Z powodu silnego nasłonecznienie (błękitne niebo - non-stop Waszej białej skórce grozi poparzenie . Koniecznie stosować kremy z filtrem UV!!!
Również niebezpieczny jest szok temperaturowy.
Jako iż ciągle podobno w Polsce można zanurkować pod lodowo grozi Wam straszliwy szok temperaturowy!!!
Sprawdziłem dziś pogodę w Polsce... 5- 7 C W MAJU!!!! Naprawdę jest mi Was żal....
Temperatura powietrza 35 C w Sharm przy takiej różnicy może Was wykończyć - szczególnie osoby o słabych organizmach - czyli Wasze. Jako iż żadnych sportów nie ćwiczycie (jak stwierdził jeden z instruktorów na tej liście). Zanurzenie się kilka razy w roku tzw "nurkowanie" to nie uprawianie sportu...
Koniecznie należy pamiętać o piciu dużej ilości wody.
Oczywiście o szoku spowodowanym zobaczeniem różnicy pomiędzy wodami w Polsce czy morza śródziemnego nie wspomnę.
Znam to z własnego doświadczenia, więc wiem co piszę....
No cóż..
Piszę to dla "jaj" bo tak dzielni Polacy trzęsą tyłeczkami, że lotów dalej nie ma...
Miłego "długiego" weekendu... Nad Bałtykiem? Jeziorem? Czy w Chorwacji? Tam są jakieś ryby??
Z tego co widzę na niektórych portalach zamiast super nurkowania w Egipcie będzie ciężkie chlanie na miejscu..
Jan Dudzinski,
Szoku to można dostać nurkując z tobą nie wiadomo jak skończy się nurkowanie czy czeka łódź, czy znowu zapomnisz i zostawisz.
Warto przypomnieć.
http://www.znaczacy.com/n...rem-ssi-t772033
Pozdrawiam
Piszę to dla "jaj" bo tak dzielni Polacy trzęsą tyłeczkami, że lotów dalej nie ma...
Z Sharm
Janek
Jasiu,
Lotów nie ma i nie będzie to co cię spotkało potrwa minimum 50 lat czyli mniej więcej jedno pokolenie ale jeszcze bardziej prawdopodobne jest to że kierunki turystyczne zmieniły się na zawsze.
Optymistycznie : sytuacja wróci do normy za 20 lat to dla twojego biznesu i tak nic nie oznacza bo skoro ścigają cię tam za wałki w turystyce nurkowej i twoje nazwisko wisi na policyjnych listach to w końcu pójdziesz siedzieć a jeżeli nawet ci się uda to i tak w tym czasie wykończą cię choroby odzwierzęce ( od kozie?) Ty już tam jako nie żyjący z kobietą od tylu lat pewnie jakiejś własnej kozy się doczekałeś bo tak by było bezpieczniej dla twojego zdrowia czy w dalszym ciągu wynajmujesz kozę na godziny?
Jasiu odczep się od Polski i Polaków
pozdr... a raczej meeee meeee !
Jasiu nie czekaj na nurków nie masz nic do zaoferowania a stracić można u ciebie wszystko ( dosłownie)
Ostatnio zmieniony przez Scaner 30-04-2016, 10:17, w całości zmieniany 2 razy
Aj tam,aj tam... jeździcie po Janie jak na przysłowiowej kobyle. Pisarstwo Jana ma pozytwyny aspekt, którym jest możliwość przywołania pięknych chwil spędzonych pod błękitnym nieboskłonem tego afrykańskeigo kraju. Zresztą ... jak by na to nie patrzeć, to Jan -niestety- ma rację: nurkowo i pogodowo w naszym 1050-letnim Raju nie ma nic. To niezbity fakt.
A Bałtyk kolega widział ? Pokaż mi takie wraki w Egipcie- choć jednego żaglowca. Ja uważam, że wszystko co najfajniejsze w nurkowaniu mamy właśnie tu na naszym własnym podwórku !)
A Bałtyk kolega widział ? Pokaż mi takie wraki w Egipcie- choć jednego żaglowca. Ja uważam, że wszystko co najfajniejsze w nurkowaniu mamy właśnie tu na naszym własnym podwórku !)
Wrakowo Baktyk to nr 1
Jeśli chodzi o kolorowe rybki to widziałem już większość i ciagle najbardziej podoba mi sie nasz szczupak w polskich szuwarach
Ostatnio zmieniony przez Scaner 06-05-2016, 01:21, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko