Wysłany: 01-07-2015, 11:25 Aktualna sytuacja w Dahab ???
Czesc,
Rozwazam wyjazd do Dahab we wrzesniu. Bedzie juz po Ramadanie.
Byl ktos ostatnio w Dahab? Jak atmosfera, obecnosc wojska na drodze z Sharm itp?
Moze ktos sie wybiera?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi mogace cos wniesc.
Zdanie Scanera znam .
Ostatnio zmieniony przez canimo 01-07-2015, 11:26, w całości zmieniany 1 raz
tydzień na wielkanoc w sunsplash divers, poza naszą trójką były do wielkanocy dwie osoby, po oni wyjechali a przyjechały cztery nowe, ogólnie miasto duchów, biznesy pozamykane, porzucone budowy, nawet na nurkowiskach pusto poza blue hole i canyonem, tylko bliżej centrum sporo rosjan, z lotniska do dahabu konwój na który trzeba było długo czekać a który potem i tak się rozpadł, z powrotem bez tego cyrku, checkpointy były ale nikt się nie czepiał
Koordynator służb specjalnych, mówiąc o planach ekstremistów, powołuje się na informacje pozyskane m.in. przez polski wywiad. - Spodziewamy się następnych ataków terrorystycznych. Nie tylko w kurortach w Tunezji, ale także w Egipcie. Polacy mogą paść ich ofiarami - mówi.
Biernacki ostrzega też, że to właśnie Egipt i Tunezja mogą być celami kolejnych ataków ze strony terrorystów. Dlatego właśnie koordynator służb specjalnych jednoznacznie odradza wszelkie wyjazdy do tych krajów.
Mogę ujawnić ustalenia Agencji Wywiadu. Spodziewamy się następnych ataków terrorystycznych. Nie tylko w kurortach w Tunezji, ale także w Egipcie. Polacy mogą paść jego ofiarami – powiedział Biernacki. Dodał, że "wywiad jest jednoznaczny w swoich ocenach”.
http://www.wprost.pl/ar/5...ylko-w-Tunezji/
Marek Biernacki ostrzega też turystów, by nie liczyli na pomoc lokalnych służb bezpieczeństwa. Dodaje, że zdecydował się ujawnić te informacje, by zadbać o bezpieczeństwo naszych rodaków.
Widokówka z kurortu
Ostatnio zmieniony przez Scaner 02-07-2015, 10:52, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 15-08-2015, 13:33
Ja Planet Divers odradzam - hotel poniżej krytyki , jedzenie marne - po drugiej stronie jest niemiecki hotel o dużo lepszym stantarcie. Nazwy nie pamiętam.
Na miejscu multum baz w których załatwisz tańsze nurki od ręki.
Ostatnio zmieniony przez nuras5 15-08-2015, 13:37, w całości zmieniany 1 raz
Ja Planet Divers odradzam - hotel poniżej krytyki , jedzenie marne ..
Miałem odmienne doświadczenia. Załatwiałem wyjazd przez ich biuro turystyczne, dostałem niezłe zniżki, busik szybhciutko odebrał nas z lotniska mimo że było nas tylko dwoje, nurki też tylko robiliśmy we dwoje + przewodnik bez żadnych dopłat, mieszkaliśmy w nowej części i warunki były sporo lepsze niż np. w Tropitelu. jedzenie (tylko śniadanie) określiłbym jako typowe, nigdy niczego nie brakowało. Nam taki układ sprzyjał bo mogliśmy na mieście zjeść co chcemy i kiedy chcemy. Cały czas było wifi. Obsługa się starała.
Ja byłem w listopadzie 2013.
Wysłany: 15-08-2015, 15:40
Na pewno można znaleźć tańsze bazy w Dahabie niż Planet Divers i na pewno są lepsze hotele (choć pewnie droższe).
Planet Divers to fajny hotel o pokojach o bardzo różnym standardzie.
Baza zaś to po prostu dobrze działająca baza ale z atmosferą
Jak ktoś lubisz szukać czegoś innego to pewnie warto. Jak ktoś chce miejsce w miarę sprawdzone to warto w Planet
MSC
Wysłany: 27-08-2015, 14:23 Re: Aktualna sytuacja w Dahab ???
canimo napisał/a:
Czesc,
Rozwazam wyjazd do Dahab we wrzesniu. Bedzie juz po Ramadanie.
Byl ktos ostatnio w Dahab? Jak atmosfera, obecnosc wojska na drodze z Sharm itp?
Moze ktos sie wybiera?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi mogace cos wniesc.
Zdanie Scanera znam .
Tak jak dziś pisałem. Dahab pusty zupełnie. Miasto duchów - a raczej wieś...
Kompletny spokój.
Większość ludzi na Canyon - Blue Hole to turysci z Sharm.
Przejazdy Sharm - Dahab turystów z Sharm pod ochrona policjantów w Waszym busie wyposażoną w broń automatyczną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko