, warto jeszcze tylko wyjaśnić danej osobie za co konkretnie dostała bana, a moze nastepnym razem sie zastanowi czy pisać w taki sposób.

I zgadzam się z Darkiem, że absolutnie nie wolno tworzyć nikomu własnego działu. Już widzę ja TS sie cieszy że jego popularność zaowocowała nawet własnym działem na naszym forum. Toz to właśnie o to chodzi aby byc gdzieś wyróżnionym (niezależnie od sposobu).

Pozdrawiam

Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 16-08-2004, 09:51   

Cześć,

Opcja IGNORUJ jest super - jednak nie broni przed dalszymi dyskusjami nt. TS - vide bieżący wątek. Jak już napisałem wcześniej dajcie mu BANA plizzzz - za tydzień góra dwa wszystko przycichnie i będzie znów jak dawniej...a my sobie oszczędzimy czasu zamiast czytać głupoty.

PS
Darek - nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz czasowo zamknąć FN - dopiero dałbyś satysfakcję TS...

Pozdr, Chopin

Beny 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2004, 11:00   

Cytat:
dyskusje czasami są twarde. To nie jest forum szkółki niedzielnej o robótkach ręcznych przeca. Co by to było, gdybym kiedys otworzył forum.jds.pl, a tu zamiast postaci w szpeju do nurania, w awatarach jakies różowe barbi girl... Koszmar.

Bizon. To mi sie podoba :wyn;

pozdrawiam. Beny

Marta_W 

Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 16-08-2004, 11:05   

Bizon napisał/a:
W końcu, to do Ciebie Marta_W, czy ktoś Ci kiedys odmówił pomocy? Może odmówił rady? Wątpie... A że czasami sobie poplują? Jak w rodzinie :) W realu ponurają. Browarem wypłuczą złe myśli, i wsio wporzo...

nie mam zastrzeżeń do nurków, bo wiara jako taka bardzo mi się podoba i wiem, że to właśnie tutaj mogę szukać odpowiedzi na wiele pytań. Cóż, widocznie tak to już jest, że czasem trzeba sobie popluć. Byleby nie stało się to treścią życia, czego sobie i nam wszystkim życzę.
Pozdrawiam serdecznie

Tomek Tatar 

Stopień: instruktor KDP/CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2004, 11:14   

Chopin napisał/a:
Jak już napisałem wcześniej dajcie mu BANA plizzzz

Zaraz, komu? Tomkowi Strugalskiemu? Przecież w tej chwili istnieją już 2 wątki na jego temat, które nie zostały zapoczątkowane jego postem, więc to nic nie da. Zacznijmy od siebie i przestańmy dyskutować na ten temat - wszyscy już swoje powiedzieli i do niczego te dyskusje nie prowadzą. Nie ma w Polsce innego instruktora godnego takiego zainteresowania? :-D

Pozdrawiam.

czarnulka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2004, 12:00   

Ludzie poprostu nie czytajcie tego jesli nie macie ochoty,i po dyskusji....

GosiaS 

Kraj:
United States

Wysłany: 16-08-2004, 21:10   

właśnie ... i o to chodzi !!!

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu