Witam serdecznie zwracam sie z pytaniem,gdzie mozna zrobić fajne nury w Czarnogórze??Jestem na Bałkanach służbowo a nad Adriatyk mam jakieś 350 km.Będe miał 4 dni wolnego w lipcu i chciałbym wykorzystać ten czas na maxa,prosze o wszelkie wskazówki i rady.
odwiedź Sutomore baza nurkowa na końcuplaży właściciel Nikola ,będąc na plaży na północnej części nie można tego kontenera przegapić najlepsze miejsca to wrak przy rafinerii i super jaskinia z bardzo wyrażną halokliną pzdr sławek
Proponuję nurek przy plaży Ploce koło Budvy. Na miejscu baza, choć to chyba za dużo powiedziane... Nie polecam zatoki Kotorskiej ze względu na kiepską wizurę.
Niestety kwity niezbędne Nurkowanie tylko z bazami.Wizura tez nie taka jak w chorwacji,potrafi zmienić się z godziny na godzinę.Montenegro zamiast tego ma wiele innych zalet które obecnie ciężko znależć w EU.Chorwacji...
Panie Kolego,nie odkryles ameryki.To jest wlasnie to czym czarnogora moze zaskoczyc,niejednokrotnie nurkowalem tam z brzegu i do tego nielegalnie,i jestem pewien ze w razie draki,dalo by sie dogadac,ale robimy to na wlasne ryzyko.
Taka ciekawostka-moje ulubione tam miejsce to pole morskiej bitwy pomiedzy zbuntowana flota piracka na uslugach Sulejmana a jego wlasna, probujaca "ogarnac"to "towarzystwo".
Ogolnie preferuje nurki ktore niosa cos dobrze "zaczepionego"w czasie i przestrzeni,dzieki czemu slabsza wizura czy brak infrastruktury nurkowej wzmagaja tylko apetyt na wiecej...
[ Dodano: 16-05-2016, 01:06 ]
przepraszam za brak polskich znakow,taki sprzet
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2016, 11:29
jaros4 napisał/a:
jestem pewien ze w razie draki,dalo by sie dogadac
nie da się dogadać. Policja morska jest bardzo rygorystyczna w wykonywaniu swoich obowiazków.
Wiele razy bylismy kontrolowani i na brzegu i na morzu. To bardzo kulturalni i fachowi goście,w wiekszości nukowie ale dyskusji z nimi nie ma. Jeśli wszystko jest ok to nawet można zwiedzic ich łodź, a warto. Jeśli masz wykupione pozwolenie na rok to ok aczkolwiek i wtedy bardzo dokładnie sprawdzają limity i uprawnienia.
jestem pewien ze w razie draki,dalo by sie dogadac
nie da się dogadać. Policja morska jest bardzo rygorystyczna w wykonywaniu swoich obowiazków.
Wiele razy bylismy kontrolowani i na brzegu i na morzu. To bardzo kulturalni i fachowi goście,w wiekszości nukowie ale dyskusji z nimi nie ma. Jeśli wszystko jest ok to nawet można zwiedzic ich łodź, a warto. Jeśli masz wykupione pozwolenie na rok to ok aczkolwiek i wtedy bardzo dokładnie sprawdzają limity i uprawnienia.
Piszesz o Czarnogórze czy Chorwacji ? Mieszkałem u rybaków i jakby co miałem zadzwonić pod określony telefon "ако сваког позива .... " ale było to 6 lat wstecz ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko