Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
AOWD
Autor Wiadomość
decp01 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-08-2015, 11:50   AOWD

Cześć,
chciałbym zrobić AOWD w SSI. Polecicie jakiegoś dobrego instruktora na Śląsku.
Z góry dziękuję.

Piotr Stańczuk 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-08-2015, 11:55   

szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-08-2015, 18:43   Re: AOWD

decp01 napisał/a:
Cześć,
chciałbym zrobić AOWD w SSI. Polecicie jakiegoś dobrego instruktora na Śląsku.
Z góry dziękuję.

Proszę bardzo, tutaj masz świetne centrum nurkowe, polecam zarówno kursy, jak i wyjazdy:

http://www.divemasterpro.pl

pawelu 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2015, 19:39   

Przepraszam ze podepne sie pod temat.
Do kogo sie udac w Krakowie na AOWD (wrzesien)
Dziekuje

bell23 

Stopień: AOWD, EAN, Full Cave
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2015, 21:13   

Kraken?

pawelu 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2015, 21:25   

Cytat:
Kraken?

Alternatywa?

steve1973 

Stopień: Ext. Range
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-08-2015, 08:15   

pawelu napisał/a:
Cytat:
Kraken?

Alternatywa?

Kraken!

juwisz 

Stopień: AOWD, EAN
Kraj:
Ukraine

Wysłany: 15-08-2015, 09:09   

Nautica instr. Paweł. - polecam

Kraken instr. Tomek
Karol Ołówek SDI
Krab
Humbak
Litoral
5fal
Lets Dive
Nautilus
Ostatnio zmieniony przez juwisz 15-08-2015, 09:11, w całości zmieniany 1 raz  

froniu82 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-08-2015, 10:02   

Nurkomania.

pawelu 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-08-2015, 21:33   

Z jakiego maila najlepiej korzystac zeby skontaktowac sie z CN Kraken?

kraken 

Stopień: Course Director PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-08-2015, 21:34   

maciek@kraken.pl
Pozdrawiam
Maciek

pawelu 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-08-2015, 21:46   

Dzieki :)

Jan Dudzinski 

Stopień: Mam
Kraj:
Belgium

Wysłany: 27-08-2015, 13:45   Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Piotr Stańczuk napisał/a:
szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Ładnie to brzmi...

Ale PORÓWNAJ sobie co jest wymagane na SSI AOWD i np. PADI AOWD.
Oba te kursy DRASTYCZNIE się różnią.. A ponieważ standardy np. PADI mówią iż instruktor NIE MOŻE uczyć NIC WIĘCEJ niż jest w programie pod groźbą wyrzucenia (hi, hi wyrzucenia instruktora z PADI - to praktycznie niemozliwe - instruktor ma SPRZEDAWAĆ certyfikaty w dużych ilościach) nic poza kupą smiechu (PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.

Jak zwykle odsyłam do standardów PADI ( śmiejąc się w kułak - bo jest to zablokowane przez PADI - nie masz dostepu do nich - jak i inni uczestnicy kursów PADI)

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 27-08-2015, 13:59   

Jan Dudzinski napisał/a:
standardy np. PADI mówią iż instruktor NIE MOŻE uczyć NIC WIĘCEJ niż jest w programie pod groźbą wyrzucenia

mamusia nie mówiła że nieładnie jest kłamać?

Jan Dudzinski 

Kraj:
Belgium

Wysłany: 27-08-2015, 14:16   Standardy PADI

TYMOTEUSZ napisał/a:
Jan Dudzinski napisał/a:
standardy np. PADI mówią iż instruktor NIE MOŻE uczyć NIC WIĘCEJ niż jest w programie pod groźbą wyrzucenia

mamusia nie mówiła że nieładnie jest kłamać?

Zacytuj Standardy PADI i skończy się dyskusja..

wiecznychlopiec 

Stopień: Seal Team PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-08-2015, 14:31   Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Jan Dudzinski napisał/a:

(PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.

bredzisz..., nie wiem co bierzesz ale podziel się telefonem do dilera, mam czasem ochotę na chwilkę zapomnienia :aaa:

ja tam jestem dumnym nurkiem Padi, a właściwie dumnym nurkiem swojego instruktora, pewnym swoich umiejętności :D , wyszkolonym w ciemnych i zimnych polskich kałużach. Fakt, że o głębokości +50m ciężko, ale to chyba wykracza trochę poza rekreację i AOWD.

W ciepłych krajach widziałem już instruktorów różnych federacji pływających na konika i kurczowo trzymających się opustówki przy wynurzaniu i trzymających rączki przed sobą złączone jak do modlitwy jednocześnie kur...cych wizurę na wraku. Pokazujących do mnie swój komputer i wtrącających się w wynurzenie z magicznym 3 min na 6m i 50 bar rezerwą niezależnie od rodzaju nurkowani, a na koniec wyskakujących z tych 6m jak spławik łbem prawie w riba. U nas w tych ciemnych kałużach takich jakoś mniej... ale ja młody jestem i może mało widziałem.

chętnie bym wlazł z twoim kursantem po AOWD wyszkolonym w tym roku do naszej polskiej kałuży. Mogę z takiego nurkowania nagrać filmik nawet jeśli chcesz, on SSI ja PADI. Inni ocenią - bez montażu i cięcia, naga prawda? Nie twierdzę, że jestem zajebisty ale różnicą musi być powalająca w wyszkoleniu skoro wylewasz przy każdej okazji wiadro pomyj na padi. Ja się zawsze chętnie uczę i nurkuje z lepszymi ode mnie.

zgłosi się jakiś uczeń naszego mistrza?
popływamy sobie do przodu, do tyłu, powisimy tu i tam, w masce bez maski, z bojka i bez, jakieś zabawy kołowrotkiem, zaworami za plecami, jakieś tam oog czy coś... no wiesz tak dla funu jak 2 nurków AOWD. Jeden najlepszej federacji i asów instruktarzu drugi masówki i komercyjnej papki z certyfikatem prawie jak ze sklepu tylko od PADI

tak się też zastanawiam czy przekonanie o własnej samozajebistości jest w tej federacji powszechne czy tylko tak masz. Bo podręczniki są podobne trochę do ciebie. W podręcznikach padi jest o połowę mniej marketingowej papki niż w tych od SSI. Fakt, że w obu przypadkach jest dno merytoryczne to inna kwestia.

to jak? wydajesz swoim nurkom ceryfikat największej zajebistości po 5000 zaliczonych nurków:

"The SSI Platinum Pro5000 Diver card is the calling card of the world’s most elite water explorers. The list of cardholders is a “who’s who” of diving, containing the world’s most prominent dive leaders, scientists, photographers, manufacturers, retailers, and resort operators. "

większego samouwielbienia nie widziałem, a te poziomy za 50, 100 itd. zalogowanych nurkowań. Jaja sobie robisz?

trochę pokory
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 15:48, w całości zmieniany 6 razy  

Jan Dudzinski 

Kraj:
Belgium

Wysłany: 27-08-2015, 14:55   Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

wiecznychlopiec napisał/a:
Jan Dudzinski napisał/a:

(PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.

bredzisz..., nie wiem co bierzesz ale podziel się telefonem do dilera, mam czasem ochotę na chwilkę zapomnienia :aaa:

trochę pokory[/b]

Fajnie piszesz ale to co proponujesz (swoje umiejętności) WYBIEGA mocno poza kurs PADI AOWD który zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.

Nastepna sprawa - nurkoanie w różnej widoczności/temperaturze...
To własnie powoduje, że macie klapki na oczach i jesteście NIEBEZPIECZNI tutaj..

I to co piszesz, świadczy wyłacznie o TWOIM BRAKU wiadomości na poziomie OWD PADI.

Cytuję Ciebie "trochę pokory".. Na poczatek przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz swój podręcznik PADI OWD.

wiecznychlopiec 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-08-2015, 15:14   Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Jan Dudzinski napisał/a:

Fajnie piszesz ale to co proponujesz (swoje umiejętności) WYBIEGA mocno poza kurs PADI AOWD który zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.

cóż właśnie taki był mój kurs "kupiony" w PADI, trwał 3 dni a nie 2, a "standardy" określają MINIMUM które trzeba zrealizować, a to duża różnica. Wystarczy, że odpowiedni instruktor dopasuje do ciebie wszystko. Tylko, że w takim wypadku założona teza, że liczy się instruktor a nie federacja jest prawdziwa i tobie nie pasuje.

Jan Dudzinski napisał/a:

Nastepna sprawa - nurkoanie w różnej widoczności/temperaturze...
To własnie powoduje, że macie klapki na oczach i jesteście NIEBEZPIECZNI tutaj..

hm... ja po OWD nie miałem problemu z radzeniem sobie w ciepłych krajach w wodzie. Jestem dosyć bojaźliwy i nie przecieniam swoich umiejętności. Twierdzisz, że lepiej szkolić w łatwiejszych warunkach niż trudniejszych? poważnie?
ja zaczynałem swoją przygodę od egiptowa, później szkoliłem się w PL i nie miałem żadnych problemów z nurkami potem np. na kanarach. W drugą stronę byłoby chyba troszkę trudniej... ciemno, zimno i do domu daleko, jakieś hipotermie itp. W jasnych i ciepłych wodach nie masz połowy tych problemów, które nurek w pl musi ogarnąć na dzień dobry.

Jan Dudzinski napisał/a:

zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.

może gdybyś swoich kursantów uczył umiejętności dostosowanych do ich potrzeb i możliwości, a nie tylko minimum programowego swojej federacji, kursy by wyglądały trochę inaczej? z korzyścią dla przyszłych nurków.
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  

Jan Dudzinski 

Kraj:
Belgium

Wysłany: 27-08-2015, 16:03   Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Wieczny... Pisze:

cóż właśnie taki był mój kurs "kupiony" w PADI, trwał 3 dni a nie 2, a "standardy" określają MINIMUM które trzeba zrealizować,

Jan odpowiada:

Ile było nurkowań? 5 czy wiecej?

Co określają standardy PADi nie masz BLADEGO POJĘCIA.. Tak jak i inni z certyfikatami PADI. Bo ich po prostu NIE CZYTAŁEŚ.

Wieczny pisze:

może gdybyś swoich kursantów uczył umiejętności dostosowanych do ich potrzeb i możliwości, a nie tylko minimum programowego swojej federacji, kursy by wyglądały trochę inaczej? z korzyścią dla przyszłych nurków.

Jan odpowiada:

Skąd masz te madrości?
Czytałeś opis kursu OWD SSI? 4 dni 12 nurkowań w morzu na rafach... Po 50 lub wiecej minut pod wodą...
Na ogól kończy się na 50 minutach bo macie żałosną kondycję..

Dalej: Na tej liście (dział REKLAMA) znajduje sie oferta CAŁKOWICIE DARMOWEGO dnia nurkowań na rafach (DOWOLNA ilość nurkowań).
Promocja jest na stronie www od LAT,
Jeszcze nie było nurka PADI w tym instruktora PADI który by chciał z niej skorzystać - tzn. zaprezentować swoja wiedzę z poziomu OWD.

WSZYSCY wolą PŁACIĆ nurkując tutaj..

wiecznychlopiec 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-08-2015, 17:31   Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją

Jan Dudzinski napisał/a:

Jeszcze nie było nurka PADI w tym instruktora PADI który by chciał z niej skorzystać - tzn. zaprezentować swoja wiedzę z poziomu OWD.

WSZYSCY wolą PŁACIĆ nurkując tutaj..

a nie wpadłeś na to, że czytając twoje teksty nikt po prostu nie ma ochoty z tobą nurkować i stawać do twojego konkursu? :marl: tym bardziej "promocja"jest mało atrakcyjna

nikt nie jest godzien :buuu:

wolę wybrać sobie instruktora i robić to co trzeba niż robić tak jak ty z nosem w minimum programowym, które mnie jako nurka mało obchodzi.

Jan Dudzinski napisał/a:

Skąd masz te madrości?

przed chwilą to ty byłeś zaskoczony, że można robić coś więcej na kursie niż minimum programowe

właśnie od takich instruktorów trzymam się z daleka - sprzedawców minimum programowego z kursu i kolejnych plastików, niezależnie z jakiej "wypasionej" federacji.

no ale jak samo o sobie piszesz na stronie:
Cytat:

"DIVER 5000 PRO MOST ELITE DIVER IN THE WORD - Jedyny polski instruktor w historii z tym wyróżnieniem

może i jedyny, ale znowu nie wpadłeś na to, że ludziom nie zależy na tak śmiesznych tytułach? MOST ELITE DIVER IN THE WORD :aaa:

a szacunku nie masz nawet do swoich kursantów:
Jan Dudzinski napisał/a:

Na ogól kończy się na 50 minutach bo macie żałosną kondycję..

w końcu żaden kursant nie jest tobą od razu hiper nurkiem...
rzeczywiście żałosne....

trochę przypominasz mi betony z PZW im dalej od nich tym lepiej, a swoją rekreacyjną aktywność lepiej realizować z dala od ciebie, najlepiej na innych wodach
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 17:49, w całości zmieniany 2 razy  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu