Ławica dużej płoci przy dnie filmowana przy dnie wieczorową porą. To jak do tej pory najlepsze ujęcia i najładniejsze płocie jakie udało mi się filmować... Czy płocie nie mogą być wdzięcznym tematem? Mogą, szczególnie jeśli jest ich aż tyle... Gościnnie pojawiają się karasie, leszcze, okonie i karpie. Przyjemnego oglądania
Bo teraz zaczyna być pusto. Jedynie z kamieniołomach można liczyć (podobnie jak całą zimę) na gatunki aktywne tam w zimnej wodzie - klenie, płocie, okonie, szczupaki... W rzekach dodatkowo na łososiowate tam gdzie są. Ja to nakręciłem w połowie września - wtedy jeszcze było ciepło i ryby były aktywne jak w lecie.
Spróbuj w zwalonych drzewach w zatoce przy zamku (pierwsza zatoka po zachodniej stronie) - tam powinno być życie o tej porze roku. Warto też teraz zajrzeć do drugiej w kolejności zatoki po zachodniej stronie (tej, gdzie w jej rogu jest spore zwalisko drzew). W tej drugiej zatoce niedaleko starego pomostu wędkarskiego (lekko na północ od pomostu) jest kilka bardzo dużych zwalonych z brzegu do wody drzew, z bardzo rozłożystymi konarami ...
Właśnie wszystko odbędzie się przy zamku. Znam te miejsce! Pzdr. Arek
[ Dodano: 30-10-2016, 14:25 ]
No, już wróciłem z Łagowa. Pogoda się udała, ale ruch pod wodą był jak na Marszałkowskiej. Zwierzyny też nie brakowało. W tygodniu wrzucę na youtube oraz forum. Pzdr. Arek
Pewnie,że wdzięczny temat U mnie zaczynają się tak gromadzić szuwarowo i podpomostowo na przystani. Wcześniej kręciłem je Olympusem TG-1,ale go zalałem i teraz mam SJCAM 5000 Elite. Czym to kręciłeś ?
Ostatnio zmieniony przez Bambi_461 30-10-2016, 23:01, w całości zmieniany 1 raz
Ja używam kamerek midland XTC280. Montuję je sobie z boku głowy na pasku maski. Stabilizuję w pionie do paska po drugiej stronie głowy. Tanie kamerki, zaletą ich jest kształt (opływowe), mała waga i rozmiary, długi (do 3 godzin) cas pracy i prostota obsługi (jeden suwak na obudowie). W cenie zestawu jest obudowa podwodna do 60 metrów głębokości. Wszystkie filmy kręcę tymi kamerkami. Dawniej używałem poprzednich modeli midlanda - XTC200
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko