Uważajcie wybierając się do Turcji. Baza Octopus w Kemer. Na łodzi ponad 40 osób głównie nigdy nie mający do czynienia z nurkowaniem Rosjanie. Pakują ich w jackety, walą po nerach ołowiem i do wody na foto. I tak przez cały dzień. Destynacja wybrana dla Rosjan - Kiris, aby można było nimi szurać po piachu i szybko wywalić z wody bo następna grupa czeka. Syf w wodzie bo ilości ludzi nieprzeciętne, że aż przykro się zanurzać. Fabryka pracuje od rana do wieczora. Nam bili brawo bo potrafiliśmy utrzymać pływalność (sic!). Zasugerowaliśmy się wcześniejszym dobrym postem o tym centrum. Niestety koszmar. Umówiliśmy się na określony termin i dodatkowe nurki na wraku Paris ale nie przyjechali po nas. No bo po co - na nas marnować czas jak Rosjanie w ilości hurtowej zapewniają dochód. Widzieliśmy inne łodzie Posejdon i to samo. Kilka lat temu byliśmy w Side i tam nurkowaliśmy z Side Silence Diving i było O.K. A tutaj takie rozczarowanie. Dlatego uważajcie.
Wysłany: 07-09-2015, 12:08
Ja w tym roku na nurkach z bazy w Bodrum nie narzekałem.
Fajna ekipa, wszystko przygotowane "za mnie". Jedyne co musiałem zrobić to sprawdzić sprzęt przed nurkowaniem i się w nim wbić do wody. No i machać płetwami.
Fakt, że były to tylko 2 nurki w tym samym miejscu. Ale zgodnie z literą "prawa" - pierwszy nurek głebiej, drugi płycej. Na pierwszym byliśmy we 2 + DM. Na drugim już większą grupą (do limitów OWD) ale też było fajnie. Można było też parę rzeczy podpatrzeć, parę poleceń DM'a wykonać. Ogólnie fajnie.
A to, ze pomiędzy nurkami było ze 20 osób na intro / DSD - cóż to za problem. I tak przerwa powierzchniowa musiała być zaliczona i tak.
Fajna ekipa, wszystko przygotowane "za mnie". Jedyne co musiałem zrobić to sprawdzić sprzęt przed nurkowaniem i się w nim wbić do wody. No i machać płetwami.
Fakt, że były to tylko 2 nurki w tym samym miejscu. Ale zgodnie z literą "prawa" - pierwszy nurek głebiej, drugi płycej. Na pierwszym byliśmy we 2 + DM. Na drugim już większą grupą (do limitów OWD) ale też było fajnie. Można było też parę rzeczy podpatrzeć, parę poleceń DM'a wykonać. Ogólnie fajnie.
A to, ze pomiędzy nurkami było ze 20 osób na intro / DSD - cóż to za problem. I tak przerwa powierzchniowa musiała być zaliczona i tak.
Jak się to czyta to nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać czy zegarek nakręcić..
Wysłany: 08-09-2015, 16:01
Jan Dudzinski napisał/a:
Ventr napisał/a:
Jak się to czyta to nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać czy zegarek nakręcić..
Nie rozumiem. Pomiędzy nurkami dla "ludzi z plastikiem" było robione intro. 3-4 instruktorów / DM'ów podzieliło ludzi na 5 grup i brali pojedynczo na krótkie nurki. W czym tu problem, skoro ludzie z plastikiem muszą się odsycić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko