Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Hurghada 08-15.01.2017
Autor Wiadomość
wpawlicki 

Stopień: Generał
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-01-2017, 18:27   Hurghada 08-15.01.2017

Jak co roku po nagonce końcowo-rocznej wybieramy się na nurki do HRG. Nurkujemy z Crazy Dolphin. Jak ktoś chętny - możemy wspólnie zanurać, albo umówić się na faję.
Ze względu na wysokie koszty last minute z Polski, zainteresowanym proponuję porozglądać się za wylotami z Niemiec (obecnie atrakcyjna opcja w last minute).

dariusznow 

Stopień: aowd
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-01-2017, 07:17   

Będę wdzięczny za wrażenia po powrocie. Ponoć ma być wyjątkowo chłodno
:zima:
Jestem zainteresowany podpowiedziami, bo pod koniec stycznia kolej na mnie
;rez;
W grudniu było całkiem znośnie i fajne nurki ;OK;

Gdzie śpicie i ile za nurki? :spioch:

Co do wyjazdów to w Rainbow są spore zniżki od wtorku 16,00 do środy, mozna coś trafić taniej.

wpawlicki 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-01-2017, 13:27   

Co do wyjazdu, tak jak pisałem tym razem lecimy z Berlina, nocujemy w MovieGate z AI 300 EUR/os czyli mniej wiecej za tyle co zazwyczaj z Polski. Jak mniemam w tym roku ceny lotów z Polski sa wysokie bo skasowano część lotów do HRG a i 500+ pewnie zrobiło swoje.

Ceny pakietu nie mogę podać, niemniej jest bardzo korzystna zwłaszcza jeżeli uwzględnić jakość obsługi, polskojęzycznego instruktora dla potrzebujących tego i to, że w pakiecie zawarty jest koszt wypożyczenia sprzętu, flaszki 15 i wszystkie duperele związane z łodzią (jedzenie, picie itp).
W cenie jest też transfer do El-Palacio gdzie centrum ma siedzibę.

Ostatnio w innym miejscu nadzialiśmy się na koszty dopłat do powietrza i żarcia na łodzi.Niby niewiele a wyszło prawie drugie tyle co pakiet.

Proponuję skontaktować się osobiście - http://crazy-dolphin.com/contactus.php

Co do wrażeń latam o tej porze (pierwsze tygodnie stycznia) od lat i jak dla mnie jest ok. czasem trochę chłodno jak zawieje na morzu oraz całkiem chłodno (w piance 2mm) przy powierzchni przy brzegu kiedy wieje. Głębiej jest spoko. Temperatura zazwyczaj przy powierzchni 20-22 stopni, 30m 22-24 stopnie.

dariusznow 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-01-2017, 14:04   

No to na wygwizdowie przysłowiowym wylądujecie, ale jeśli na nurki tylko to spoko
No to cena rzeczywiście atrakcyjna. U nas ok 500 zł trzeba doliczyć. :buuu: Ale jak mam 600 km do Berlina to juz sie za bardzo nie kalkuluje. :buuu:

W grudniu właśnie w Palacio mieszkaliśmy. W środy z tego hotelu ma wycieczki znajoma Polka Gosia. Na dolphinhause pływają, ale to raczej nie z Wami

My też często zimą bywamy w Hurghadzie i z roku na rok jest co raz chłodniej, co zrobić taki klimat.... :zdz:

Ja ostatnio za nurki placiłem niecałe 25$ za dzień na statku, moze dlatego dwa dni pływaliśmy sami bez przewodnika.... :ryba: :ryba: :ryba:

wpawlicki 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2017, 07:23   

Rzeczywiście trochę koniec świata tym razem. jedyna zaleta, że będzie można pobiegać bez większego problemu, bo w mieście nie bardzo się da ze względu na ruch i "super przygotowane" nawierzchnie chodników :)
Przyznam się że błędnie wybrałem - oglądałem wcześniej Sea Star BeuRivage, gdzie ostatnio było całkiem nieźle, zacząłem oglądać Movie Gate i nie przełączyłem mapy... no i tak zostało. Myślę że problemów nie będzie bo wyprawa na targ (szczególnie busem) to niezła atrakcja sama w sobie, szczególnie dla tych co pierwszy raz jadą.

Dla mnie kompletnie żadna różnica czy Berlin, Warszawa czy Katowice bo stacjonuję pod Poznaniem. No może jedynie cena parkingu przy Tegel doskwiera, ale i tak w sumie jest nieźle.

Gosia - Bumerangi Hurghady?

Rzeczywiście co do temperatur w styczniu chyba masz racje, bo nawet moja żona stwierdziła rok temu że jest coraz zimniej i już nie jeździ w tym okresie, jedynie wiosna i lato - na jesieni nie mogę bo mam mnóstwo roboty.

Dawaj znać kiedy będziecie jechali następnym razem, prędzej czy później pewnie się spotkamy.

dariusznow 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2017, 11:09   

wpawlicki napisał/a:
Gosia - Bumerangi Hurghady?

tak

wpawlicki napisał/a:
jedynie wiosna i lato - na jesieni nie mogę bo mam mnóstwo roboty.

a dla nas zima i jesień :)

wpawlicki napisał/a:
Dawaj znać kiedy będziecie jechali następnym razem, prędzej czy później pewnie się spotkamy.

26-01 :beer3:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu